Asus prime b250m-k bios güncelleme sorunu

tolgaankara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar. Asus prime b250m-k anakart sahibiyim. Şu ana kadar bios güncellemelerimi flash bellek yöntemi ile yaptım. Bir kaç gün önce anakartım için yeni bios güncellemesi yayınlandı. İndirdiğimde içerisinden bir çok dosya çıktı. Özellikle Meuptadetoll şeklinde bir klasör var. Driver ve setup tarzı şeyleri kurmaya çalıştığımda açılmıyor ve biosu hiç bir şekilde güncelleyemedim. Flash belleğe atıp bios ekranından da denedim orada da sonuç aynı. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. 18 yıllık bilgisayar bilgim var ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MEUpdateTool internet üzerinden güncelleme direkt otomatik olarak tarayıp güncelleme varsa yapmaya yarayan ASUS 'un bir yazılımıdır. BIOS Update 'lerini bu yazılım ile yapacaksın artık. ASUS Destek bu linkteki son BIOS dosyası yerine artık MEUpdateTool üzerinden yapılıyor. İndirdiğin RAR dosyasının içindeki MEUpdateTool.exe 'yi çalıştırıp otomatik olarak güncelleme varsa yapıyor eğer çalışmıyorsa exe ilk tıkladığında ASUS anakarta sahipmisin bunu araştırıyor anakartını bulamaz ise çalışmıyor sorunsuz çalışması için bu ASUS Destek İndirme linkinden Chipset sürücünü indir ve kur sonra dene. Video anlatımını bu Anlatım linkine tıklayarak nasıl yapıldığına bakabilirsin.

KS

tolgaankara

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
MEUpdateTool internet üzerinden güncelleme direkt otomatik olarak tarayıp güncelleme varsa yapmaya yarayan ASUS 'un bir yazılımıdır. BIOS Update 'lerini bu yazılım ile yapacaksın artık. ASUS Destek bu linkteki son BIOS dosyası yerine artık MEUpdateTool üzerinden yapılıyor. İndirdiğin RAR dosyasının içindeki MEUpdateTool.exe 'yi çalıştırıp otomatik olarak güncelleme varsa yapıyor eğer çalışmıyorsa exe ilk tıkladığında ASUS anakarta sahipmisin bunu araştırıyor anakartını bulamaz ise çalışmıyor sorunsuz çalışması için bu ASUS Destek İndirme linkinden Chipset sürücünü indir ve kur sonra dene. Video anlatımını bu Anlatım linkine tıklayarak nasıl yapıldığına bakabilirsin.

Hocam dediğiniz şekilde ilk anakartımın chipset driverini indirdim. Kurmaya çalıştığımda kurulumun bitimine doğru yükleme sırasında önemli bir hata oluştu uyarısı veriyor. Bios driverinı indirdim. Meuptadetoll exe. yi kurdum. Kurulum başarıyla tamamlandı bilgisayarınız yeniden başlatılacak yazdı. Tamam dedim sistem yeniden başladı sonuç aynı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlamadım Meuptadetoll 'u çalıştırdınız sistem yeniden başladı ve sonuç ne? Aynı derken neyi kastediyorsunuz onu anlamadım. Program çalışmıyor mu, hata filan veriyor mu, yoksa hiç tepki yok mu? Son BIOS sürümünüz 1205 bu sürüme sahipseniz sorun yok güncelleme listesinde yayınlanmamış bu sadece update yazılımı güncelleme yok yani 1205 bu sürümden başka kontrol edin eğer 1205 sürümü kurulu ise sizde gerek yok uğraşmanıza. Birde eğer çalışmıyorsa yazılım antivirüs vs. gibi bir yazılım engel oluyor olabilir veya sisteminiz ile uyumsuz olabilir Windows 8/10 gibi bir sistem ile çalıştırmayı deneyin veya sağ tıklayın uyumluluk sorunu giderici ile deneyin olmaz ise Windows kod kütüphanesi eksiktir PC 'nizde yani Visual C++ Redistributable paketlerinden herhangi biri eksikse çalışmamasının sebebi budur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri