Asus Rog Strid Rx580 8GB vs Asus Rog Strix Gtx 1060 6GB Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar merhaba işlemci olarak AMD Ryzen 5 2600 kullanıyorum ve eski kartim bozulduğu için yeni kart alacağım.Bu iki ekran kartı arasında kaldım sizin önerileriniz nedir? Gönlüm Nvidia'tan yana ama bilmiyorum.Rx580 için çok ısınıyor,60 dereceden sonra ouunlara drop giriyor vs. diyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mını ITX tek fanlı RX 570 60 dereceyi geçmiyor oyunlarda ve RX 580 Sapphire Nitro alırsan ısınma vs. hiçbir sorun yaşamazsın GTX 1060 ile aynı ısınır ve RX 580 dururken alınmaz GTX 1060 alınmaz. RX 580 kartı zaten GTX 1060 performansı veriyor ve daha ucuz. Ayrıca GTX 1060 'tan biraz daha iyi bir kart isterseniz RX 590 alın ve sadece ASRock ve Sapphire tercih edin marka olarak. Teknobiyotik.com da ASRock RX 580 1.399 TL 8 GB modeli kaçırmayın.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Eski kartim asus idi ve sorunlu çıktığı icin degisim verildi ve simdiki kartımda asus olmak zorunda o yüzden gtx de alsam rx de alsam asus olacakmış.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
Eski kartim asus idi ve sorunlu çıktığı icin degisim verildi ve simdiki kartımda asus olmak zorunda o yüzden gtx de alsam rx de alsam asus olacakmış.

Böyle bir olay ömrü hayatımda jiç duymadım. Dğişim iade yapıldıysa aynı ürün gamı yda aynı parada bir ürün alımı olur marka zorunlulugu olmaz. Hangi firma bu ben Vatan dan kaç defa iade değişim aldım ekran kartı verip alakasız bir sürü ürün almışlığım bile var sen o işi iyice sor soruştır bir saçmalık var o işte.

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çek veriyorlar, sadece vatan içinde harcama yapabildiğin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Canderin01' Alıntı:
Çek veriyorlar, sadece vatan içinde harcama yapabildiğin.

Evet işte o çek ile istediğini alabilirsin. ASUS vs. marka kısıtlaması yok o çekin. Eğer Vatan 'dan alındaysa bu şekilde ki başka yerden alınsada bu şekilde oluyor firmaya özel bir durum değil bu.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Olay aslında şöyle imiş ellerinde msi ve asus model ekran kartları bulunuyormuş ben sonradan anladım marka zorunluluğu yokmus ama msi ile asus arasında kalıyorum muhtemelen asus alırım.Sipariş bekleyecek vaktimde yok maalesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben size şöyle sorayım o zaman, çekiniz hangi mağazadan Vatan 'da mı? Ayrıca kaç para tutarında?

Vatan 'da ise çek aşağıdaki ürünlerden tercih yapın.

NOT: Öncelikle; Ekran Kartı , Anakart ve RAM alırken marka tercihi yapmayın bu parçalarda bu önemli değil önemli olan performansı ve kalitesideki güvenirliği. ZOTAC ve EVGA kartları NVIDIA 'nın yeni bir GPU 'suna en hızlı erişebilen en iyi iş ortaklarıdır. Kaliteli ve %100 güvenilir ve ün yapmış firmalardır.

NVIDIA; ( Sıralama en iyiden başlıyor aşağı doğru gidiyor. )
Zotac GTX1060 AMP! EDITION 6GB - 1.947,57 TL - 1835 Mhz

MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6GB - 2.078,65 TL - 1809 Mhz

ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC 6GB - 1.980,34 TL - 1809 Mhz

NVIDIA 'a için ben olsam ZOTAC alırdım en iyi soğutma bloğuna sahip ve en fazla frekansa sahip ürün o. Eğer onu es geçersem MSI Gaming X alırdım ASUS DUAL modelinden çok daha iyi bir soğutması ikisi de aynı frekanstalar burada soğutmadan tercih yapılır.

AMD;
ASUS RX580 ROG STRIX OC 8GB - 2.017,17 TL

Ben olsam burada RX 580 alırdım bu model ASUS 'un en tepe model RX 580 'i ve GTX 1060 ile direkt aynı FPS seviyesini veren bir kart ve aynı fiyattalar ama daha kaliteli bir yapıda olduğundan dolayı bu kartı seçerdim yoksa bu paralara almazdım ben RX 580 kartını.

Başka bir yerden alınabilse %100 aynı FPS 'i alabilecek ASUS 'un alt markasına yani ASRock firmasına ait ASRock RX580 8GB Phantom Gaming X O.C - 1.407,00 TL bu modeli alanabiliyor. Yine GTX 1060 kartından daha iyi FPS veren RX 590 8GB modelini Sapphire RX590 8GB NITRO+ - 1.729,09 TL bu paraya alınabiliyor. Burada ki ASUS RX 580 Stix OC çok gereksiz derecede pahalı ama yapacak bir şey yok eğer çek Vatan Bilgisayar 'dan ise.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Öncelikle çok teşekkür ederim hepinize. Bugün satın aldığım yerden ücrer iadesi aldım ve yeni kartımi vatandan alacağım.Bütçem 2200 lira. Rog strix 1060 önermemenizin sebebi nedir acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
Öncelikle çok teşekkür ederim hepinize. Bugün satın aldığım yerden ücrer iadesi aldım ve yeni kartımi vatandan alacağım.Bütçem 2200 lira. Rog strix 1060 önermemenizin sebebi nedir acaba?

Önermedim değil, ROG STRIX 1060 6GB Vatan 'da yok stoklarda görünmüyor bu yüzden önerdiklerim arasında yok. Önerdiklerimin hepsi stokta olan ürünler. Ayrıca ben GTX 1060 değilde RX 580 alırdım o kadar para vereceksin madem GTX 1060 ile aynı paraya ROG STRIX RX 580 alabilirsin 3 Fanlı en tepe seri GTX 1060 'ın STRIX 'i varsa onuda alabilirsin ama yoksa ya ZOTAC yada MSI Gaming X ve RX 580 ROG STRIX bu üçlüden tercih yapmalısın. AMD için FPS ve Sıcaklık konusunu dert etme AMD bu konuları Giriş-Orta seviyede çoktan aştı. Üst seviyede sıkıntıları var RX 590 'dan sonrasındaki kartlar VEGA 'lar yani.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ben alışveris yapacağım vatan şubesini arayarak stok durumunu sordum ve ellerinde iki tane rog strix 1060 modelinin olduğunu öğrendim.Daha önce hiç amd ekran karti kullanmadım ve bilmediğim sularda yüzmeye çekiniyorum açıkcası.Eski 1060 kartımda keskin çizgilerin tırktıkli görünmesi problemi vardı ve yeni 1060 modelinde de aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum zira oyun zevkimi tamamen baltalayan bir durumdu.Msi konusunda da hiç bir fikrim yok beni 1060 a yönelten durum ise neredeyse her oyuna sağladıklarını optimizasyon desteği.Açıkcası bilmiyorum.Stok durumunda strix 1060 alır mıydınız?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
STRIX 1060 6GB modeli ellerinde varsa ve 2000 TL civarına sadece Vatan 'dan bir kart alacak olsaydım bende STRIX RX 580 ve STRIX 1060 6GB arasında STRIX 1060 6GB 'ı seçerdim. Aynı FPS 'leri veriyorlar ve fiyatlarıda denk ise düşünmeden STRIX 1060 6GB alır keyfime bakardım.

Bu arada o sorun size denk gelmiştir genelde bu ürünlerde fabrikada bir seri veya birkaç kart böyle sorunlu olabiliyor dert etmeyin. STRIX Serisi ASUS 'un oyuncular için özenle hazırladığı bir seridir ve sorun neredeyse hiç karşılaşılmaz.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Galiba bende tercihimi 1060 dan yana yapacağım.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri