Yardım Asus Rog Strix Z790-H Gaming Wifi Anakart - CPU Vidaları

crdn0626

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Arkadaşlar elimde Asus Rog Strix Z790-H Gaming Wifi Anakart mevcut fakat bu anakartın 4 adet olan cpu bağlantı vidaları mevcut değil. Bu vidalar her anakartta farklı mıdır yoksa bir standarda uygun kullanımları mevcut mudur? Temin edebilme ihtimalim nedir? Sistemi toplamak için gerekli tüm ekipmanları aldım fakat cpu bağlantı vidaları olmadığı için montajı gerçekleştiremiyorum. Elinde bu anakart olan arkadaşlar üşenmeyip vida ölçüsü verebilirse de çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    93.2 KB · Görüntüleme: 22

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhabalar,

Arkadaşlar elimde Asus Rog Strix Z790-H Gaming Wifi Anakart mevcut fakat bu anakartın 4 adet olan cpu bağlantı vidaları mevcut değil. Bu vidalar her anakartta farklı mıdır yoksa bir standarda uygun kullanımları mevcut mudur? Temin edebilme ihtimalim nedir? Sistemi toplamak için gerekli tüm ekipmanları aldım fakat cpu bağlantı vidaları olmadığı için montajı gerçekleştiremiyorum. Elinde bu anakart olan arkadaşlar üşenmeyip vida ölçüsü verebilirse de çok sevinirim.
Her anakartta ayni aslinda anakarttanda cikmasi lazim istiyorsaniz yarin bi arayin sorun belki hatali mal olabilir

KS

crdn0626

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam anakart bir arkadaşımdan hediye geldi fakat vidaları kutunun içerisine koymayı unutmuş. Şimdi evde de bulamıyor.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Cpu bağlantı vidaları???
Verdiğiniz foto, kırmızı daire içindeki kısımlarda bir eksiklik yok görünüyor.
CPU bağlantı vidası olmuyor zaten. O klipsi kaldırıp serbest kalan metal-renkli koruma çerçevesi içine işlemciyi oturtup, çerçeveyi kapatıp klipsle sabitlemeyecek
misiniz?

Resmi sitesi büyütülmüş fotosu ile bir karşılaştırın:

Birde şurada kutuyla gelen parçalar var bunada bir bakabilirseniz:
What s in the box fotosu linkteki. Bir karşılaştırılabilir.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Cpu bağlantısı vidalarla yapılmıyor pim ile yuvasına oturtup bırakıyorsunuz sonra pimi kilitliyorsunuz. Anakartı kasaya sabitlemek için diyorsanız vida yükseltici ile takılır. İşlemcinin üzerine takılan Fan bağlantısı derseniz onlar da ayrı.

Ekli dosyalar

• anakart montaj.jpg
    anakart montaj.jpg
    69.3 KB · Görüntüleme: 13
  • fan montaj.jpg
    fan montaj.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 19
KS

crdn0626

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Cpu bağlantı vidaları???
Verdiğiniz foto, kırmızı daire içindeki kısımlarda bir eksiklik yok görünüyor.
CPU bağlantı vidası olmuyor zaten. O klipsi kaldırıp serbest kalan metal-renkli koruma çerçevesi içine işlemciyi oturtup, çerçeveyi kapatıp klipsle sabitlemeyecek
misiniz?

Resmi sitesi büyütülmüş fotosu ile bir karşılaştırın:

Birde şurada kutuyla gelen parçalar var bunada bir bakabilirseniz:
What s in the box fotosu linkteki. Bir karşılaştırılabilir.

Hocam fotoğraf örnektir ve evet fotoğrafta eksik yoktur. Bendeki anakartta kırmızı işaretli vidalar mevcut değil.
Cpu bağlantısı vidalarla yapılmıyor pim ile yuvasına oturtup bırakıyorsunuz sonra pimi kilitliyorsunuz. Anakartı kasaya sabitlemek için diyorsanız vida yükseltici ile takılır. İşlemcinin üzerine takılan Fan bağlantısı derseniz onlar da ayrı.
O metal çerçeveyi tutan ve fotoğrafta işaretli olan vidalar mevcut değil hocam.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Hocam fotoğraf örnektir ve evet fotoğrafta eksik yoktur. Bendeki anakartta kırmızı işaretli vidalar mevcut değil.

O metal çerçeveyi tutan ve fotoğrafta işaretli olan vidalar mevcut değil hocam.
Kit şeklinde satılıyor satıcı ile iletişime geçip sadece vidaları lazım diyerek alabilirsiniz ya da yerel esnafa sorun ellerinde mevcuttur, bulunmayan bir ürün değil.

KS

crdn0626

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kit şeklinde satılıyor satıcı ile iletişime geçip sadece vidaları lazım diyerek alabilirsiniz ya da yerel esnafa sorun ellerinde mevcuttur, bulunmayan bir ürün değil.

Hocam teşekkürler.

Sıvı soğutucudan çıkan contact frame ve vidaları ile montajı tamamladım. (Sıvı soğutucu: arctlic liquid III pro 360)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri