Arkadaşlar sa anakartta şupheleniyorum bilgisayar açarken bip sesi geliyor sonra masaüstünde hiçbir simge çalışmıyor reset atıyorum yine aynısı oluyor klavye kendi kendine gidiyor sizce neden oluyor kaç kez format attım yok duzelmiyor
Video bu hocam ama bu eski kendi kendine düzelmişti format attım busever yine yapmaya başladı birkere 4 kere yaptı şimdide 1 kere yapıyor ama videodakinin aynısı oluyorNasıl bir bip sesi, kaç sefer bip geliyor, kaçı uzun kaçı kısa. En basiti ses kaydı veya video atsanız sesi duysak ona göre cevap versek. Sadece "bip sesi" dediğinizde sorunu anlayamıyoruz maalesef![]()
Hocam ne yapmam lazım anakarttamı ozaman sorunYine forumda açılmış önceden konularda verilen bilgiye göre bip seslerinin açıklamaları şu şekilde.
- Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
- Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
- 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
- 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
- 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
- 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
- 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
- 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
- 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
- 4 Kısa bip = Timer hatası
- 5 Kısa bip = İşlemci hatası
- 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
- 7 Kısa bip = İşlemci hatası
- 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
- 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
- 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
- 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Attığınız videoya göre öyle duruyor. Garantisi falan varsa servise yollayın.Hocam ne yapmam lazım anakarttamı ozaman sorun
Garantisi var nedemem gerekiyor servistekilere onlar sorun gormesse geri gönderir oyuzden soruyorumAttığınız videoya göre öyle duruyor. Garantisi falan varsa servise yollayın.
Bu videoyu kanıt olarak gösterip yaşadığınız sorunu açıklamanız yeterli diye düşünüyorum.Garantisi var nedemem gerekiyor servistekilere onlar sorun gormesse geri gönderir oyuzden soruyorum
Tamam hocam sağolunBu videoyu kanıt olarak gösterip yaşadığınız sorunu açıklamanız yeterli diye düşünüyorum.
Hocam yeni çektim deminBu videoyu kanıt olarak gösterip yaşadığınız sorunu açıklamanız yeterli diye düşünüyorum.
10 kısa bip sesi duydum ben. Bu daVideo bu hocam ama bu eski kendi kendine düzelmişti format attım busever yine yapmaya başladı birkere 4 kere yaptı şimdide 1 kere yapıyor ama videodakinin aynısı oluyor
CMOS okuma/yazma hatası |
Bunda da farklı bip sesi var. Sen en iyisi bu videolar ile garantiye yolla.Hocam yeni çektim demin
Bende laptopta benzer sorun oluyordu touchpad driverını kurunca, mouse rastgele bir yerlere basıyor, bip ediyor ve kontrol edilmiyordu. Bence anakart ile alakalı değil, mouse driverlarına bak.10 kısa bip sesi duydum ben. Bu da
CMOS okuma/yazma hatası
Bunda da farklı bip sesi var. Sen en iyisi bu videolar ile garantiye yolla.
Hocam alttaki yeni çektim üsteki kendi kendine düzelmişti bilgisayarcıya vercem bakalım sorun nerde10 kısa bip sesi duydum ben. Bu da
CMOS okuma/yazma hatası
Bunda da farklı bip sesi var. Sen en iyisi bu videolar ile garantiye yolla.
Ne dedi bilgisayarcı.Hocam alttaki yeni çektim üsteki kendi kendine düzelmişti bilgisayarcıya vercem bakalım sorun nerde
Hocam gittim verdim format attı filan aldım pcyi kurdumNvidia denetim masası ayar yaptım sonra yine yapmaya başladı bende anakartı yolladımNe dedi bilgisayarcı.