Yardım Beyaz Rgb Fan Önerisi

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
6 adet 120mm beyaz rgb fan birbirine nasıl bağlayacağıma yardım edebilecek veya 4x120mm rgb fan + 2x140mm beyaz rgb fan fiyat performans beyaz ışık buz mavisi ışık kabulüm dür 3000 tl gibi bir bütçem var destek olursanız mutlu olurum
b9e0f552-8a83-4ca5-ab10-6aaef681b8d3.jpeg
b10c6c27-6420-4594-92bc-92775ceb6385.jpeg

Son düzenleme:

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
6lı ve 2li olanları birbirine kenetleyip 8 olarak takıcaksın.

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
konu çözülmüş sanırım son bir foto ile bakabilir miyim? birde nereden aldınız pcle kablosunu ekran kartı üstünden mi altından mı?

KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Kasanın genel fotoğrafını atacağım şimdi bir dk çekmem lazımm yeni andım sinerjiden aldım dizdim montajlı geldi ekran kartı hariç

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
evet güvenlik iç
Kasanın genel fotoğrafını atacağım şimdi bir dk çekmem lazımm yeni andım sinerjiden aldım dizdim montajlı geldi ekran kartı hariç
evet güvenlik için bu şekilde geliyor genel fotoğrafını atarsanız kablolama nasıl olmuş ona bakacağım bazen kötü görüntü ortaya çıkıyor yardım olayım dedim

KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
d52fd9df-9c75-4123-9a31-31bfb1ee662e.jpeg
c01a338b-3621-48c1-910d-93b58d0f6fc3.jpeg
e7c83d16-357f-40fd-a135-80519b2b2c5b.jpeg

Böyle bir görüntü ortaya çıktı ama biraz uğraşacağım gibi görünüyor çünkü sıvı soğutucuyu yukarı alacağım anakartı aşağı alacağım söylememe rağmen alt tarafa koydular sıvı soğutucuyu ekran kartı ile arasında 6-7 cm var uygunsuz bir görünüm ve sağlıksız bir montaj yaptılar yani ben rgb fan alacağım araştırma yapıyorum rgb fan konusunda yardımcı olabilirsen çok sevinirim

Ekran kartının kablosunu alttan alacağım şuan uğraşmak istemiyorum rgb fanları bulunca bütçeme göre 😂 pc ti kullanmaya başlarım

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Tam pencereden aşağı atlıyordum ki herşeyin yerini değiştrip düzenleme yapacağınızı duydum :D zaten onu aşağı kim hangi mantık ile montajladı acemi biri ise sorun yok fakat bilgili birinin oraya sıvı soğutma montajı yapması garip hemde ters şekilde olmuş kriz geçiriyorum şuan. :D Neyse sıvı soğutmayı yukarı montajlayın ve fanlar üstten dışarıya hava atsın RGB fanlar alacaksınız ve lian li aşığı biriyim biraz ve benim şöyle fanlarım var sizede onlardan tavsiye ederim yazılım üzerinden kontrolü olsun hava akışı, kalitesi ve gece güzelliği şahane beyaz modellerinden 1 kit (3x fan ve kontolrcü geliyor) alabilirsiniz biraz pahalı fakat gaming gecesinden ucuza alabilrsiinz örneğin bugün vardı ve fıyatı 2k idi bütçenizi ve beklentinizi söylerseniz ona göre fan önerisi yapabilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 30653Ekli dosyayı görüntüle 30654Ekli dosyayı görüntüle 30655
Böyle bir görüntü ortaya çıktı ama biraz uğraşacağım gibi görünüyor çünkü sıvı soğutucuyu yukarı alacağım anakartı aşağı alacağım söylememe rağmen alt tarafa koydular sıvı soğutucuyu ekran kartı ile arasında 6-7 cm var uygunsuz bir görünüm ve sağlıksız bir montaj yaptılar yani ben rgb fan alacağım araştırma yapıyorum rgb fan konusunda yardımcı olabilirsen çok sevinirim

Ekran kartının kablosunu alttan alacağım şuan uğraşmak istemiyorum rgb fanları bulunca bütçeme göre 😂 pc ti kullanmaya başlarım

Bahsettiğim fanlar bunlar 2 versiyonu bulunmakta buda ikinici varyantı birinşin içinde ARGB varken diğerinin fanların içinde değil benim kasamda olduğu yanlarda altlı üstlü şekilde var (ters düz takmaya müsait şekilde) daha da güzel yazılımı üzerinden çok güzel kombinasyon edebilirsiniz farklı şekliller vererek alışılmışın dışında bir görüntüye sahip olabilirsiniz fiyatları çok maalesef ama dediğim gibi her cuma gamig gecesinde (incehesap üzerinde olmakta) geliyor o fırsatı bekleyip alabilirsiniz ayrıca kablo derdine de son 3 fanı biribirine monte ederek tek kablo ile bağlıyorsunuz bu aşırı ergonomik ve kolay bağlıntısı da en iyi özelliklerinden. Tavsiyem bütçeniz olması halinde Beyaz ( kasanız beyaz olduğu için) 1 kit almanızı tavsiye ederim. ( 1 kit içinde 3x fan ve kontrolcü bulunmakta)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_1218ae81.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_1218ae81.jpg
    100.9 KB · Görüntüleme: 21
  • WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_804dc055.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_804dc055.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_89b42e5b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-03 saat 23.00.20_89b42e5b.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Bütçem 2 bin tl civarı zorlarsam 3 binde tavan fiyat diyeyim kasaya 6 adet fan almak istiyorum
IMG_0834.jpeg

Dark Easylink Beyaz Addressable Rgb 3X12CM Fan Kiti (DKCKARGB06W)
https://www.hepsiburada.com/dark-ea...agaza=Teknobiyotik&url_src=ios-product-detail bu fanı buldum ama alsam anakart üzerinden çalıştırabilirmiyim nasıl bağlantı yaparım bilmiyorum açıklamasında Asus Aura sync desteği olduğu yazıyor

https://www.atombilisim.com.tr/dragos-ls300-premium-argb-3x120mm-kontrolculu-beyaz-kasa-fani bunu buldum birde 2 set almayı düşünüyorum ama yanlış birşey yapmamak için danışacak birini arıyorum

Son düzenleme:

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Bütçem 2 bin tl civarı zorlarsam 3 binde tavan fiyat diyeyim kasaya 6 adet fan almak istiyorum Ekli dosyayı görüntüle 30659
https://www.hepsiburada.com/dark-ea...agaza=Teknobiyotik&url_src=ios-product-detail bu fanı buldum ama alsam anakart üzerinden çalıştırabilirmiyim nasıl bağlantı yaparım bilmiyorum açıklamasında Asus Aura sync desteği olduğu yazıyor

https://www.atombilisim.com.tr/dragos-ls300-premium-argb-3x120mm-kontrolculu-beyaz-kasa-fani bunu buldum birde 2 set almayı düşünüyorum ama yanlış birşey yapmamak için danışacak birini arıyorum
Atmış olduğunuz fanlar güzel ve gösterişli ama 1500FPM tavsiyem ilk önce 1 kit lian li alın daha sonra elinize para geçince bir kit daha alırsınız. Tavsiyem tabiki bu çünkü kaliteli bir kasanız var kaliteli bileşenleriniz var aldığınız fanlar sırıtacktır o sistem içinde premium görüntüsünü bozmaktansa kalite belirli aralıklara 2 kit almak çok daha iyi olacaktır. hem anakart hem kendi yazılımı üzerinden kontrol edilebilir fanlar söylediklerim attığınız ise anakart yazılımı üzerinden kontrol ediliyor düzgün bağlatın yapılırsa.

Bütçem 2 bin tl civarı zorlarsam 3 binde tavan fiyat diyeyim kasaya 6 adet fan almak istiyorum Ekli dosyayı görüntüle 30659

https://discord.gg/AXA46T95Zm Dc adresime gelerek her zaman yardım alabilirsiniz bu arada pc toplama arıza indirim vb şeyler için kurmuştum :^^

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
255
Sıvı soğutma yukarıya sığmamış (anakarta veya ramlere değme manasında) olabilir, ölçmeden boşuna sökmeyin. Ben uzun süre bu şekil altta kullandım bir sıkıntı yaşamadım, yukarı olmazsa da dert etmeyin. Hayırlı olsun.

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Sıvı soğutma yukarıya sığmamış (anakarta veya ramlere değme manasında) olabilir, ölçmeden boşuna sökmeyin. Ben uzun süre bu şekil altta kullandım bir sıkıntı yaşamadım, yukarı olmazsa da dert etmeyin. Hayırlı olsun.
Kullanmış olduğu kasanın üst paneline rahatlıkla sığabilecek bir sıvı soğutma zaten onun dışında radyatörü iyice soğutmazsan radyatörün bir anlamı kalmaz ve işlemciyi yeterince soğutamazsın çünkü radyatör sıcak kalırsa performans veremez altta yanlış montajlanmış belki orada kullanılabilir fakat oradan hava çıkışı olması lazım maalesef sadece PSUtarafında hava çıkışı var bu yüzden de sıcak hava kasanın içerisinde kalmaya devam ediyor yani çok sağlıksız bir yöntem bu örneğin benim kasam imzamdaki kasam ben kendim takabilirim çünkü kasanın komple alt paneli ve yan panelinden hava çıkışı mevcut bu yüzden sıcak havayı kolaylıkla dışarıya atabilir ama bu arkadaşımızın kullanılmış olduğu kasada hava çıkışı olmadığı için sıcak hava sürekli içeri dönecek ve radyatör soğumayacak ve sağlıksız bir montaj olmuş olacak bu yüzden elimizdeki ürünlere göre montaj yapmak çok daha iyi Her veriyorsa da doğru yere yapmak iyi şu an doğru yerde üst panel o da sığacaktır ki zaten başkası montajlamış o da yanlış montajlamış.

KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Çok teşekkür ederim öncelikle attığım videoyu inceler misin 3.15 saniye

Bu şekilde kullanırsam kasaya rgb fan bile sığmayacak

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Çok teşekkür ederim öncelikle attığım videoyu inceler misin 3.15 saniye

Bu şekilde kullanırsam kasaya rgb fan bile sığmayacak
Kasaniz bundan ise aynı fan diziliminj yapınız zaten fazlasıyla yeterli olacaktır.

6 adet fana gerek kalmaz bu şekilde 3 adet lian Li fan alırsınız yan panele de 140mm 2 tane daha iyi bir görüntü olur egzoz fanı yok ise orayada almanız gerekecek

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
255
Kullanmış olduğu kasanın üst paneline rahatlıkla sığabilecek bir sıvı soğutma zaten onun dışında radyatörü iyice soğutmazsan radyatörün bir anlamı kalmaz ve işlemciyi yeterince soğutamazsın çünkü radyatör sıcak kalırsa performans veremez altta yanlış montajlanmış belki orada kullanılabilir fakat oradan hava çıkışı olması lazım maalesef sadece PSUtarafında hava çıkışı var bu yüzden de sıcak hava kasanın içerisinde kalmaya devam ediyor yani çok sağlıksız bir yöntem bu örneğin benim kasam imzamdaki kasam ben kendim takabilirim çünkü kasanın komple alt paneli ve yan panelinden hava çıkışı mevcut bu yüzden sıcak havayı kolaylıkla dışarıya atabilir ama bu arkadaşımızın kullanılmış olduğu kasada hava çıkışı olmadığı için sıcak hava sürekli içeri dönecek ve radyatör soğumayacak ve sağlıksız bir montaj olmuş olacak bu yüzden elimizdeki ürünlere göre montaj yapmak çok daha iyi Her veriyorsa da doğru yere yapmak iyi şu an doğru yerde üst panel o da sığacaktır ki zaten başkası montajlamış o da yanlış montajlamış.
Sığıyorsa zaten normalde öyle kurulması gerekir ama altta da öyle abartıldığı gibi performans sorunları yaşanmıyor. Şu anki fan kurulumu da doğru bu arada...

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Sığıyorsa zaten normalde öyle kurulması gerekir ama altta da öyle abartıldığı gibi performans sorunları yaşanmıyor. Şu anki fan kurulumu da doğru bu arada...
Hocam en az 50 tane sıvı soğutma montajı yapmışımdir abartıldığı kadar diye bir şey yok performans kaybı oluyor mu oluyor? Mecbur kalmadıkça neden aşağı takılsın olmayan havayı mı çekecek alttan yada sıcak havayı nerden ufleyecek dışarı 😅😅

KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Aynen egzoz fanı için 120 mm destekliyor kasa ve sağ taraflara 140mmX2 destekliyor 140mm lik fanların fiyatına baktığım zaman 1800 tl beyaz olarak rgb olarak LianLi karşıma çıkıyor sadece egzoz fanı olarak yine lian li aldığımı farz edersem beyaz 807 tl gibi bir fiyat 120mmX3 lian li fan şuan en ucuz 2800 tl 3 tane tek alsamdaha mantıklı
sonuç=
2421 tl (3adet ayrı 120mm LianLi)+
807 tl ( 120 mm egzoz lianli fan ) +
3600 tl (140mmx2) fan dedik mi
=6828 tl gibi bir para çıkacak demek 5228 tl ye almak mı mantıklı yoksa
Ti-Game Pulseblack 6 Rgb Fan Black Mesh Gamıng Kasa
https://www.hepsiburada.com/ti-game...QL?magaza=70MİLYON&url_src=ios-product-detail bu rgb 6 fanlı kasayı almak rgb fanlarını söküp kullanmak mı ?
Yada bunun fanlarını söküp kullanmak mı

Yada bu
Game Master F-7 Beyaz 7 Rgb Fanlı Atx Oyuncu Bilgisayar Kasası

Neticeye vardığımda 6 adet 140mm başka marka rgb fan almak mantıklı geliyor fiyat ve performans olarak önerilerinizi bekliyorum ;)

Ustalar alttada kalsa sürede kalsa rgb fan lazım 😂😂😂 fiyat performans LianLi güzel ama uçuk şekil ama fiyat uçuk zengin değilim kredi kartına 8 taksitle aldım biraz birikmişim vardı birazı peşin 😂 aldım

c01a338b-3621-48c1-910d-93b58d0f6fc3.jpeg

Şu görüntü rgbler yanınca güzel ama yeterli değil göz birşeyler görmek istiyor diyeyim ☺️🙏

Son düzenleme:

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
255
Hocam en az 50 tane sıvı soğutma montajı yapmışımdir abartıldığı kadar diye bir şey yok performans kaybı oluyor mu oluyor? Mecbur kalmadıkça neden aşağı takılsın olmayan havayı mı çekecek alttan yada sıcak havayı nerden ufleyecek dışarı 😅😅
Ben de normalde yukarı takılmalı diyorum zaten, neyde anlaşamadık? Şu anki kurulum doğru, sıcak hava yükselir, üste ve yana takılacak fanlarla tahliye edilir. Gayet basit.

Aynen egzoz fanı için 120 mm destekliyor kasa ve sağ taraflara 140mmX2 destekliyor 140mm lik fanların fiyatına baktığım zaman 1800 tl beyaz olarak rgb olarak LianLi karşıma çıkıyor sadece egzoz fanı olarak yine lian li aldığımı farz edersem beyaz 807 tl gibi bir fiyat 120mmX3 lian li fan şuan en ucuz 2800 tl 3 tane tek alsamdaha mantıklı
sonuç=
2421 tl (3adet ayrı 120mm LianLi)+
807 tl ( 120 mm egzoz lianli fan ) +
3600 tl (140mmx2) fan dedik mi
=6828 tl gibi bir para çıkacak demek 5228 tl ye almak mı mantıklı yoksa
Ti-Game Pulseblack 6 Rgb Fan Black Mesh Gamıng Kasa
https://www.hepsiburada.com/ti-game-pulseblack-6-rgb-fan-black-mesh-gaming-kasa-p-HBCV00005ISEQL?magaza=70MİLYON&url_src=ios-product-detail bu rgb 6 fanlı kasayı almak rgb fanlarını söküp kullanmak mı ?
Yada bunun fanlarını söküp kullanmak mı

Yada bu
Game Master F-7 Beyaz 7 Rgb Fanlı Atx Oyuncu Bilgisayar Kasası

Neticeye vardığımda 6 adet 140mm başka marka rgb fan almak mantıklı geliyor fiyat ve performans olarak önerilerinizi bekliyorum ;)

Ustalar alttada kalsa sürede kalsa rgb fan lazım 😂😂😂 fiyat performans LianLi güzel ama uçuk şekil ama fiyat uçuk zengin değilim kredi kartına 8 taksitle aldım biraz birikmişim vardı birazı peşin 😂 aldım

Ekli dosyayı görüntüle 30661

Şu görüntü rgbler yanınca güzel ama yeterli değil göz birşeyler görmek istiyor diyeyim ☺️🙏

Şunları kullandım bir süre f/p olarak baya iyi.

Son düzenleme:
KS

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Konu dışına çıktık be ustam bana fan lazım şuan en son iş o 😂 fan ve kurulumunu detaylı anlatabilecek bir dosta ihtiyacım var açıkçası

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
255
Konu dışına çıktık be ustam bana fan lazım şuan en son iş o 😂 fan ve kurulumunu detaylı anlatabilecek bir dosta ihtiyacım var açıkçası

Kardeşim benzer bir kasada Lianli SL120 inf fanları kullanıyor çok memnun. Biraz tuzlu oldu ama görseli harika. Yavaş yavaş 3 tane 3 lü set alıp işi bitirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• CIUF3666.JPG
    CIUF3666.JPG
    141.7 KB · Görüntüleme: 19

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri