ASUS ROG STRIX Z790 EXTREME ANAKARTINA DDR5 RAM GEREKİYOR . İŞLEMCİ : 13900K

KS

Gil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
https://www.itopya.com/gskill-32gb-...0mhz-cl36-ddr5-135v-siyah-dual-kit-ram_u16598 Bu rami buldum . Lütfen çipsetlerine dikkat ederek yorum yapınız. bütçe 6k yı biraz aşabilir. 5k olursa daha iyi olur
13900K için intel sitesinde DDR5 de max 5600 MHZ desteklediğini yazmış ona göre öneri yapıyorum.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Asus strix ailesini seçtiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Bu ve bunun gibi strix anakartları bir eşsizdir ve örnekleri başka markalarda yoktur. Fakat bu gibi anakartta böyle yüksek bir bütce de ram istiyorsanız niye Gskıll alıyorsunuz.
Ben olsam almışım zaten strix alırım buna yakışan bir kingston derdim.
Hatta güzel insan sistemini çok merak ediyorum bize sistemini paylaşırsan çok memnun kalırım.
Benim sana önereceğim ramlar;
https://www.itopya.com/gskill-32gb-...0mhz-cl36-ddr5-135v-siyah-dual-kit-ram_u16598 Bu rami buldum . Lütfen çipsetlerine dikkat ederek yorum yapınız. bütçe 6k yı biraz aşabilir. 5k olursa daha iyi olur
Ama ben olsam 64 gb yapardım sistemi bin tl daha fazla vererek. sistemin çok boş olduğunu düşünmüyorum açıkçası ;)

13900K için intel sitesinde DDR5 de max 5600 MHZ desteklediğini yazmış ona göre öneri yapıyorum.

Güzel insan yanlış bakmışsın 5800 olacak o :) O yüzden 6000 istiyordur çünkü ramlar ortalama 5800 alabilmek için ;)

hehehe özür diliyorum senden güzel insan 5600 mt/s imiş. tuhaf şu ki bu işlemci çıkmadan 5800 piyasa da dolaşıyordu yazık olmuş. Fakat intel işlemcilerinde şöyle bir durum var. bant aralığındna ziyade an anakart teknolojisi sayesinde işlemci frekansını 5.80 ghz çıkarıp ramleri de o potansiyelde kullanmasını sağlayacaktır yani 6000 mhz bir ram bu sistemde oc da darboğaz yapmayacaktır :)
Asus strix ailesini seçtiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Bu ve bunun gibi strix anakartları bir eşsizdir ve örnekleri başka markalarda yoktur. Fakat bu gibi anakartta böyle yüksek bir bütce de ram istiyorsanız niye Gskıll alıyorsunuz.
Ben olsam almışım zaten strix alırım buna yakışan bir kingston derdim.
Hatta güzel insan sistemini çok merak ediyorum bize sistemini paylaşırsan çok memnun kalırım.
Benim sana önereceğim ramlar;

Ama ben olsam 64 gb yapardım sistemi bin tl daha fazla vererek. sistemin çok boş olduğunu düşünmüyorum açıkçası ;)

Güzel insan yanlış bakmışsın 5800 olacak o :) O yüzden 6000 istiyordur çünkü ramlar ortalama 5800 alabilmek için ;)

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri