Bilgisayar kendi kendine yeniden başlatıyor!

Qaywia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım kendi kendine bir anda yeniden başlatıyor sorunu nasıl çözebilirim? İşlemci ısım normal seviyelerde herhangi bir ısınma yok.

Asus Prime a320m-f 
Ryzen 3 3100 
Asus Rog Strix RX570 8GB OC EDITION
Ram: Apacer panther 8GB Ram
PSU: Frisby 600W

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer belli bir yüke girince yada durduk yere yapıyorsa sorun genelde güç kaynağı çıkıyor. PSU markanızı çok daha iyi bir marka model ve 80+ bir ürünü ile değiştirip deneyin eğer deneme şansızı varsa tabi.

KS

Qaywia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer belli bir yüke girince yada durduk yere yapıyorsa sorun genelde güç kaynağı çıkıyor. PSU markanızı çok daha iyi bir marka model ve 80+ bir ürünü ile değiştirip deneyin eğer deneme şansızı varsa tabi.
başka bir psu ile denemiştim sorun hâlâ devam ediyor maalesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Nasıl bir PSU ile denediniz marka model olarak iyi bir ürün ve güç olarak sisteminize yeterli bir ürün müydü?

Eğer doğru şekilde başka bir PSU ile denendiyse sistem şunları deneyin.

• Anakart BIOS sürümünüzü güncelleyin.
  • BIOS güncel ise BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve XMP/DOCP profilinizi aktif etmeden standart ayarlar ile deneyin sistemi.
  • Bellek soketinizi kontrol edin. 1 bellek için doğru yuvaya taktığınızdan emin olun belleği.
  • Güç kablolarını kontrol edin. En ufak bir hata bu sorunlara sebep olabilir. Gevşek kablo yada eksik bağlantı. 

KS

Qaywia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Nasıl bir PSU ile denediniz marka model olarak iyi bir ürün ve güç olarak sisteminize yeterli bir ürün müydü?

Eğer doğru şekilde başka bir PSU ile denendiyse sistem şunları deneyin.

• Anakart BIOS sürümünüzü güncelleyin.
  • BIOS güncel ise BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve XMP/DOCP profilinizi aktif etmeden standart ayarlar ile deneyin sistemi.
  • Bellek soketinizi kontrol edin. 1 bellek için doğru yuvaya taktığınızdan emin olun belleği.
  • Güç kablolarını kontrol edin. En ufak bir hata bu sorunlara sebep olabilir. Gevşek kablo yada eksik bağlantı. 

bilgisayarı güvenli mod da çalıştırdım herhangi bir yeniden başlatma gibi bir hata yoktu normal olarak windows'u açtığımda 10-20 dakika da kapanıyordu. Dediğim gibi güvenli mod da yaklaşık 37 dakika çalıştı bıraksaydım çalışmaya devam ederdi. Sorun büyük ihtimalle yazılımsal fakat bu sorunu nasıl çözeceğim bilemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri