Asus X550JX SSD

panda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu laptopa DVD-ROM yerine SSD takabilir miyim ? Hiç tecrübem yok cihaza zarar vermeden yapabileceğim bir işlem mi ? Bilgisayarın yavaşlığından şikayetçi olduğum için SSD takmak istiyorum. Kayıtlı dosyalarımı kaybetmeden işletim sistemini SSD'ye alabilir miyim ?

*Sanırım konuyu yanlış yere açmışım HDD/SSD başlığını şimdi gördüm. Mümkünse konuyu taşıyabilirseniz sevinirim. Kusura bakmayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD Caddy adında aparatlar var. Bu aparatların mm cinsinden kalınlıkları var. Sizin cihazınızdaki DVD yerinin yükseklik olarak kaç mm olduğunu öğrenip bu Caddy araparatını alıyorsunuz ve DVD aparatını söküp bu Caddy aparatını takıyorsunuz bu kadar. 2.5" kalınlığında SATA SSD veya HDD disk kullanabilirsiniz bu aparat sayesinde. Sisteme 2. disk taktığınızda Disk Clone yazılımları ile HDD diskinizde olan Windows sistemini dosyalarınız dahil olduğu gibi SSD diske aktarabilirsiniz.

KS

panda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HDD Caddy adında aparatlar var. Bu aparatların mm cinsinden kalınlıkları var. Sizin cihazınızdaki DVD yerinin yükseklik olarak kaç mm olduğunu öğrenip bu Caddy araparatını alıyorsunuz ve DVD aparatını söküp bu Caddy aparatını takıyorsunuz bu kadar. 2.5" kalınlığında SATA SSD veya HDD disk kullanabilirsiniz bu aparat sayesinde. Sisteme 2. disk taktığınızda Disk Clone yazılımları ile HDD diskinizde olan Windows sistemini dosyalarınız dahil olduğu gibi SSD diske aktarabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Önerebileceğiniz F/P bir SSD var mı ? Açılmada, kullanırken vs. hızlanma görebileceğim değil mi ? Sanırım 9.5mm bir kızak işimi görecek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
9.5mm bir Caddy işinizi görecekse yorumlara göre bir kızak alabilirsiniz.

Evet SSD diske geçtiğinizde Windows odaklı bir sorununuz yoksa her halükarda performans artışınız olacak.

SSD disk için bütçe vermeniz gerekiyor.

KS

panda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
9.5mm bir Caddy işinizi görecekse yorumlara göre bir kızak alabilirsiniz.

Evet SSD diske geçtiğinizde Windows odaklı bir sorununuz yoksa her halükarda performans artışınız olacak.

SSD disk için bütçe vermeniz gerekiyor.

Ne kadar ucuz o kadar iyi :)

https://www.morhipo.com/120gb-su650...tay?utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.53.6

Bunu düşündüm ama internette aradığım klonlamayı bulamadım. C sürücüm 324 GB dolu. Sadece işletim sistemini klonlayamıyor muyum ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri