Asus Kasada Fan Kontrol

turkay01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus gt301 kasamda 4 fan var 3ü bir fan kontrolcüsüne bağlı bağlı olmayanın hızını biostan yada armory createden kontrol edebilyorum ama fan kontrolcüsüne bağlı olanları kontrol edemiyorum hızlarını nasıl ayarlayabilirim teşşekürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran Alıntısı.PNG

Yukarıdaki resim kasanızın kontrolcüsü ama sadece LED efektleri için desteği var. Fanlarınız hız kontrolü için buna bağlı değil.

Kontrolcüyü kasanın üzerinde bulun, büyük ihtimalle cam olmayan kapak tarafındadır. Resimdeki gibi bir kontrolcüyse fanların kablosunu kontrol edeceksiniz tek tek. Yok farklı bir kontrolcü varsa yakından çekin ve paylaşın.

KS

turkay01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekli dosyayı görüntüle 3599

Yukarıdaki resim kasanızın kontrolcüsü ama sadece LED efektleri için desteği var. Fanlarınız hız kontrolü için buna bağlı değil.

Kontrolcüyü kasanın üzerinde bulun, büyük ihtimalle cam olmayan kapak tarafındadır. Resimdeki gibi bir kontrolcüyse fanların kablosunu kontrol edeceksiniz tek tek. Yok farklı bir kontrolcü varsa yakından çekin ve paylaşın.
böyle bişey ama anakartım b660m k fanların hızını kontrol etmek icin hangi slota baglamam gerektigini atabilirmisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aşağıdaki resim anakartınıza ait. 4 numaralı üst taraftaki CPU_FAN soketi işlemcinin fanı için o zaten doludur. Diğer 4 numaralı CHA_FAN soketi kasa fanları için ve sizin kasanızdaki diğer tüm fanları bir kontrolcü veya kablo birleştiriciyle tek bir kabloya indirgeyip bu CHA_FAN soketine bağlamanız gerekiyor ki fan hızını anakarttan yapabilesiniz.

Ekran Alıntısı.PNG

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri