İyi günler diliyorum herkese gününüz iyi geçsin. 1 haftadır yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum. bundan 1 hafta önce discord'da takılırken bir anda görüntüm gitmişti ve sorunun monitör kaynaklı olabileceğini düşündüm ne de olsa vgayı hdmi'e dönüştürüyordum. ilk önce dönüştürücüyü yenilemek oldu fakat yine aynıdı. sorun ise şu bilgisayar açılıyor ancak belli bir süre sonra yani ekran kartına yük bindiği zaman görüntü gidiyor ve klavye kasa çalışır durumda ekran kartı ışığında problem yok veya fanlarında işlemci ısısı normal ekran kartı ısısıda normaldi. sonra monitör sipariş ettim herhalde monitör kaynaklı diye düşünerek geldi monitörüm tekrar denedim ve yine aynıydı sorunum artık ramleri denedim tekini çıkardım öyle denedim sürekli çıkar tak 2 slotuda denedim sorunum halen aynıydı. bilgisayarın içini açtım statik elektriğimi atıp parçaları kontrol ettim ekran kartını çıkar tak yaptım yuvalarına baktım herhangi bir şey gözükmüyordu ve tekrar denedim aynı sorun ile karşılaştım. bu sefer ana kartın kablolarını kontrol edip kendim çıkartıp takıp denedim sorunum devam ediyordu. Artık son çareyi burada buldum lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Kısaca özet geçmek gerekirse bilgisayarım açılıyor belli bir süre takıldıktan sonra veya ekran kartına yük binmeye başlayınca ekranım gidiyor klavye mouse da aynı şekilde fakat kasamın her şeyi sıkıntısız çalışıyor
Bilgisayar özelliklerim;
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 İşlemci
Asus Prime A320M-F-SI AMD A320 Soket AM4 mATX Gaming Anakart
Apacer Panther 8GB DDR4 3000Mhz CL16 (2x8GB) Black-Silver Gaming Ram
Asus DUAL-RX 580-O4G 4GB GDDR5 256Bit Gaming Ekran Kartı
Apacer Panther AS340 240GB SSD Disk
GamePower Mythril 1x120mm ARGB LED Bar Temperli Cam 500W +80 Bronze Dahili PSU' lu Gaming ATX Kasa
Kısaca özet geçmek gerekirse bilgisayarım açılıyor belli bir süre takıldıktan sonra veya ekran kartına yük binmeye başlayınca ekranım gidiyor klavye mouse da aynı şekilde fakat kasamın her şeyi sıkıntısız çalışıyor
Bilgisayar özelliklerim;
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 İşlemci
Asus Prime A320M-F-SI AMD A320 Soket AM4 mATX Gaming Anakart
Apacer Panther 8GB DDR4 3000Mhz CL16 (2x8GB) Black-Silver Gaming Ram
Asus DUAL-RX 580-O4G 4GB GDDR5 256Bit Gaming Ekran Kartı
Apacer Panther AS340 240GB SSD Disk
GamePower Mythril 1x120mm ARGB LED Bar Temperli Cam 500W +80 Bronze Dahili PSU' lu Gaming ATX Kasa