Bilgisayar Kapalıyken Fişi Çeksem sorun Olur mu?

AmongThey21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Evimde elektrikler son aralar gidip geliyor, geçen kombinin fişi yandı. Ama şimdiki bilgisayar oyun oynarken çok rahat ve derslere girmek içinde ideal. Bişe olur diye korkuyorum. Dün gece elektrik gittiğinde hemen bilgisayarın fişini çektim iyi oldu. Başka pc alamam, sadece bir asgrai ücret ile geçiniyoruz. Bazıları böyle yapmak power supply nin ömrünü kısaltıyor diyorlar. Dışarı ya çıkamıyoruz o yüzden akm korumalı prizi erteledim. Fikirleriniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Bilgisayar Kapalıyken Fişi Çeksem sorun Olurmu? [ACİL]

Bir sorun yok fişi çekebilirsiniz yada PSU arkasında anahtar varsa onu kapatabilirsiniz. PSU ya bir zarar gelmez bundan. Bence siz bir anahtarlı akım korumalı priz alın iyisinden. Daha sağlıklı olur sizin için.

Brennenstuhl markasının bu verdiğim bağlantıdaki ürünlerinden birsini alabilirsiniz.

KS

AmongThey21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle çok teşekkürler. Fakat bilgisayarım HP'nin All-in-One türünden. Yani kasa monitörün içinde. PSU anahtarı nasıl birşey oluyor? Bir fotoğraf ile gösterebilirmisiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben normal bir bilgisayar sandım. Sizin elinizdeki olan türde o tarz bir anahtar olmaz. Siz fişi çekebilirsiniz. Ayrıca önerdiğim akım koruyucu prizden mutkala bir adet edinin derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri