Bilgisayar Kasası Alırken Nelere Dikkat Ediyorsunuz? (Anket)

Kazee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
14 Ağu 2022
Mesajlar
1
Tepki
0
Not: Bu konuyu açmamın sebebi reklam yapmak değildir. Şuan ve ileride hiçbir zaman marka ismi, görseli ya da linki paylaşmayacağım.

Merhaba Arkadaşlar,
Yıllar geçtikçe, özellikle teknoloji alanında görselliğin değeri kat ve kat arttı. Kendi adıma tasarım ve görselliğin değeri artmışken hala bazı ürünlerin şekillerinin, tasarımlarının birbirine benzer olması beni rahatsız etmekte. Yaklaşık 6 ay önce bu gibi sorularla başlayan yolculuğumda, önce kendim için bir kasa yapmayı ve ardından böyle bir kasa üretmeyi hedef edinmiş bulunmaktayım. Aşağıda bulunan sorulara ve ekstra kendi görüşlerinizi eklerseniz çok mutlu olurum.
Kısaca kasayı özetlemek gerekirse, alışılmışın dışında tasarım odaklı bir kasa, boyut olarak full tower olarak tanımlanabilir, extended ATX anakartlara desteği bulunmakta. Tamamiyle üst düzey kasalarda bulunan malzemelerle aynı şekilde üretilecek, aynı anda 480mm radyatör, 360mm radyatör, 240mm radyatör ve ekstra olarak 4 fan montajına imkan sağlıyor.

1) Custom ya da normal kasa alırken bilinir marka tercih etmek sizin için ne kadar önemli? Sadece metal ve temperli camdan oluşan bir kasa alıyorken marka değeri sizin için ne ifade ediyor?

2) Yüksek fiyatlı (5-10bin lira arası) kasalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

3) Varolan kasaların tasarımlarından ne kadar memnunsunuz? Sizce yeni perspektiflere ihtiyaç var mı?

4) Bir kasa alırken yanında birkaç tane fanla beraber gelmesi sizin için önemli mi? Fansız olması yerine, üzerinde isimsiz birkaç adet fan olmasını tercih mi edersiniz?

5) Kablolama alanları ne kadar önemli? Kablolama alanlarının düzenli dar olmasını mı yoksa geniş ve herhangi kablo yönlendiricilerin olmamasını mı tercih edersiniz?

6) Kasa yan kapağının kolay açılıp kapanabilmesi sizin için ne kadar önemli?

Cevaplamak istediğiniz soruları cevaplayıp, eklemek istediğiniz ekstra görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar dilerim.
 

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
3 Ocak 2022
Mesajlar
13,400
Tepki
4,760
Konum
34 | İstanbul Anadolu
1)PSU ve hava akışı önemli olduğu için hava akışının olduğu ve psu'nun iyi olduğu bir kasa seçerim.
2)Bi kasaya 3,5k'dan fazla vermem gereksiz olduğunu düşünüyorum.
3)Hava akışı ve Mesh olması yeter tek önem verilmesi gereken şeydir kasa tasarımı önemsemiyorum
4)Kasa fanı için eğer işe yaramayacağına karar verirsem Fan'sız alıp kendim satın alırım.
5)Kablolama geniş olmalı.
6)Önemsiz açarak hava akışını bozmam sadece bir şey değiştirirken açarım.

İyi akşamlar.
 

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
8 Haz 2022
Mesajlar
3,001
Tepki
881
Konum
Afyonkarahisar
Bende Çağdaş hocamla benzer düşünceleri paylaşıyorum belli fiyattan sonrası absürt geliyor, kablolama alanı, boyutu, havalandırması yeterli gelirse alıp geçilir
 

Syqex

Moderatör
Moderatör
Katılım
16 Mar 2022
Mesajlar
14,154
Tepki
5,167
Konum
26 | Eskişehir
1) Aslında markadan çok kasa da önemli mesela MSI markasını herkes fazla biliyordur ama MSI kasalarından mesh olmayanlara falan para vermektense ona kıyasla daha az bildiğim Dark maxima yı tercih ederim.
2) Bence ne kadar yüksek sistem toplanırsa toplansın max 3k ile her şeye uygun kasa bulunabilir gerisi gereksiz pahalı.
3) Olduğumuz yıla rağmen her konuda en düşük giriş seviye şeyler üretilmeye devam ediyor bence temperli cam hadi neyse de tamamen kapalı kasalar üretilmemeli mesh kasalar çoğaltılıp fiyatı azaltmaya doğru ilerlenebilir.
4) Markaya göre değişeceğine inanıyorum. Kaliteli markaların kasalarında bilinmedik dandik ucuz plastik şeyler bence kullanılmıyordur.
5) Kablo yeri geniş olsa yeter.
6) Çok önemli değil ama olsa iyi olur. Daha kısa yoldan müdahale.
 

FATİHSAYIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
18 Tem 2022
Mesajlar
60
Tepki
13
Şuanda Kasa Arayışı içinde olduğum için bir kaç şey söylemek isterim. Tam Beğendim diyorum alayım diyorum beğenmedim bir özelliğini öğreniyorum vazgeçiyorum. Yaşadığım sorunlara gelirsek Corsair Marka Kasalar Çok Güzel Malzeme Kalitesi Olsun hava Akışı olsun Lakin Corsair Marka Kasanın içinde gelen tüm RGB Fanlar (Fansız Modelini Göremedim Hiç) Bir Kontrolcüye Bağlı Ve Bu fanların Girişleri 4 Pin. Direk Kendi Kontrolcüsüne Bağlanıyor. Fan Sayısını Arttırayım Diyorum Corsair'ın 4 pinli Fanları Oldukça Pahalı Başka Fan Alacaksınız uyum Olmayacak Falan Filan. Başka markaya yöneliyorum Ön tarafı Mesh değil başka markaya yöneliyorum kasa EATX destekliyor bunun için Takacağım kart ATX olduğu için kasanın içinde küçük kalıyor. Başka marklara bakıyorsun çok küçük kablo düzeni yok. başka Kasalarda Önde Toz Filtresi yok Low Profil Ram takman gerekiyor. Ondan Dolayı Tam İstediğim Kasayı Bulmuş Değilim.
 

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
6 Haz 2020
Mesajlar
750
Tepki
287
Konum
41 | Kocaeli
Öncelikle hayatta rx6500 fiyatına bir kasa almam.. Ülkede içinde bulunduğu ekonomik fiyatlar açısından bırakın alt gelir grubunu , orta gelir grubu için bile gereksiz bir masraf.
Öncelikle mesh kasa olması önemli devamında toz filtresi olması çok iyi olur. Bu iki temel standartta sahip her fiyat performans kasa iyidir , hoştur fazlası gereksizdir.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri
Üst