Asus Prime z370-p 2. Ekran kartı slotu

brqy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba benim 1. ekran kartı slotum çalışmıyor bu sebeple 2. ekran kartı slotunu kullanıyorum. Birkaç forum gezdim 2. ekran kartı slotunda 8x bir şeyler oluyormuş yani 1. slot gibi 16x desteklemiyorlar diyorlar.Kısacası performans farkı var diyorlar. Bu benim anakartımda geçerli midir? Yani eğer performans farkı yaşayacaksam bu iki slot arasında tamire yollamayı düşünüyorum. Aşağıdaki bilgiler anakartının

• Çoklu GPU Desteği
    AMD CrossFireX™ Teknolojisini Destekler
  • Genişleme Yuvaları* CPU desteğinde 3 SSD için, bir Hyper M.2 X16 kartını (ayrı olarak satılır) PCIeX16_1 yuvasına takın, bu kartı BIOS ayarları altında etkinleştirin.
    4 x PCIe 3.0/2.0 x1
    1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16, x8/x4+x4) *
    1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (maks x4 modu)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin anakartınızdaki 2 ekran kartı yuvasıda X16 hızında çalışıyor. Size bu durum hakkında bilgi verenler ya durumu yanlış anlamış yada net bir bilgileri olmadan size cevap vermişler. Şöyle ki eğer 2 ekran kartı yuvasınada ekran kartı taksaydınız 1. yuvadaki kart X16 diğer 2. yuvadaki kart X4 hızında çalışacaktı. Durum 2 yuvada doluyken geçerli olan senaryo ile alakalı. Siz ilk yuvayı boş bırakıp 2. yuvayı kullanacaksanız X16 hızında çalışabilirsiniz burada problem yok.

NOT: Eğer 2. yuvayı kullandığınızda sistem erkan kartını görmez ise 2. yuvanın BIOS ayarlarından aktif edilmesi gerekebilir.

Ayrıca X8 ve X16 arasında FPS farkı oluşmaz. X8 ve X4 arasında ise en fazla 2-3 FSP fark oluşur yani içiniz rahat olsun. PCI Express 3.0 (PCIe 3.0) x1 vs x4 vs x8 vs x16 in 14 Games (Ultra setting) buda örnek bir video size.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri