Asus Tuf gaming x570 plus wifi

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Asus Tuf gaming x570 plus wifi anakartım var durduk yere ilk önce 2 ram slotu çalışmadı diğer 2 ram slotunu kullandım daha sonra internette gezinirken mouse fare ve pc çok yabaşladı reset attı görüntü gelmedi pc çalışıyor herşey normal ama görüntü yok. Bunun üzerine ben başka bir pc de işlemci ram anakart ekran kartı denedim çalışıyor. Hata veren anakarta tekrar taktığımda vga beyaz led de takılı kalıyor. Yabancı formları araştırdığımda bu sorunla çok karşılaşmışlar ve sorunu çözülmemiş. Türk forumlarda bu sorun ile karşılaşan görmedim. 
Acaba bu anakartın kronik sorunumu var tecrübeleriniz nedir yardımcı olurmusunuz? 
Birde garanti kapaamına girer mi hiçbir şekilde.     O. C yapılmadı.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı anakartı bende kullanıyorum 3-4 ay öncesine kadar Anakart üzerinden 3600Mhz ye Ram hızlarımı çıkaramadım sürekli bios ekranına atıyordu.Daha sonra Voltaj düşürerek deneyip yaptım.Sizin sorununuza gelecek olursak Ramlarınızı ilk olduğu gibi eski slotlarına getirin Ramlarinizin üzerine bastırarak Click sesini duyun ve slotların kapandığından emin olun daha sonra görev yöneticisinden Ram hızlarınıza bakın.2133 te çalışıyorsa Bios ekranından Mhz değiştirmek gerekecektir.

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Malesef bunu yapamam hiç görüntü gelmiyor bios ekranı vs sadece siyah ekran.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Görüntü gelmemesi ram ile alakalı olabilir.Ramleri slotlardan çıkarın ilk slotlarına eski yerlerine takın ve iyice bastırıp click sesini duyun.

İki baş parmağınızla RAM in ortasına basın slotun üzerine doğru bir şekilde oturttuktan sonra.

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Malesef hiç bir şekilde olmuyor tek bütün slotlar denendi

KS

'Osman' Karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bios ekranına gelemiyorum sadece çalışıyor görüntü vermiyor hiç bir şekilde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem kapalıyken anakartın BIOS pilini sökün ve tek RAM ile sistemi çalıştırın. Görüntü alırsanız sistemi kapatıp pili takın ve tekrar başlatın. Yine görüntü alırsanız sistemi tekrar kapatıp RAM 'i söküp diğer RAM 'i deneyin oda tek başına çalışırsa bu sefer DUAL Channel slotlarına önce ana 2 slota sonra diğer 2 slota 2 RAM 'i takıp deneyin. İşe yararsa ne ala. Yaramaz ise tek RAM ile çalışıyorsa BIOS güncellemesi varsa anakartın yapın yoksa ya RAM 'lerden birisi arızalıdır, ya RAM slortları yada işlemci odaklı bir sorundur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri