Asus TUF Gaming VG27VQ 27" vs Samsung Odyssey G5 27"

Jalsgar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar herkese iyi günler,

Şu 2 monitör arasında kaldım ekran kartım AMD RX 6600 işlemcim ise ryzen 5 3600;

1.monitör başlıkta da belirttiğim gibi Asus TUF VG27VQ

Bu monitöre tn kadar hızlı diyorlar ancak renk gamutu sıkıntısı var deniyor.

2. monitörde yine başlıkta belirttiğim gibi Samsung Odyssey G5

Bu monitörde 2k olması ile beni çok cezbediyor ama bu monitör hakkında da çok fazla sorun gördüm fps oynuyorsanız tercih etmeyin diyeni bile gördüm ghosting çok var diyorlar(özellikle birisi f1 oynarken çok belli oluyordu demiş) aynı zamanda ışık sızması çok var diyorlar.

Sizce hangisini tavsiye etmeliyim oynadığım oyunlar genelde karışık oluyor hikayeli de oynarım fps de oynarım (Overwatch ve CS GO). Yorumlarda Samsung biraz daha sorunlu gözüküyor ama 2k için yine de değer mi bilemiyorum zaten kartım 2k için tam anlamıyla uygun değil fifa gibi oyunları 2k oynarım diyorum ama bir oyunu 2k oynayıp daha sonra başka bir oyun için 1080p ye düşmek de gözüme kötü gelebilir diye düşünüyorum alışması zor olabilir diye düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden çok teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
2K olması dediğiniz gibi alınması için sebep gibi duruyor ama ghosting sorununu yoldan geçen birine sorsanız bilir gibi bir şey. Daha iyisi var mıdır bilmiyorum monitör konusunda çok bilgili değilim ama bence Samsung tercih etmeyin. Attıklarınız arasında ben olsam Asus tercih ederdim.

Fenrir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Rx 6600 1080p kart uzun vadede 2k üzebilir

KS

Jalsgar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2K olması dediğiniz gibi alınması için sebep gibi duruyor ama ghosting sorununu yoldan geçen birine sorsanız bilir gibi bir şey. Daha iyisi var mıdır bilmiyorum monitör konusunda çok bilgili değilim ama bence Samsung tercih etmeyin. Attıklarınız arasında ben olsam Asus tercih ederdim.
Çok teşekkürler.

KS

Jalsgar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rx 6600 1080p kart uzun vadede 2k üzebilir
Orası kesin ya AMD'nin kendisi zaten 1080p için diye önermiş ama ben fifa gibi oyunları 2k oynarım diyordum. Ama onda da şöyle sıkıntı var örneğin fifayı 2k oynadıktan sonra rdr 2 geçsem gözler 2k ya alıştığı için 1080p kötü gelebilir.

Fenrir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Orası kesin ya AMD'nin kendisi zaten 1080p için diye önermiş ama ben fifa gibi oyunları 2k oynarım diyordum. Ama onda da şöyle sıkıntı var örneğin fifayı 2k oynadıktan sonra rdr 2 geçsem gözler 2k ya alıştığı için 1080p kötü gelebilir.
2k, 32 inç ve üzeri için vazgeçilmez fakat 27 inç 1080pde de hemen hemen aynı görüntü değerlerine sahip olursun. İnç büyürse pikselinde büyümesi gerekir netlik için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 6600 kartı için QHD çözünürlük size uzun vadede yetmeyecektir. Kartın gücü 1080p için dizayn edilmiş. İleride ekran kartını güncellerim derseniz QHD seçebilirsiniz yatırım olur.

Bunun dışında CSGO oyuncuları 24" üzerine çıkmıyorlar genelde. Odak noktaları kafa hareketleriyle 27" orantıda çok dağılmasın diye. Birde siz QHD almayı düşünüyorsunuz iyice sıkıntı o oyun özelinde. Tabi ciddi oyuncuysanız bu dediklerim geçerli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri