Soru Asus Rog Strix X870E Vs Asus Rog Strix X870F Hangisi Ve Neden?

ardiskos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Arada kaldığım bir konu var ve sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Asus ROG Strix X870E ile Asus ROG Strix X870F modelleri arasında kararsızım. Şu an 18 bin TL civarına 870F modeli, 23 bin TL civarına ise 870E modeli bulunuyor.

Hangisini Tercih Etmeliyim Neden?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
İkisi de tüm AM5 işlemciler için uygundur. İşlemci besleme kısmında ufak farkla X870E bir tık daha iyi. Farkını göremeyiz muhtemelen.

X870E olan 5 tane M2 SSD takılabiliyor, X870F olan 4 tane M2 SSD takılabiliyor.

Biri 8400 MT/s diğeri 8000 MT/s RAM hızı sağlıyor. Ancak işlemci AMD olacağı için, işlemcinin bellek kontrolcüleri pek iyi değildir. Bu yüzden burada fark göremezsiniz.

X870E 5 Gbps Lan portu, X870F 2.5 Gbps Lan portu sağlar. Türkiye'de internet hızı 1 Gbps bile nadir görülüyorken gerek olduğunu sanmıyorum.

USB gibi bir kaç portta sayısal fark var. Çok sayıda port kullanıyorsanız X870E daha uygun.

Ben olsam daha ucuzunu tercih ederdim. Siz ne için kullanacaksınız, ne kadar M2 SSD takacaksınız onlara göre karar verirsiniz.

KS

ardiskos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İkisi de tüm AM5 işlemciler için uygundur. İşlemci besleme kısmında ufak farkla X870E bir tık daha iyi. Farkını göremeyiz muhtemelen.

X870E olan 5 tane M2 SSD takılabiliyor, X870F olan 4 tane M2 SSD takılabiliyor.

Biri 8400 MT/s diğeri 8000 MT/s RAM hızı sağlıyor. Ancak işlemci AMD olacağı için, işlemcinin bellek kontrolcüleri pek iyi değildir. Bu yüzden burada fark göremezsiniz.

X870E 5 Gbps Lan portu, X870F 2.5 Gbps Lan portu sağlar. Türkiye'de internet hızı 1 Gbps bile nadir görülüyorken gerek olduğunu sanmıyorum.

USB gibi bir kaç portta sayısal fark var. Çok sayıda port kullanıyorsanız X870E daha uygun.

Ben olsam daha ucuzunu tercih ederdim. Siz ne için kullanacaksınız, ne kadar M2 SSD takacaksınız onlara göre karar verirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. 5 tane M.2 SSD ihtiyacım yok. Genellikle 2 tane M.2 SSD kullanıyorum, maksimum 3 olabilir. Hâlâ yıllardır vazgeçemediğim bir harddiskim var. Genellikle oyun ve iş ihtiyaçlarım için kullanıyorum (%50 oyun, %50 iş diyebilirim).

9800X3D veya 9950X3D işlemcilerinden birini takmayı düşünüyorum. Ancak, ChatGPT’den şöyle bir cevap aldım; bu benim için çok önemli mi?

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Cevabınız için teşekkür ederim. 5 tane M.2 SSD ihtiyacım yok. Genellikle 2 tane M.2 SSD kullanıyorum, maksimum 3 olabilir. Hâlâ yıllardır vazgeçemediğim bir harddiskim var. Genellikle oyun ve iş ihtiyaçlarım için kullanıyorum (%50 oyun, %50 iş diyebilirim).

9800X3D veya 9950X3D işlemcilerinden birini takmayı düşünüyorum. Ancak, ChatGPT’den şöyle bir cevap aldım; bu benim için çok önemli mi?
O halde X870F modeli daha ucuz olduğu için tercih edebilirsiniz. Artan parayı başka yerde değerlendirebilirsiniz.

KS

ardiskos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
870F Olarak Siparişimi verdim teşekkürler

KS

ardiskos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
iyi günler hocam bende x870e ve x870-f modelleri arasında kaldım işlemci olarak 9800x3d kullanacağım sipariş verdiğinizi söylemişsiniz
test etme fırsatınız oldu mu memnun musunuz acaba
Merhaba Hasan Fiyat farkından dolayı x870-f sipariş verdim açıkcası daha toplamadım sistemimi aynı işlemciyi kullanacağım

Hasan salaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Hasan Fiyat farkından dolayı x870-f sipariş verdim açıkcası daha toplamadım sistemimi aynı işlemciyi kullanacağım
hocam konuyu yeniden hortlatıyorum ama merak ettim
x870-f anakartı kullanma fırsatınız oldu mu memnun musunuz
yada herhangi bir sorunla karşılaştınız mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri