Asus Rog Strix Rx580 Boşta Sıcaklık Değerleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Asus Rog Strix Rx580 8GB modelini kullanıyorum.Dikkat ettim ki kart boşta 50-55 derecede çalışıyor.Pc açılırken 25 derece civarında açılıyor ve sonra 1 er derece artarak 50 i aşıyor.Fanlar çalışmıyor bu arada.Kasanın yan kapağı açık duruyor. Havalar da ısınmaya başladı ama bu derece yüksek değerlere sistem boşta iken ulaşması normal mi?Önceden böyle bir durum yaşamıyordum.53 dereceden sonra fanlar çalışıyor ve sıcaklığı 54 ün altına düşürüp tekrar duruyor ama sıcaklık tekrar artıyor.Oyunlarda ise 75 derece üstünü görmedim ama boşta ki bu değerler canımı sıkıyor. Bu durum sizce normal mi?Şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanların çalışma derecesinden dolayı havalarda sıcak malum fanlar çalışmandan derecenin artması normal maks. 75 derece bir sorun yok burada. Sıcaklığı düşürmek isterseniz boştaki fan çalışma derecesini düşürün ki sıcaklık örneğin 40 derecelere gelince fanlar dönmeye başlasın. Bu sıcaklıkları düşürür.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fanların çalışma derecesinden dolayı havalarda sıcak malum fanlar çalışmandan derecenin artması normal maks. 75 derece bir sorun yok burada. Sıcaklığı düşürmek isterseniz boştaki fan çalışma derecesini düşürün ki sıcaklık örneğin 40 derecelere gelince fanlar dönmeye başlasın. Bu sıcaklıkları düşürür.

Bu değerleri daha önce boşta iken görmedim.Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum birden böyle bir durum olunca endişelendim açıkçası. Almadan önce AMD çok ısınır alma tarzı çok yorum gördüm ve böyle bir şey olunca aklıma direkt o geldi. Sizce bir sorun var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Bu değerleri daha önce boşta iken görmedim.Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum birden böyle bir durum olunca endişelendim açıkçası. Almadan önce AMD çok ısınır alma tarzı çok yorum gördüm ve böyle bir şey olunca aklıma direkt o geldi. Sizce bir sorun var mı?

Havalar sıcak sonuçta benim kartta 3-4 aydır havalar ısındıkça sıcaklık arttırdı. Maks. 60 derecelerde geziyordu şimdi 70 lerde bende ince bir fan ayarı yaptım. Bence kartta bir sorun yok havalardan kaynaklı.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ugur.gozaydin' Alıntı:
Vaixun.' Alıntı:

Havalar sıcak sonuçta benim kartta 3-4 aydır havalar ısındıkça sıcaklık arttırdı. Maks. 60 derecelerde geziyordu şimdi 70 lerde bende ince bir fan ayarı yaptım. Bence kartta bir sorun yok havalardan kaynaklı.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Fan ayarlarını yapıp kullanmaya devam edeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Fan ayarlarını yapıp kullanmaya devam edeceğim.

Sorun maks. sıcaklıkta sorun olsaydı bir sorun var demektir ama sorun yok bu havalarda bu değerler evinizin ve kasanızın durumuna göre normal sayılır.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri