Bilgisayar Mavi Ekran Sorunu

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Samsung np350v5c model laptop var elimde.Cihazdaki hdd yerine ssd taktım 120gb lık içine w10 kurduk.Cd bölümüne de hdd yi koyduk ama laptop sürekli mavi ekran hatası veriyor %100 oluyor sonra tekrar açılıyor ve bi 15-20dk sonra aynı hatayı veriyor.Sorunu nasıl çözebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Bilgisayar Mavi Ekran Sorunu

C > Windows > Minidump adlı klasördeki dosyaları arşivleyip bir yere yükleyip link paylaşır mısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Mavi ekran hatası aldığınızda ekranın 100% olup kendisinin yeniden başlaması gerek ki hata dosyası oluşsun o klasörde. Bir daha hata alırsanız müdahale etmeyin. Sonra dosyayı paylaşın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu işe yaramaz. Mavi ekran hatanızın dokümanı gerek. Siz her durumda öncesinde RAM testi yapın aşağıdaki anlatımı var.

Link : memtest86

KS

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya bu mavi ekran sorununu sürekli aldığım için bugün hep hata verdigi zaman %100 olmasına bekledim ama yinede minidump dosyası boştu

Butfudman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Öncelikle şunuda göz önünde bulunduralım. Ne yaptığınızda mavi ekran yiyor hiç bir işlem bile yapmadan veriyormu.?

KS

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani yukarda belirttiğim gibi takdırdım ama pcye doğru düzgün bi işlem yapmadan hatayı yiyiyorum bu %100 olunca tekrar açılsa bile yinede hatayı veriyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

CCleaner gibi bir yazılım kullanıyor musunuz yada IObit benzeri bir yazılım? Eğer kullanıyorsanız bu yazılımlar o dosyaları siliyor olabilir. Kaldırıp deneyin. Ayrıca aşağıdaki ayarı kontrol edin.

Windows Ayarları > Sistem > Hakkında kısmına gelin. Sağ menüden Gelişmiş Sistem Ayarları bölümüne girin. Daha sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi olması gerek ayarların. Eğer değilse ayarları yapıp Uygula/Tamam deyin ayarları onaylayın. Daha sonra mavi ekran hatası aldığınızda dosyaların minidump klasöründe oluşması gerekiyor.

KS

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam şuan ssdye söktüm mavi ekran hatası almadım tekrar takıpta deneyeyim mi?

KS

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
0 aldım bundan önce bir taneda bilgisayarciya goturmustum hata veriyo demisti ve yapmamisti sonra bi arkadasin bilgisayarcisina goturdum o yapti ama hatayi aliyoruz iste.Ssd de BORY R500 120 GB

KS

Hursit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama disk arizali olsa diger bilgisayarcinin kullandigi disklerdemi arizaliydi.Disk teslerinede baktim onlarida yaptim ama bi sorun yoktu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Disk arızalı derken sizin sisteme özel bir sıkıntı uyum sorunu vs. olabilir anlamında dedim.

Diski söktünüz ve sorun ortadan kalktıysa başka açıklaması yok bunun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri