Bilgisayar Mühendisliği için Monster mı? Huawei mi? Zenbook mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

burakbalki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar. Elimde Monster Abra A7 V12.1.5(ürüne gitmek için tıklayınız) Gaming laptop mevcut. Bu laptopu bilgisayar mühendisliği kazandığım için eylül 2020 tarihinde satın aldım. Fakat ben oyun oynayan birisi değilim. Elimdeki laptop Gaming laptop olduğu için şarjıda az gidiyor. Sizce elimdeki laptopu satıp yerine işlemci odaklı ve şarjı daha uzun giden bir laptop almak mantıklı mı? Benim laptopumda yaptığım işlemler şunlar; Yazılım programları, Photoshop, After Affects. Kısaca şarjı uzun ve saydığım programları açacak bir şey düşünüyorum. Sizce elimdekini satıp aşağıda belirteceğim laptopları alırsam pişman olur muyum? Şu an kullandığım laptop ya da yeni alacağım laptop okul bitene kadar iyi kötü beni götürmeli. Sizin önerileriniz nelerdir?
Kafamdaki alabileceğim laptoplar şunlar:
Asus Zenbook UM425UA-AM164T(ürüne gitmek için tıklayınız)
Huawei Matebook 14(ürüne gitmek için tıklayınız)
Bu ürünler haricinde önerilerinize açığım. Verebileceğim fiyat maximum 8500 TL'dir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Photoshop ve After Effects yazılımları GPU kısmında önemli yazılımlardan. Yani özetle GPU gücünden kısmanız çok iyi bir fikir değil. Ancak APU gücü yüksek veya ne olursa olsun harici GPU olan cihazları tercih edebilirsizin. AMD Ryzen 5. nesil işlemciler pil tüketiminde oldukça iyi işlemcilerden. INTEL işlemciler yüksek W değerinde kullanım sağladığından INTEL önermem pil önemliyse.

NOT : Ürünü mağazaya gidip almanızı tavsiye ederim. 8GB RAM kullandığınız yazılımlar için yetersiz bir rakam. Mağazada +8 GB daha ekletip tek 16GB değil çift bellek olması gerek performans artışı için 16GB kapasiteye çıkartın.

KS

burakbalki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Photoshop ve After Effects yazılımları GPU kısmında önemli yazılımlardan. Yani özetle GPU gücünden kısmanız çok iyi bir fikir değil. Ancak APU gücü yüksek veya ne olursa olsun harici GPU olan cihazları tercih edebilirsizin. AMD Ryzen 5. nesil işlemciler pil tüketiminde oldukça iyi işlemcilerden. INTEL işlemciler yüksek W değerinde kullanım sağladığından INTEL önermem pil önemliyse.

NOT : Ürünü mağazaya gidip almanızı tavsiye ederim. 8GB RAM kullandığınız yazılımlar için yetersiz bir rakam. Mağazada +8 GB daha ekletip tek 16GB değil çift bellek olması gerek performans artışı için 16GB kapasiteye çıkartın.

Teşekkür ederim söylediğiniz laptopu aldığım durumda GPU harici olmadığı için pişman olurmuyum? Şarjı uzun gitsin derken performanstan kısmak istemem..

Sizin söylediğiniz laptoplar benim söylediğim laptoplardan daha mı performanslı? Huawei ve Zenbook'tan bahsediyorum..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
GPU harici olmadığından GPU odaklı uygulamalarda aynı performansı alamazsınız doğal olarak ama ürünün pili daha uzun gitsin istiyorsanız bir şeyden güç kesmeniz gerekir ki Laptop gibi cihazlar dahil ekran kartı sistemdeki en fazla gücü harcayan bileşendir. 

Önerdiğim cihazdaki işlemci sizin bulduğunuz cihazdaki işlemcilerden daha performanslı bir işlemcidir. Bu yüzden 5. nesil Ryzen önerdim zaten. 5500U ASUS ürünü öenrdiğim ürün yerine tercih etmeyin onun fiyatı çok saçma ürününe göre.

Birde Asus ROG Strix G513IH-HN002 AMD Ryzen 7 4800H 8GB 512GB SSD GTX 1650 144 Hz Freedos 15.6 FHD - 8.989 TL bu ürünü buldum. 90WH bataryası var yani sizin şuan ki kullandığınız cihazın 2 katından biraz daha fazla. İşlemci daha güçlü ve 45WH TDP değerine sahip yani şuan sizin kullandığınız makine ile aynı. Son olarak aynı ekran kartına sahip bir cihaz. Özetle toplamda sizin cihazın 2 katından biraz daha fazla batarya kapasitesi sunuyor ve aynı güç yapısına sahip bileşenleri kullandığı için şuan ki makinenizden ortalama teoride 2 katı daha uzun süre kullanabileceğinizi söyleyebilirim bu cihazı.

KS

burakbalki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kafamda bir plan oluşturup söylediklerinizi göz önüne alarak alacağım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri