Bilgisayar Donup Kalıyor Hiçbir Işlem Yapamıyorum

Civito

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
öncelikle iyi günler bilgisayarda oyun oynarken ekran bir anda donup kalıyor bazende zzzzzzz dye ses geliyor ctrl shift esc gibi komutlarıda yapamıyorum furmark testi yaptım bi 15 dakika boyunca dropta yemedim ekranda gitmedi sorun neyde acaba iyi günler

sentetikyasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ssd ye sağlık testi yapın bi belki onda sorun olabilir

öncelikle iyi günler bilgisayarda oyun oynarken ekran bir anda donup kalıyor bazende zzzzzzz dye ses geliyor ctrl shift esc gibi komutlarıda yapamıyorum furmark testi yaptım bi 15 dakika boyunca dropta yemedim ekranda gitmedi sorun neyde acaba iyi günler
bide ekran kartı driverini güncellemeyi deneyin

KS

Civito

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran görüntüsü 2024-01-14 173245.png

reis böyle ssd de ekran kartının driverleri güncel

ssd ye sağlık testi yapın bi belki onda sorun olabilir

bide ekran kartı driverini güncellemeyi deneyin
1705243036091.png

bide reis lenovonun uygulamasında ssd böyle gözüküyor dolduğu içinmi yoksa bi sıkıntı mı var

sentetikyasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekli dosyayı görüntüle 30716
hocam böyle yine şimdi crystal diskten testmi yapayım
Hocam son olarak isterseniz hd tune pro var onda hücreleri tek tek kontrol ediyor o daha garanti, onda da hücrelerde sorun çıkmazsa format denemeniz lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 30716
hocam böyle yine şimdi crystal diskten testmi yapayım
donanımla ilgili bir sorunsa bilgisayar da laptopsa sorunu bulmak çok uğraştırır

KS

Civito

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam son olarak isterseniz hd tune pro var onda hücreleri tek tek kontrol ediyor o daha garanti, onda da hücrelerde sorun çıkmazsa format denemeniz lazım.

donanımla ilgili bir sorunsa bilgisayar da laptopsa sorunu bulmak çok uğraştırır
hocam valla bu programları indirmem o kadar sürerki anlatamam acaba windwosun dosyalarında sıkıntı olabilirmi

KS

Civito

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anladım, ben daha önce yaşadım sorunu bende hdd ye giren psu kablosu yamulmuştu ondan dolayı aynı sesi verip bilgisayar donuyordu, hdd psu kablosunu değiştirince düzelmişti
hocam uzatma ile kullanıyorum laptopu acaba uzatmadan sıkıntı olabilirmi fişe takarken falanda patlıyor
ışık geliyor

sentetikyasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam uzatma ile kullanıyorum laptopu acaba uzatmadan sıkıntı olabilirmi fişe takarken falanda patlıyor
ışık geliyor
yok hocam o ışık normal prizin içi gevşeyince falan o ışığı yapar

ışık geliyor
formattan sonra düzelmiyosa, laptopun garantisi varsa garantiye göndermek en iyi tercih olur.

KS

Civito

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

1705244596317.png

yok hocam o ışık normal prizin içi gevşeyince falan o ışığı yapar

formattan sonra düzelmiyosa, laptopun garantisi varsa garantiye göndermek en iyi tercih olur.
var garantisi hocam en son ihitmal format atıcam olmadı dediğiniz gibi garantiye veririm

sentetikyasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekli dosyayı görüntüle 30717

var garantisi hocam en son ihitmal format atıcam olmadı dediğiniz gibi garantiye veririm
Bilgisayar donduğunda Win+Ctrl+Shift+B tuşlarına aynı anda basıp ekran kartını sıfırlayabilirsiniz, ekran kartı sıfırlanınca sorun çözülüyorsa, ekran kartında da sorun olabilir.

hocam windows orjinal ama bi sıkıntı olurmu
Hesabınız varsa ona yazılmıştır veya anakarta gömülüdür orjinal kod. Oem kodsa gider, program ile kodu bulup format atarken girebilirsiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri