Bilgisayar çökme sorunu

Çağrı Kalaycı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım windows10. 3 gün önce kendi kendine bir hata ile karşılaşıldı dedi, hata onarılıyor yazısı çıktı kendi kendine reset attı ve açılmadı( Windows ekranından sonra siyah ekran kalıyor). F8 e basarak bilgisayarımı sıfırladım ve tekrar açtım fakat 1 gün sonra aynı hatayı verip yine aynı olayı yaşadım. Bugun tekrar sıfırladım driverlarımı indirdim sonra reset attığımda yine aynı sorunla karşılaştım Windows ekranından sonra siyah ekranda kalıyor. Acaba sorun nedir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 'un tamamen bozulmuş bence direk sıfırdan format at onarımlar ve sıfırlamalar şuan ki hali ile çözüm olmaz.

KS

Çağrı Kalaycı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam format atmaktan anlamam bilgisayarcıya mı götüreyim yoksa kendim format atabilir miyim direk sistemden ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Youtube tan bakabilirsin gayet basit bir işlem tekefonunuzdan girin bakın yapabilirsiniz. Boşa 30/40 TL para vermeyin bence.

KS

Çağrı Kalaycı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format attırdım sonra driver boost tan driverları güncellerken yine siyah ekran oldu ve aynı sorun devam ediyor

Sanırsam ekran kartı driverlarındayken sıra gitti. Bilgisayarım çift ekran kartı amd Radeon r7 1gb ve Radeon r7 370 series 2gb

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çift GPU ile alakalı bir durum sürücü kaynaklı yani sen önce sürücülerini kaldır sonra güçlü olan katının sürücüsünü kur öyle kullan. Başka bir şey bulursam yine yazarım.

KS

Çağrı Kalaycı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı sıfırladım tekrar açtığımda kötü olan ekran kartı driverını kaldırdım devre dışı bıraktım. İyi olan ekran kartı driverını kurdum sonra res attığımda Windows ekranından sonra yine siyah ekranda kaldı bilgisayar. Galiba iyi olan ekran kartım bozuldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir yada kullandığın kablo veya e.kartının soketide sorunlu olabilir. RAM 'lerinde arızalı olabilir görüntüyü bozabilir RAM 'ler. RAM 'i sök silgi ile uçlarını sil kuru bir fırça ile temizle diş fırçası olabilir sonra geri tak ve dene. Sonuç aynı ise E.kartı / HDD / Kablo veya Anakartın bunların birisinde sorun var demektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri