Asus Dual GeForce RTX 3070 SI (SI ne anlama geliyor)

Klurean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşalar öncelikle iyi günler yeni bir bilgisayar almak istiyorum ama kararsız kaldım
bu linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum fakat aklımı kurcalayan bir şey var oda ekran kartının Asus Dual GeForce RTX 3070 SI olması sonundaki SI ne anlama geliyor büyük bir sorun oluşturur mu şimdiden teşekkürler

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
SI benim bildiğim normal 3070 e göre bir tık daha güçsüz kart oluyor en giriş seviye model denilebilir.

Bu arada bütçe varsa Ram olarak Apacer Nox seçilebilir daha kaliteli bellekleri var diye biliyorum ve yine bütçe varsa X570 anakart hem B450 ye göre yüksek hem de PCI 4.0 desteği falan var o da tercih edilebilir mantıklı bir seçim olur.

KS

Klurean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SI benim bildiğim normal 3070 e göre bir tık daha güçsüz kart oluyor en giriş seviye model denilebilir.
peki ya sizce gene de tercih etmeli miyim almışken güzel bir şey almak istiyorum pişman olmak istemiyorum
(Ramleri yükseltebilirim ama ana kart beni aşar gibi duruyor)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
peki ya sizce gene de tercih etmeli miyim almışken güzel bir şey almak istiyorum pişman olmak istemiyorum
Diğer sistemlerden ucuz olması avantaj olabilir ama yine de bu fiyata PCHocasının çıkardığı sistem mesela çok daha ucuz ama aynı performansta. Eğer 25k gibi bir bütçen var ise RX6800 Core olan sistemi tercih edebilirsin. RX6800 zaten 3070 fiyatına ondan daha başarılı bir karttır.

Videoyu izleyip iki kart arasındaki performans farkı hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Evet diğer 3070 lere göre daha az performans veriyor ve daha ucuz oluyor. Ben önermiyorum .

KS

Klurean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diğer sistemlerden ucuz olması avantaj olabilir ama yine de bu fiyata PCHocasının çıkardığı sistem mesela çok daha ucuz ama aynı performansta. Eğer 25k gibi bir bütçen var ise RX6800 Core olan sistemi tercih edebilirsin. RX6800 zaten 3070 fiyatına ondan daha başarılı bir karttır.

Videoyu izleyip iki kart arasındaki performans farkı hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Bu konularda pek bir bilgim yok ama araştırdığıma göre Radeon RX 6800 gibi ekran kartlarında driver ve yazılım sorunları var deniliyor ondan dolayı her ne kadar fp ürünelr olsada hafif bir korku oluşuyor içimde belkide benim cahilliğimdir sadece

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Bu konularda pek bir bilgim yok ama araştırdığıma göre Radeon RX 6800 gibi ekran kartlarında driver ve yazılım sorunları var deniliyor ondan dolayı her ne kadar fp ürünelr olsada
bahasedilen problemler eski amd ekran kartlarında (rx470,570,580 vs.) amd yeni rx 6*** serisinde sorun yok diyorlar. bende nvidia hayranıydım ama rx 6700xt aldım(kullanmak daha nasip olmadı).

KS

Klurean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bahasedilen problemler eski amd ekran kartlarında (rx470,570,580 vs.) amd yeni rx 6*** serisinde sorun yok diyorlar. bende nvidia hayranıydım ama rx 6700xt aldım(kullanmak daha nasip olmadı).
aldığın pc nin linki atabilirmisin ?(Hayırlı olsun bu arada)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Aslında denildiği gibi 6000 serisinde sorun yok olsa bile Nvidia da olduğu gibi çok az o da teknolojik ürün yani doğaldır. Driver sorunları 5000 serisi ve RX570 , 580 gibi kartlarda çok fazla oluyordu.

KS

Klurean

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
açıkçası kafam iyicene karıştı normalde ilk bunu alacaktım
https://www.itopya.com/wtcn-ultrain...g-x-12gb16gb-ddr4500gb-nvme-m2-ssdgefo_h14749
fakat o 3070 SI ı görünce vazgeçtim ama şimdi Sl yüzünden ondanda şüphe ettim pc hoacsının son sistemini mi alsam yoksa yukardaki linktekini i5 12400f yapıp mı alsam kararsız kaldım rx sistemler fp olarak daha iyi ama dlss ve rtx desteği de cazip bir yandan

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
PCHocasının son sisteminde ki işlemci 12400f ile denk denebilir bir tık düşük ve 6750XT ise 3070 3070Ti arası bir kart hocam da videoda belirtiyor o daha mantıklı.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
aldığın pc nin linki atabilirmisin ?(Hayırlı olsun bu arada)
teşekkür ederim fakat sistemimi parça parça kendim topluyorum. dlss bahsetmişsiniz amd'nin buna benzer fsr 2.0 teknolojisi var. ayrıca SAM teknolojisi de çok faydalı. detaylı olarak ful amd sistem alıp anakartı minimum b550 yaparsanız amd kanadında güzel yazılımsal olaylar var. şöyle videoda detaylıca anlatıyor:

ayrıca belki duymamışsındır ama nvvidia rtx kartlardan bildiğimiz ray tracing olayı rx 6000 serisi ekran kartlarında bulunuyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri