Merhaba arkadaşlar, sorunum neden kaynaklı çözemedim. Asus marka monitörüm mevcut. 4000 serisinin tüm ekran kartları ile de denedim. Monitörün menüsünden bekleme ışığını kapatıyorum ve monitörü hiç kapatmıyorum. Sadece bilgisayarı kapatıyorum. Ertesi gün akşam eve geldiğimde ilk seferde görüntü gelmiyor, bir reset sonrasında geliyor. Anakart üzerinde vga led yanıyor. Reset atınca düzgün açılıyor ve görüntü geliyor. Sonrasında istediğim gibi monitör aç kapa, pc aç kapa yapayım sorunsuz açılıyor. Şunu tespit ettim, monitörü de akşam kapatıp, ertesi akşam ilk önce monitörü açıp, sonra kasayı açarsam görüntü direk geliyor. Ben hiç monitör açmakla uğraşmak istemiyorum. Kasamıda zaten uzaktan açma butonu ile çalıştırıyorum. Monitörler, ekran kartları ve Dp kablolar denedim sonuç değişmedi. Anakartın bir bios ayarı mı var bilmedim. Asus, Samsung, Monster hepsinde aynı sorunu yaşadım. 4070ti-4080-4090 ve iyi kalite bir çok Dp kablo denedim durum hep aynı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.