Bilgisayar açılmıyor

flanii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar. Video izlerken görüntü bozuldu yeşil renkler ekranı kapladı ve ben de bilgisayarı kapattım. Ardından bilgisayarın güç tuşuna bastığımda yaklaşık 1 saniye mavi güç ışığı yandı ve söndü 3-5 saniye sonra tekrar 1 saniyelik yandı ve söndü. Böyle böyle tekrarladı. Kasanın içinde ise kırmızı bi ışık yaklaşık 1 saniye yanıp söndü. İşlemcinin fanı da yaklaşık 1 saniye dönüp ardından durdu. Sonra kasanın içini soğuk havayla temizledim aşırı tozluymuş. Tozların büyük bi kısmı gittikten sonra bilgisayar açıldı. Bi yarım saat sonra ise tekrar aynı sorun başladı, açılmıyor. Sorun ne gibi gözüküyor?

Videoyla destekledim:​
https://youtu.be/7Mg5YSyOovQ

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bilgisayarda ekran kartı yok işlemci içinden görüntü alıyordunuz sanırım? Birkaç sorun olabilir, CPU, PSU veya RAM. Bence CPU yada PSU sorununuz var ki CPU olma ihtimali yüksek.

KS

flanii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bilgisayarda ekran kartı yok işlemci içinden görüntü alıyordunuz sanırım? Birkaç sorun olabilir, CPU, PSU veya RAM. Bence CPU yada PSU sorununuz var ki CPU olma ihtimali yüksek.

Ekran kartı yok doğru. Az önce bilgisayar açıldı ilk defa bu kadar sesli çalıştı. Ses PSUdan geliyor, daha doğrusu PSU fanından. ve sürekli BIOS ekranı açılıyor. Kapatıp açıyorum yine BIOS geliyor, kaydet çık diyorum yine BIOS açılıyor. Sorun sanırım PSUda değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartta olablir. PSU gibi duruyor ama BIOS sorununuz anakart odaklı gibi duruyor. Önce faklı bir PSU ile deneyin işe yaramazsa sonrasına bakarız.

KS

flanii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartta olablir. PSU gibi duruyor ama BIOS sorununuz anakart odaklı gibi duruyor. Önce faklı bir PSU ile deneyin işe yaramazsa sonrasına bakarız.

Teşekkürler deneyeceğim bi şeyler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri