batarya sorunu acill

Onur Bozdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim.
Asus x541uv laptopa format atıp bakım yaptık. laptopun bataryası içerden gömmeli direk anakarta bağlıydı.
herşeyi ayarladım lakin power kablosunu çekince direk kapanıyor. önceden böyle bir sorun yoktu.
Bu işi acil halletmem gerek bazı udurmlardan ötürü.
yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
batarya kullanılabilir %99 diyor fişi çekince direk kapanıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer bir bileşen yada devre sorunuysa ki olma ihtimali yüksek buna uzaktan yardım alamazsınız.

Windows bazlı bir sorun ise aşağıdakinden olabilir ayarlarınızı kontrol edin.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma girin ve aktif Güç Planınız dahil tüm planlarda şu ayarları yapın. Plan ayarlarını değiştirin> Gelişmiş güç ayarlarını değiştirin> İşlemci güç yönetimi> Sistem soğutma politikası ayarını aşağıdaki gibi yapın.

Pil Üzerinde: Aktif
Fiş Takılı: Etkin

Bu ayarları bu şekilde ayarlayıp deneyin.

İşe yaramaz ise dediğim gibi donanım bazlı bir sorun olabilir.

KS

Onur Bozdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer bir bileşen yada devre sorunuysa ki olma ihtimali yüksek buna uzaktan yardım alamazsınız.

Windows bazlı bir sorun ise aşağıdakinden olabilir ayarlarınızı kontrol edin.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma girin ve aktif Güç Planınız dahil tüm planlarda şu ayarları yapın. Plan ayarlarını değiştirin> Gelişmiş güç ayarlarını değiştirin> İşlemci güç yönetimi> Sistem soğutma politikası ayarını aşağıdaki gibi yapın.

Pil Üzerinde: Aktif
Fiş Takılı: Etkin

Bu ayarları bu şekilde ayarlayıp deneyin.

İşe yaramaz ise dediğim gibi donanım bazlı bir sorun olabilir.

hocam dediklerinizi denedim ama ayarlar sizin dediğiniz gibi zaten baştan format attım. 
%99 kullanılabilir yazıyor fişi çekince direk gidiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımsal olsaydı format attığınız için varsayılan ayarlar neticesinde bu şekilde olmazdır. Birde BIOS a girip sıfırlayın oradaki ayarlardanda olabilir sıfırlamada işe yaramaz ise dediğim gibi donanımsal bir sıkıntı vardır ki onada uzaktan yardım çok zor.

KS

Onur Bozdağ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılımsal olsaydı format attığınız için varsayılan ayarlar neticesinde bu şekilde olmazdır. Birde BIOS a girip sıfırlayın oradaki ayarlardanda olabilir sıfırlamada işe yaramaz ise dediğim gibi donanımsal bir sıkıntı vardır ki onada uzaktan yardım çok zor.

hocam nasıl sıfırlıcam biosu burda bi türlü bulamadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri