İlk defa girdim bilgisayara yeni yani bir arkadaş Windows kurman lazım dedi önce amaDOCP/XMP profilinizi aktif edin başka bir şeye gerek yok. BIOS güncel kontrol ettim. Sadece fan ayarı yapmak isterseniz QFan sekmesinden fanların ses seviyesini sıcaklığa göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
İlk defa girdim bilgisayara yeni yani bir arkadaş Windows kurman lazım dedi önce ama
Sadece BIOS sorusu sormuşsunuz ona yanıt verdim haliyle.@ugur.gozaydin napmaliyim simdi
Birde X.M.P var onu "Enabled" mi yapmalıyım? @ugur.gozaydinSadece BIOS sorusu sormuşsunuz ona yanıt verdim haliyle.
Sistemi yeni aldıysanız ve Windows kurulu değilse ki bunu sistemi açtığınızda Windows ekranı gelmiyorsa BIOS geliyorsa veya uyarı veriyorsa anlarsınız.
Bu durumda bir başka sistemde USB belleğe Windows kurulum diski oluşturup cihazınızda USB ile Windows kurulum işlemi başlatacaksınız.
USB diski sisteminize taktıktan sonra ilk açılış ekranında BOOT tuşunuz görünür ona basın ki genelde F2/F8 veya F11 olur UEFI USB belleği seçip format ekranına geçeceksiniz.
BOOT tuşunuzu bilmiyorsanız BIOS ekranında Advanced sekmesinden BOOT ayarlarından BOOT Options bölümündeki ilk sıraya USB belleğinizi seçin ve F10 ile ayarları kaydedip onaylayın. Sistem yeniden başlayınca USB bellek ile başlayacak ve Windows kurulumuna geçecek.
Başka yapacak birsey yok değil mi?Evet belleklerinizi tam potansiyelinde kullanmak için Enebled olması gerekiyor.
Hayır XMP harici BIOS üzerinde başka ayara gerek yok.Başka yapacak birsey yok değil mi?
Hocam son soru bu işlemi Windows kurmadan mi yapayım yoksa Windowsu kurduktan sonra mi XMP yi enabled yapayımHayır XMP harici BIOS üzerinde başka ayara gerek yok.
Bunların hepsini yaptıktan sonra sıfırlamaya felan gerek var mı?Fark etmez.
BIOS için konuşuyorsanız hayır. Sadece BOOT tuşu ile değil de BOOT ayarlarından USB belleği en başa alıp format attıysanız o listeden USB belleği çıkartın yeterlidir.Bunların hepsini yaptıktan sonra sıfırlamaya felan gerek var mı?
Anakartın sitesinden ağ kartınızın sürücüsünü indirip kurabilirsiniz. Kablo ile bağlanacaksınız. Anakartta WiFi desteği zaten yok.Hocam sürücüleri indirmeme gerek var mi şuan WiFi aygıtı yok telefon İnternetini bağladım @ugur.gozaydin