Asus Ux51Vza Laptopta CPU Soğutucu Blok Vida Deliği Nasıl Yapıştırılır?

Öztürk Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam, geçenlerde laptopu temizlemek için içini açtım ve soğutucu bloku tutan vida deliklerinden birinin yerinden kırılarak ayrıldığını gördüm.

Laptopun modeli: Asus UX51vza.

Daha öncesinde epoksi denememi önermişlerdi denedim ama kullandığım epoksi çok kaliteli bir şey değildi, tutacakmış gibi gözüküyordu ama kontrol etmek tekrardan açtığımda tutmadığını gördüm.

Fotoğrafını paylaşıyorum, nasıl tamir edilebileceği hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?
WhatsApp Image 2026-01-04 at 17.45.56.jpeg

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
konunun uzmanı değilim. bu işlerde benden çok daha tecrübeli olanlar var. bir tahmin yürüteyim sadece. mesajımın mükemmel çözüm iddası yok çok daha iyiside gelebilir.

önce eski yapıştırıcı artıklarını dikkatlice somun altı ve taban üstünden temizliyorsun. japon yapıştırıcısı türüne göre taş gibi olur çabuk kırılabilir. ona benzer güçlü ve biraz esneklik sunabilen tür yapıştırıcılar var. somun ile tabanın yapışacağı yerlerden yapıştırıyorsun. bu arada devamlı üstten vida yerinden bastırmalı ve bağlantı yerini tabandan ayırmadan tutmalısın. yapıştırıcı idareten tuttuktan sonra saldığında yerinden çıkmayacak hale gelmiştir ama uzun zamanda dayanmayabilir. o şekilde dururken üst vidadan itibaren bölgeyi sıcak silikonla çeviriyorsun. tabana sıcak silikonla yapıştırıyorsun ama dikkatli ol. sıcak silikon istediğinde çıkarda ama nereye yapıştıracağına dikkat et. mümkün mertebe diyot transistör v.s. sıcak silikon atma anakarttaki boş yerlerden faydalan. sıcak silikon asla kısadevre yapmaz ama ilerde sökerken düşük ihtimalde olsa bir süpriz olmasın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri