Asus Prime B550 Rgb Çıkışı?

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Herkese selamlar. Asus Prime B550 anakarta sahibim. Yaz gelmeden sıvı soğutucu alacağım. Anakartımda rgb çıkışını göremedim alacağım sıvı soğutucunun anakart bağlantısını hangi çıkıştan yapmalıyım. Amd stok fanın halihazırda bulunduğu çıkışa (Cpu Fan) kısmına bağlantı yapsam rgb çalışmaz mı ?
Ayrıca sıvı soğutucu pompa bağlantısını psu ya nasıl yaparım. Bilen arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,362
Selamlar,

B550'nin hangi modelini kullanıyorsunuz? Normalde Plus modelinde RGB çıkışı var. Sıvı soğutucuların bazıları USB üzerinden RGB alabiliyor.

1678700873181.png

Sıvı soğutucuyu bağlamak için 1 tane güç kablosu SATA ile güç alır. Diğer kabloyu da USB portuna takarak tamamlanır. Ancak her model aynı değil. Model gerekli.

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
B550M-K mı kartın? Eğer öyleyse ARGB/RGB headerin yok evet.
Sıvı soğutucunun ARGB/RGB kablosunu bir kontrolcüye takmak zorundasın ışık yansın istiyorsan. O kontrolcü üzerinden de renkleri kontrol edersin.
Pompa ve fan hızı için anakarta takacaksın. pump_fan portun olmadığı için pompayı cpu_fan'a, fanları da cha_fan'a takacaksın.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Evet hocam B550 M K modeli. Tam modeli yazmamışım kusura bakmayın

B550M-K mı kartın? Eğer öyleyse ARGB/RGB headerin yok evet.
Sıvı soğutucunun ARGB/RGB kablosunu bir kontrolcüye takmak zorundasın ışık yansın istiyorsan. O kontrolcü üzerinden de renkleri kontrol edersin.
Pompa ve fan hızı için anakarta takacaksın. pump_fan portun olmadığı için pompayı cpu_fan'a, fanları da cha_fan'a takacaksın.
Hocam izlediğim bir video da bir bağlantıyı cpu fan a diğer bağlantıyı güç çıkışına diyordu. Dediğinize göre iki kabloyu da anakarta bağlantı mı yapmalıyım ?

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Evet hocam bu. Tam modeli yazmamışım kusura bakmayın

Hocam izlediğim bir video da bir bağlantıyı cpu fan a diğer bağlantıyı güç çıkışına diyordu. Dediğinize göre iki kabloyu da anakarta bağlantı mı yapmalıyım ?
Her sıvı soğutma aynı olmayabilir, uçları @OceanLaB hocamızın dediği gibi farklı olabilir. Modelini söylersen veya uçlarını fotoğraflarsan bakalım.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
ID COOLING SE-214 XT modelini almayı düşünüyorum anakartım B550 M K modeli dolayısıyla rgb port girişim yok. Bağlantı kablolarını anakartta nereye yapmalıyım ?

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
ID COOLING SE-214 XT modelini almayı düşünüyorum anakartım B550 M K modeli dolayısıyla rgb port girişim yok. Bağlantı kablolarını anakartta nereye yapmalıyım ?
Aldığın soğutucu düz RGB ise onun ışıklandırma için ekstra kablosu yok. Direkt 4 pinli PWM fan kablosunu CPU_fan kısmına takıp kullanacaksın.

ARGB versiyonu ise bir 4 pinli PWM kablosu, bir de 5V 3 pinli ARGB kablosu olması gerek. PWM kablosunu yine CPU_fan'a bağlayıp kullanacaksın. Anakartında ARGB portu yoksa maalesef boşta kalır soğutucudaki ARGB kablosu.
Ekstra ARGB kontrolcü alıp bağlayabilirsin.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
RGB modelini alacağım AARGB için port yok zaten. Tek renk yanması yeterli. Kurulum videolarından gördüğüm kadarıyla iki bağlantı kablosu oluyor biri cpu fana diğeri cha fan a mı takmalıyım ?
Aldığın soğutucu düz RGB ise onun ışıklandırma için ekstra kablosu yok. Direkt 4 pinli PWM fan kablosunu CPU_fan kısmına takıp kullanacaksın.

ARGB versiyonu ise bir 4 pinli PWM kablosu, bir de 5V 3 pinli ARGB kablosu olması gerek. PWM kablosunu yine CPU_fan'a bağlayıp kullanacaksın. Anakartında ARGB portu yoksa maalesef boşta kalır soğutucudaki ARGB kablosu.
Ekstra ARGB kontrolcü alıp bağlayabilirsin.

umpaX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhabalar satın aldınız mı acaba ? Bende de aynı anakart var ve bende aynı soğutucuyu almayı düşünüyorum. Tek renk rgb'si yansın yeter. Sizde çalışıyor mu acaba ?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Herkese selamlar. Asus Prime B550 anakarta sahibim. Yaz gelmeden sıvı soğutucu alacağım. Anakartımda rgb çıkışını göremedim alacağım sıvı soğutucunun anakart bağlantısını hangi çıkıştan yapmalıyım. Amd stok fanın halihazırda bulunduğu çıkışa (Cpu Fan) kısmına bağlantı yapsam rgb çalışmaz mı ?
Ayrıca sıvı soğutucu pompa bağlantısını psu ya nasıl yaparım. Bilen arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.
kutunun üzerinde yazılır

malesef yok
1679932234554.png

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Hocam merhabalar satın aldınız mı acaba ? Bende de aynı anakart var ve bende aynı soğutucuyu almayı düşünüyorum. Tek renk rgb'si yansın yeter. Sizde çalışıyor mu acaba ?
Merhabalar.

Şu sıvı soğutucuyu almakta karar kıldım. RGB kontrolcüsü var sata girişiyle gpu ya bağlıyorsun.(Ara kablo, termal macun, rgb kontrolcüsü içinden çıkıyor ) .RGB ışıklarını kutu içerisinden çıkan kontrolcü ile kontrol edebiliyorsunuz. İndirim bekliyorum şimdilik :)

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar.

Şu sıvı soğutucuyu almakta karar kıldım. RGB kontrolcüsü var sata girişiyle gpu ya bağlıyorsun.(Ara kablo, termal macun, rgb kontrolcüsü içinden çıkıyor ) .RGB ışıklarını kutu içerisinden çıkan kontrolcü ile kontrol edebiliyorsunuz. İndirim bekliyorum şimdilik :)
naptınız hocam son durum nedir? aynı anakart bulunuyor ve msi mag coreliquid argb v2 aldım ama bağlantısını bilmiyorum.

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Hocam indirim bekliyorum hala. 5600 kullanıyorum sıcaklıklar çok üst düzey değil. Ayrıca corsair kasamda kontrolcü olduğunu öğrendim. Dolayısıyla rgb port bulunmasa da kontrolcuye bağlayarak yazılımla kontrol edebildiğim için corsair sıvı soğutmanın indirimini beklemeye başladım. Aynı marka olup tek yazılımda kontrol edebilmek adına

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam indirim bekliyorum hala. 5600 kullanıyorum sıcaklıklar çok üst düzey değil. Ayrıca corsair kasamda kontrolcü olduğunu öğrendim. Dolayısıyla rgb port bulunmasa da kontrolcuye bağlayarak yazılımla kontrol edebildiğim için corsair sıvı soğutmanın indirimini beklemeye başladım. Aynı marka olup tek yazılımda kontrol edebilmek adına
benim kasamın arka kısmında kasa fanlarının argb bağlantısının olduğu kontrolcü var sıvı soğutucununkileride oraya bağlayabiliyormuyum acaba

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Bende de o var işte Corsair 400 X kullanıyorum. Kasanın rgb kontrolcüsü var. Alırsam sıvı soğutma rgb bağlantısını oraya yapacağım

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Ekli dosyalar

• IMG_20230412_235908.jpg
    IMG_20230412_235908.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 32
KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Bende de benzeri mevcut. Zaten dikkatli bakarsan üzerinde de yazıyor 6 aargb controller diye

KS

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Öyle yapmanız gerekir zaten

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2