asus n53sn önemli

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar bende asus n53sn  laptop mevcut.

artık performance doğal olarak düştü ssd takmıştım 4 yıl evvel samsung evo şimdi harici ekran kartı, ram ve işlemci yükseltmek istiyorum. Acaba yardımcı olabiliecek arkadaşlar varmı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
LAPTOP 'lar için işlemci yükseltmesi yapamazsın zor bir işlem. Gömülü devre oluyor işlemciler. RAM ve İşlemci modelin için ise ayrı bir yazılım gerek maksimum 16 GB RAM takılabiliyor yazıyor DDR3 1333 MHz olduğu görünüyor şuan ki kapasite CL ve Voltaj değerleri için CPU-Z indir ve kur Memory ve CPU kısmını SS alıp paylaş hangi işlemcili versiyona sahipsin ve nasıl RAM alman gerektiğini böyle anlarız. İşlemciye bakmamamızın sebebi harici ekran kartı için darboğaz olmasın sebep bu.

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://hizliresim.com/aYJGBd
https://hizliresim.com/mojk82
https://hizliresim.com/2am9QO

gömülü devreden kastın tam olarak nedir acaba ben laptopbu söktüğümde işlemçi filan çıkartmıştım zaten. Sadece doğal olarak ekran kartı gömülü

işlemcim gömülü değil ondan kafam biraz rahat ekram kartım gömülü ondan sebebde wireles iptal edip harici ekran kartı takmayı düşünüyorum. Usb 3.0 a da 802.11/n bir wireles bağlamayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu modelde sökülebilir işlemci var araştırdım şimdi masaüstünde ki ile aynı şekilde sökülüyor ancak yerine nasıl bir işlemci takılabilir araştırmam gerek.

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
vallahi çok iyi olur aslında bende bakıyorum. Ama Tam performance nasıl alırım alır mıyım amacım çok masraf etmeden çok sevdiğim laptobumu biraz daha ileri seviyeye getirmek. ki zaten ram işlemci ekran kartı düşündüğüm gibi yaptığımda güzel birşey olacak gibi

birde şöyle bir şey sorsam bu n53sn anakartına thunderbolt 3 eklene bilme imkanı varmı acaba

ekran kartı için http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...gb-gddr5-128biit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

bu olur mu acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bulduğum uyumlu RAM 'ler G.SKILL Value (F3-10666CL9S-4GBSQ) 4GB SoDIMM DDR3-1333MHz CL9 ve GSKILL 8GB Value DDR3 1333MHz CL9 1.5V Notebook Ram bu senin makinede 6 GB RAM var.

bigOver55' Alıntı:
vallahi çok iyi olur aslında bende bakıyorum. Ama Tam performance nasıl alırım alır mıyım amacım çok masraf etmeden çok sevdiğim laptobumu biraz daha ileri seviyeye getirmek. ki zaten  ram işlemci ekran kartı düşündüğüm gibi yaptığımda güzel birşey olacak gibi

birde şöyle bir şey sorsam bu n53sn anakartına thunderbolt 3 eklene bilme imkanı varmı acaba

ekran kartı için http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...gb-gddr5-128biit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

bu olur mu acaba

İşlemcin için henüz bir yükseltme CPU bulamadım şun ki işlemcin ile GTX 1050 veya 1050 Ti alabilirsin. Bağlamak için 2 seçeneğin var 1. si bu verdiğim yöntem biraz meşakatli bir yöntem. E-GPU Rehber bu linkteki anlatım ile veya Bu linkteki video ile nasıl yapıldığına bakabilirsin. [Mini PCI-E Sürümü] V8.0 EXP GDC böyle bir ürün yardımı ile 220 TL civarı bu arada birde  Wifi Adaptör gerekiyor o sokete E-GPU takıyorsun iptal oluyor Wifi Adabtör alman gerekecek yani ekstra Wifi kullanmak için. 2. si ise Thunderbolt üzerinden bağlama ama bu biraz daha pahalı bir yöntem ve gerekli parçaları bulman ilk yöntemden daha zor. Başka yöntem bilen vardır belki diğer yorumları da bekle bu konuda biraz daha aydılatabilrler seni.

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bende mini pcı sürümü ile bağlamayı planlıyorum. Güzel bir ekran kartı kutusu hazırlayıp içerise ekstra fun yerleştirip led ile ışıklandırıp ekran kartı kutusu haline getirmeyi planlıyorum makinemde 6 gb ram var onu 16 ya yükseltecem işte ektra wifi için de TP-LINK Archer T4U veyahut Dark 1200 Mbps AC bu dark daha cahip geliyor fiyat olarak 2 katı fiyat var fakat tplink mi dark mı kalite olarak bilmiyorum. bunlara ait bir masraf çıkartacam. Acaba yeni bir pc mi toplamak daha mantıklı olur yoksa bu şekildemi yapmak ona bakmam lazım. Ama yeni pc bu fiyata benim işimi göreceğini pek sanmıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yeni bir PC yi monitör dahil GTX 1050 Ti olarak toplarsan ortalama 3500 TL civarı tutacaktır bütçen el veriyorsa böyle yapmak daha uzun ömürlü olur özellikle amd cephesinde.

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
masaüstü toplarken ekrana ihtiyacım yok 4k lg tv ye bağlarım sorun olmaz. ama o bütçeye ulaşmam için laptobumuda satmam gerek oda çok zahmetli olacak ve laptopsuz kalamam :D

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
acaba gtx 1080 ti ile dar boğaz yaşarmıyım ?
eğer gtx 1080 ti alırsam sadece kasa toplarım lg marka televizyonum var 4k direk ona bağlarım kasayı

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gerçi evet bende haklısın o kadar fiyat verene kadar gtx 1050 1060 almak daha mantıklı işlemciye ellmeyeceğim sadece ekran kartı alsam yeter mi acaba ram ilava etsem ii mi olur

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci Teknolojisi: Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz Turbo İle 2.93GHz
İşlemci Ön Bellek: 6 MB
RAM: 6 gb DDR3 1333 mhz
Sabit Disk Kapasitesi: 120 gb samsung evo ssd
Ekran Kartı: nVidia GT550M 2GB Harici Bellek
Ekran boyutu: 15.6'' 1920x1080 Full HD LED
USB: 1 Adet USB 3.0+2 Adet USB 2.0
Bluetooth 3.0
Wireless 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n

KS

bigOver55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam nasıl bir sistem toplayacağız öyle afaki bir elimde meblağ yok ne yazık ki keşke olsa.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri