Bilgisayar açılıyor ancak görüntü bir süre sonra gidiyor

atikaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler diliyorum herkese gününüz iyi geçsin. 1 haftadır yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum. bundan 1 hafta önce discord'da takılırken bir anda görüntüm gitmişti ve sorunun monitör kaynaklı olabileceğini düşündüm ne de olsa vgayı hdmi'e dönüştürüyordum. ilk önce dönüştürücüyü yenilemek oldu fakat yine aynıdı. sorun ise şu bilgisayar açılıyor ancak belli bir süre sonra yani ekran kartına yük bindiği zaman görüntü gidiyor ve klavye kasa çalışır durumda ekran kartı ışığında problem yok veya fanlarında işlemci ısısı normal ekran kartı ısısıda normaldi. sonra monitör sipariş ettim herhalde monitör kaynaklı diye düşünerek geldi monitörüm tekrar denedim ve yine aynıydı sorunum artık ramleri denedim tekini çıkardım öyle denedim sürekli çıkar tak 2 slotuda denedim sorunum halen aynıydı. bilgisayarın içini açtım statik elektriğimi atıp parçaları kontrol ettim ekran kartını çıkar tak yaptım yuvalarına baktım herhangi bir şey gözükmüyordu ve tekrar denedim aynı sorun ile karşılaştım. bu sefer ana kartın kablolarını kontrol edip kendim çıkartıp takıp denedim sorunum devam ediyordu. Artık son çareyi burada buldum lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Kısaca özet geçmek gerekirse bilgisayarım açılıyor belli bir süre takıldıktan sonra veya ekran kartına yük binmeye başlayınca ekranım gidiyor klavye mouse da aynı şekilde fakat kasamın her şeyi sıkıntısız çalışıyor

Bilgisayar özelliklerim;

AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 İşlemci
Asus Prime A320M-F-SI AMD A320 Soket AM4 mATX Gaming Anakart
Apacer Panther 8GB DDR4 3000Mhz CL16 (2x8GB) Black-Silver Gaming Ram
Asus DUAL-RX 580-O4G 4GB GDDR5 256Bit Gaming Ekran Kartı
Apacer Panther AS340 240GB SSD Disk
GamePower Mythril 1x120mm ARGB LED Bar Temperli Cam 500W +80 Bronze Dahili PSU' lu Gaming ATX Kasa

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Bilgisayar açılıyor ancak görüntü bir süre sonra gidiyor

Sisteminizde herhangi bir OC var mı ?
Ekran kartı driverınız ve BIOS'unuz güncel mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Güç kaynağında sorun var gibi duruyor. HWMonitör veya HWInfo yazılımlarıyla ekran kartı ve CPU bileşenlerinizin voltaj bölümlerinin görüntülerini paylaşır mısınız.

KS

atikaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bilgisayar açılıyor ancak görüntü bir süre sonra gidiyor

Androeat' Alıntı:

Hayır OC yok biosum da güncel hatta sorun yazılımsal diye düşünerek format attım

ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç kaynağında sorun var gibi duruyor. HWMonitör veya HWInfo yazılımlarıyla ekran kartı ve CPU bileşenlerinizin voltaj bölümlerinin görüntülerini paylaşır mısınız.

Az önce yaptım o testleri fakat aynı olunca artık ekran kartını çıkartıp eski nvidia ekran kartımı takıp testleri yaptım hiç bir sorun ile karşılaşmadım sanırım sorunum ekran kartından dolayı kaynaklı ama neyi bozuldu hiç bir fikrim yok yarına direkt ilk işim bilgisayarcıya götürmek olacak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ekran kartı olmayabilir. Ben size test yapın demedim ayrıca voltajlarına bakacağım besleme kanadında bir sorun var mı diye onu görmek adına istediğim resimleri. Şuan taktığınız kartın çektiği güç ile önceki kartın çektiği güç aynı olmaz. Yani sorun ekran kartı olmayabilir.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

atikaan' Alıntı:
Androeat' Alıntı:

Hayır OC yok biosum da güncel hatta sorun yazılımsal diye düşünerek format attım

ugur.gozaydin' Alıntı:

Az önce yaptım o testleri fakat aynı olunca artık ekran kartını çıkartıp eski nvidia ekran kartımı takıp testleri yaptım hiç bir sorun ile karşılaşmadım sanırım sorunum ekran kartından dolayı kaynaklı ama neyi bozuldu hiç bir fikrim yok yarına direkt ilk işim bilgisayarcıya götürmek olacak

Benim de düşüncem parçaların istediği voltajı çekemediği yönünde OC olup olmadığını bu yüzden sordum. @"ugur.gozaydin" ın da dediği gibi voltajları paylaşmanız bir fikir vermesi açısından iyi olur.

KS

atikaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı olmayabilir. Ben size test yapın demedim ayrıca voltajlarına bakacağım besleme kanadında bir sorun var mı diye onu görmek adına istediğim resimleri. Şuan taktığınız kartın çektiği güç ile önceki kartın çektiği güç aynı olmaz. Yani sorun ekran kartı olmayabilir.

Kusura bakmayın biraz geç dönüş yaptım buyurun

https://ibb.co/dGFhvxC
https://ibb.co/YddtFrv
https://ibb.co/QknPmPv

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Voltajlar doğru okunamıyor sanırım HWMonitör yazılımında. Siz AMD Radeon Software üzerinden veya HWInfo yazılımından da görseller paylaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri