ASUS H610M-K DDR4 1700 yerine neden ASUS B660M-K DDR4 1700 ?

YunusEmreBey3450

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamun Aleyküm Öncelikle
Bir sistem toplamaya çalışıyorum. Anakart konusunda takıldım. asus h610m-k ddr4 ile asus b660 mk arasında kaldım ikiside 12. nesil destekliyor LGA 1700 soketliler aralarında Mhz farkı var H610 3200 Mhz B660 5333 MHZ (OC) yazıyor. İ5 12400F ve 3060lı bir sistem kurmayı düşünüyorum hem oyun hem video yayın vs için. Aralarında baya bi fiyat farkı da var anlamış değilim tam olarak. Sizden ricam bu anakartlar ne ve neden için seçilmelidir ?

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
H serisi İntel kanadında giriş seviyesi anakartlardır. B seviyesi ise orta segment anakartlardır.
B seviyesi anakartların mosfet ve VRAM vs soğutması daha iyi olmakla birlikte, daha yüksek MHZ lerde Ram destekler. İşlemciyi daha iyi besler. B seviyesi anakartlarda Ramlere OC yapabilirsiniz. Farklar benim bildiklerim bunlar.
Eğer bütçe varsa kesinlikle B660 öneririm. İlerisi içinde daha iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
B serisine yükselmek mantıklı olur ama alabiliyorsanız minimum M-A modelini alın M-K değil. Ve eğer bütçeniz el veriyorsa olabilecek en dolu B660 modelini almaya çalışın.

KS

YunusEmreBey3450

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
H serisi İntel kanadında giriş seviyesi anakartlardır. B seviyesi ise orta segment anakartlardır.
B seviyesi anakartların mosfet ve VRAM vs soğutması daha iyi olmakla birlikte, daha yüksek MHZ lerde Ram destekler. İşlemciyi daha iyi besler. B seviyesi anakartlarda Ramlere OC yapabilirsiniz. Farklar benim bildiklerim bunlar.
Eğer bütçe varsa kesinlikle B660 öneririm. İlerisi içinde daha iyi olur.
Teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri