Bilgisayar konusundan hiç anlamıyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PC toplama konusundan hiç anlamıyorum darboğaz nedir vs hangisi hangisi ile uyumlu, hangi ekipmanları kullanmak gerekir hangi monitörü almam gerekiyor. Hiçbir bilgim yok. 7.000 Türk lirası var elimde yardımcı olabilir misiniz?

(FPS oyunları ve hikayeli oyun oynamak istiyorum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hepsini bilmeniz gerekmiyor önerinizi yaparım 7K bütçeye. Eğer bilgisini almak isterseniz yine de öğrenmek amaçlı anlatırım ama sistem önerisini yapacağım için zaten bilmeniz gerekmediği için sadece önerinizi yapacağım. ilk başta.

• Ekipman ve monitör tercihinizde özel bir isteğiniz var mı belirtin.
  • Sistem sadece oyun amaçlı mı olacak belirtin.
  • Bütçenizde esneme payı var mı belirtin.

KS

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hepsini bilmeniz gerekmiyor önerinizi yaparım 7K bütçeye. Eğer bilgisini almak isterseniz yine de öğrenmek amaçlı anlatırım ama sistem önerisini yapacağım için zaten bilmeniz gerekmediği için sadece önerinizi yapacağım. ilk başta.

• Ekipman ve monitör tercihinizde özel bir isteğiniz var mı belirtin.
  • Sistem sadece oyun amaçlı mı olacak belirtin.
  • Bütçenizde esneme payı var mı belirtin.

Bütçede pek fazla esneme payım yok maalesef. Monitor olarak 60 hzden yukarı olmasını istiyorum. Sistem sadece gaming üzerine olmasını istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekipman olarak bir şey dememişsiniz? Bütçe her şey için biraz kısır olduğundan örnek olarak ucuz mekanik klavye mi tercihiniz yoksa kaliteli mebran bir ürün mü? Ucuz 7.1 kulaklık mı yoksa kaliteli stereo bir ürün mü gibi gibi şeyleri belirtin ona göre önerinizi yapayım.

KS

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekipman olarak bir şey dememişsiniz? Bütçe her şey için biraz kısır olduğundan örnek olarak ucuz mekanik klavye mi tercihiniz yoksa kaliteli mebran bir ürün mü? Ucuz 7.1 kulaklık mı yoksa kaliteli stereo bir ürün mü gibi gibi şeyleri belirtin ona göre önerinizi yapayım.

kasa ve monitör hariç diğer ekipmanlar için f/p ürünleri daha çok tercihim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerinizi yapacağım.

Mouse : Bloody W70 Max RGB - 268 TL - 2000Hz Raporlama + 10K CPI Hız + 8 Tuş + 250 IPS Tarama + 35G Hızlanma + 50 Milyon Tuş Ömrü ile piyasadaki en iyi ve en hızlı F/P oranı yüksek düşük bütçeli mouse diyebilirim.

Kulaklık : 
  1. Cooler Master CH321 - 276 TL
  2. Asus Cerberus V2 - 330 TL
  3. Cougar Phontum Essential - 386 TL
  4. ASUS TUF Gaming H3 - 392 TL
Kulaklık NOT : Ben olsam 2 yada 3 numarayı alırdım ama karar sizin.

Klavye : 
  1. MSI Vigor GK20 RGB Mebran - 242 TL
  2. James Donkey 610S Rainbow Aydınlatmalı Black/Brown Switch Mekanik - 299 TL
  3. GamePower Ogre RGB Outemu Red Switch Mekanik - 359 TL
Klavye NOT : Eğer F/P iş görsün ve online oyunlar oynamam derseniz 1 numarayı alın derim. Yok online oyunlar oynuyorum biraz hızlı tepkisel bir ürün olsun derseniz F/P oranında 2 veya 3 numarayı alabilirsiniz.

Montör : Philips 242E1GAJ 23.8" 144Hz 1ms VA Panel - 1.420 TL

Toplamda burası minimum 2.206 TL yapıyor. Geriye sistem için 4800 TL kalıyor +200 TL kadar çıkabilirsiniz diye tahmin ederek 5K bütçe diyelim buna. 4-5K arasına sistem önerinizi yapacağım. Siz ben önerene kadar bu ürünlerden seçim yapabilirsiniz.

Sistem : PC HOCASI-GG2 / AMD Ryzen 5 1600 AF / GIGABYTE GTX 1650 4GB / 8GB RAM / 240GB SSD Gaming Bilgisayar - 4.800 TL - Bu sistem işinizi fazlasıyla görür bu bütçe için her şey dahil.

KS

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerinizi yapacağım.

Mouse : Bloody W70 Max RGB - 268 TL - 2000Hz Raporlama + 10K CPI Hız + 8 Tuş + 250 IPS Tarama + 35G Hızlanma + 50 Milyon Tuş Ömrü ile piyasadaki en iyi ve en hızlı F/P oranı yüksek düşük bütçeli mouse diyebilirim.

Kulaklık : 
  1. Cooler Master CH321 - 276 TL
  2. Asus Cerberus V2 - 330 TL
  3. Cougar Phontum Essential - 386 TL
  4. ASUS TUF Gaming H3 - 392 TL
Kulaklık NOT : Ben olsam 2 yada 3 numarayı alırdım ama karar sizin.

Klavye : 
  1. MSI Vigor GK20 RGB Mebran - 242 TL
  2. James Donkey 610S Rainbow Aydınlatmalı Black/Brown Switch Mekanik - 299 TL
  3. GamePower Ogre RGB Outemu Red Switch Mekanik - 359 TL
Klavye NOT : Eğer F/P iş görsün ve online oyunlar oynamam derseniz 1 numarayı alın derim. Yok online oyunlar oynuyorum biraz hızlı tepkisel bir ürün olsun derseniz F/P oranında 2 veya 3 numarayı alabilirsiniz.

Montör : Philips 242E1GAJ 23.8" 144Hz 1ms VA Panel - 1.420 TL

Toplamda burası minimum 2.206 TL yapıyor. Geriye sistem için 4800 TL kalıyor +200 TL kadar çıkabilirsiniz diye tahmin ederek 5K bütçe diyelim buna. 4-5K arasına sistem önerinizi yapacağım. Siz ben önerene kadar bu ürünlerden seçim yapabilirsiniz.

Uğraştırdığım için çok özür dilerim, mükemmel tercihler bunlar! Detaylı bir şekilde inceleyip ekipmanları seçeceğim.

KS

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hayır sorun yok 1600 AF işlemcisi R5 2600 ve 3100 ile denk sayılır. Bu işlemciler ile 1660 Super kartına kadar 1080p de sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz.

500W PSU zaten yeterli bu ekran kartlarına kadar.

KS

nightsmoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hayır sorun yok 1600 AF işlemcisi R5 2600 ve 3100 ile denk sayılır. Bu işlemciler ile 1660 Super kartına kadar 1080p de sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz.

500W PSU zaten yeterli bu ekran kartlarına kadar.

Hocam çok sağolun çok teşekkür ederim :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri