ASUS EX-A320 anakartım M2 SSD diskimi görmüyor!

Forexy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce Corsair MP510 250 gb m2 ssdsini aldım. Aldıktan sonra 1 hafta 10 gün arkadaşım B450ms2h anakartında sorunsuz bir şekilde kullandı. Diğer parçalarımda kargodan geldikten sonra Asus Ex-A320 GAMİNG anakartıma ssyi taktık ama ssdyi anakartım hiçbir şekilde görmedi fakat satadan taktığım hddmi görüyor. Biosumu güncel sürüme çektim ,boot kısmını uefiden legacye daha sonra tekrardan uefiye çektim nafile hiçbir şekilde görmüyor. Arkadaşımın anakartına takıyorum onda sorun yok ssden şüphelendik wd marka ssd taktım onuda gçrmedi bir yardımcı olabilir misiniz lütfen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: ASUS EX-A320 anakartım M2 SSD diskimi görmüyor!

Anakart üzerinde başka SSD yada HDD disk varsa o diski söküp deneyin. Genelde M.2 disk soketleri düşük seviye yonga anakartlarda SATA portlarından 1 veya 2 tanesiyle ortak yolu kullanır ve birisi devre dışı kalır. Genelde M.2 disk son 2 SATA portuyla ortak yolu paylaşır ama siz yine de önce tamamen SATA diskiniz varsa onları söküp sadece M.2 disk ile deneyin sistemi.

KS

Forexy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart üzerinde başka SSD yada HDD disk varsa o diski söküp deneyin. Genelde M.2 disk soketleri düşük seviye yonga anakartlarda SATA portlarından 1 veya 2 tanesiyle ortak yolu kullanır ve birisi devre dışı kalır. Genelde M.2 disk son 2 SATA portuyla ortak yolu paylaşır ama siz yine de önce tamamen SATA diskiniz varsa onları söküp sadece M.2 disk ile deneyin sistemi.

Hocam sistemde 1 adet 240gb hdd bulunuyordu onunda sata bağlantısını kesip denedim fakat sonuç hala aynı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Anakart üzerindeki SATA kablosunu söktünüz değil mi? Sadece SSD diskten sökmeniz yetmeyebilir.

Birde M.2 diski soketinizde bir problem olabilir ki büyük ihtimalle öyle gibi.

KS

Forexy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: ASUS EX-A320 anakartım M2 SSD diskimi görmüyor!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart üzerindeki SATA kablosunu söktünüz değil mi? Sadece SSD diskten sökmeniz yetmeyebilir.

Birde M.2 diski soketinizde bir problem olabilir ki büyük ihtimalle öyle gibi.

Anakarttaki sata portlarının hepsi boş tekrar denedim sonuç hala aynı. M2 ssd yerimin bozuk olduğu ihtimalini bende düşünüyorum. Son çare anakart garantiye gidecek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

BIOS güncel, M.2 diskler başka sistemlerde çalışıyorsa ve SATA diskleri de boşsa soket arızasından başka bir alternatif düşünce kalmıyor. En azından BIOS 'da gözükmesi gerekirdi. Bence de servise verin anakartı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri