Bilgisayar kapanması

yigitgurdogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://youtu.be/9O7VqXXe7dc

Selam arkadaşlar videoda gördüğünüz üzere bilgisayar 5 saniye falan acik kalıyor sonra kendi kendine kapaniyor.Güc kaynağı fanıda dönüyor fakat  sorunun güç kaynağından olduğunu düşünüyorum sizce sebebi nedir?

1 Haftadır bu problem vardı normalde günde 1 2 kere kapanıyordu umursamadım şimdi hiç açılmıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Verdiğiniz video bağlantısı hatalı. Siz mi yanlış paylaştınız diye düzenledim ama link hatalı görünüyor.

Açıklamanız üzerinden yorum yapmam gerekirse PSU, Bellek, İşlemci veya Anakart odaklı olabilir. Bir ihtimal BIOS odaklı sorunda olabilir. BIOS 'u sırıflayın pili söküp öyle deneyin işe yaramaz ise sorun PSU, Bellek, İşlemci veya Anakart bu dört bileşenden birisi odaklıdır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bileşene arızası veya BIOS sorunu bariz belli. Ama net şu bileşen yada şudur diyemem. O yanan kırmızı ışık hangi birime ait yazar anakartın üzerinde bakın. Belki fikir verir.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci kaynaklı bir sıkıntı da olabilir videodan gördüğüm kadarıyla üzerinde soğutucu yok bios üzerinde sistemi kurtarmak için bu tür güvenlikler açık olabilir. Ama tabi soğutucu varken de bu sıkıntıları yapıyorsa net bir şekilde hata şuradan diyemeyiz. En yakın servise gitmelisin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Zaten PSU, Bellek, İşlemci veya Anakart bu dört bileşenden birisi odaklıdır demiştim. Birde ben videoya net bakmadım soğutucu yokmuş harbi. :D Direkt kırmızı yanan Led dikkatimi çekti sonra kapandı bende videoyu kapattım. Isıl kaynaklı işlemci sistemi kapatıyor olabilir. Soğutucu ile de yapıyorsa arıza vardır zaten.

KS

yigitgurdogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O kırmızı ışık sürekli açılırken yanıyordu sonra kendi kendine sonuyordu ram slotlarinin olduğu LED , evet videoda işlemcide soğutucu yok ama bütün malzemeleri çıkarttıp temizlediğim için öyle  normalde soğutucusu var

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soğutucunu tak daha sonrasında çalıştırmayı dene. Temizledikten sonra çalışma ihtimali yüksek ama eğer olmazsa dediğim gibi en yakın servise başvur. Eğer sorun düşündüğünden başka bir yerdeyse sonradan başın ağrımasın

KS

yigitgurdogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam teşekkür ederim şuan bilgisayar açılıyor hiçbir işlem yapmadım sadece fanları falan taktım ama 30dk 2 saat gibi sürelerde kapanıyor tekrar açmak durumunda kaliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Neden kapandığını gözlemleyin. Isı bazlı bir şey mi bakın. İşlemci ve ekran kartını aynı anda yüke girdirerek bunu test edebilirsiniz. Eğer ısı çok yükselince kapanıyorsa ısı bazlıdır yok çok yükselmeden kapanıyorsa PSU sorundur.

KS

yigitgurdogan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isı bazlı olmadığını düşünüyorum bilgisayarı sadece açık bırakıyorum program vs açık olmadan yine kapanıyor çok fazla fan takılı zaten kasamın içinde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri