Fiyat/Performans Bilgisayar Önerisi (17 Ağustos 2022)

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bence bu sistemin fiyatı yüksek. Anakart , SSD ve Ram yükseltmeden sizin özelleştirdiğiniz fiyata RX6800 Core bile seçilebiliyor.

Benim şahsi fikrim olarak bu fiyata 3070Ti sistem almak çok daha mantıklı.

hocam aynı anakart attığım linkte ki sistemde de var. birde ben özelleştirdim. ram'ini, m2 ssd'sini ve anakartını da değiştirip b550m-k yaptım.
sizin attığınız sistem de kötü değil de r5 5600 var. biliyorum aralarında 1k'ya değecek bir fark yok hatta çok az bir fark var, ama yine de r5 5600x'i almakta karar veriyorum. birde sizin attığınız sistemde ekran kartı stokta değil ve gaming gen tr de rtx 3070 ti çok uzun süredir stokta yok. bekleyecek de vaktim kalmadı artık o yüzden ne yapacağım bilmiyorum. benim attığım sistem bence ekran kartı kısmı dışında daha iyi diye düşünüyorum. rtx 3070 ti ile rx 6750 kafa kafaya bir kart sonuçta, nvidia özellik bakımından daha iyi olsada bana performans lazım.

tabii bu konularda bilgisiz olduğumdan yazıyorum buraya. sizin de neden o sistemi seçmeyi daha mantıklı bulduğunuzu öğrenmek isterim.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
PHC S class alma ( daha doğrusu 18k üstüne rx 6750 sistem alma )ne alıyorsan al bana kalırsa. Ben r5 5600 rx 6750xt skygate sistemi 17 bine aldım geçen hafta. senin yerinde olsam r5 500'lü rx 6750xt sisteme hayatta 21.767 vermem.

@Çağdaş Işık ın attığı bu sistem biraz pahalı olsa da iyi bence. https://www.incehesap.com/dynamic-x...748,34749,34750,84673,34754,34755,35091,34791. kendin toplamayacaksan bunu al bence.

Ama eğer akakçeden toplarsan her parçayı rx 6800 sistemi daha ucuza getirirsin (rx 6800 şuan 13.438' bulunuyor) . B450m anakart bile 800 tl gerisini sen hesap et.
hocam bayağı ucuza almışsınız. attığınız sisteme bir baktım. cidden iyi fakat ben rekabetçi oyunlar daha çok oynadığımdan intel işlemci sevmiyorum. keşke amd seçebilme olsaymış özelleştirme kısmında

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
hocam aynı anakart attığım linkte ki sistemde de var. birde ben özelleştirdim. ram'ini, m2 ssd'sini ve anakartını da değiştirip b550m-k yaptım.
sizin attığınız sistem de kötü değil de r5 5600 var. biliyorum aralarında 1k'ya değecek bir fark yok hatta çok az bir fark var, ama yine de r5 5600x'i almakta karar veriyorum. birde sizin attığınız sistemde ekran kartı stokta değil ve gaming gen tr de rtx 3070 ti çok uzun süredir stokta yok. bekleyecek de vaktim kalmadı artık o yüzden ne yapacağım bilmiyorum. benim attığım sistem bence ekran kartı kısmı dışında daha iyi diye düşünüyorum. rtx 3070 ti ile rx 6750 kafa kafaya bir kart sonuçta, nvidia özellik bakımından daha iyi olsada bana performans lazım.

tabii bu konularda bilgisiz olduğumdan yazıyorum buraya. sizin de neden o sistemi seçmeyi daha mantıklı bulduğunuzu öğrenmek isterim.
RX6750XT sistem çok daha ucuza çıktığından o kadar fiyat artması bana mantıklı gelmiyor o yüzden 3070Ti sistem önerdim , yoksa genel bir sebebi yok. Stok olmadığını bilmiyordum. O zaman 6750XT sistem tercih edilebilir.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
PHC S class alma ( daha doğrusu 18k üstüne rx 6750 sistem alma )ne alıyorsan al bana kalırsa. Ben r5 5600 rx 6750xt skygate sistemi 17 bine aldım geçen hafta. senin yerinde olsam r5 500'lü rx 6750xt sisteme hayatta 21.767 vermem.

@Çağdaş Işık ın attığı bu sistem biraz pahalı olsa da iyi bence. https://www.incehesap.com/dynamic-x...748,34749,34750,84673,34754,34755,35091,34791. kendin toplamayacaksan bunu al bence.

Ama eğer akakçeden toplarsan her parçayı rx 6800 sistemi daha ucuza getirirsin (rx 6800 şuan 13.438' bulunuyor) . B450m anakart bile 800 tl gerisini sen hesap et.
birde attığınız sistemde i5 12400f rx 6800 ü besleyebilir mi?
kasa seçimi iyi mi?
psu seçimi iyi mi?
bu sorularımı aydınlatabilirseniz bu sistemi de tabii ki almayı düşünebilirim.
fakat dediğim gibi r5 5600x kafamda oturttuğum bir işlemciydi rekabetçi ağırlıklı oynadığım için.
bu sistemi de alırsam anakart değişmeden amd işlemciye bir daha dönemeyeceğim.
bu bilgisayar işleri bayağı bir sıkıntı.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
birde attığınız sistemde i5 12400f rx 6800 ü besleyebilir mi?
kasa seçimi iyi mi?
psu seçimi iyi mi?
bu sorularımı aydınlatabilirseniz bu sistemi de tabii ki almayı düşünebilirim.
fakat dediğim gibi r5 5600x kafamda oturttuğum bir işlemciydi rekabetçi ağırlıklı oynadığım için.
bu sistemi de alırsam anakart değişmeden amd işlemciye bir daha dönemeyeceğim.
bu bilgisayar işleri bayağı bir sıkıntı.
2K Çözünürlükte besler. 1080P de 5600X de beslemez veya yer yer darboğazlar olmaya başlar.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
RX6750XT sistem çok daha ucuza çıktığından o kadar fiyat artması bana mantıklı gelmiyor o yüzden 3070Ti sistem önerdim , yoksa genel bir sebebi yok. Stok olmadığını bilmiyordum. O zaman 6750XT sistem tercih edilebilir.
hocam sistem başlangıç fiyatı 17000tl lerden başlıyor kendisinin de dediği gibi.
büyük ihtimal ilen kendisi sistemi hiç özelleştirmedi.
ben herşeyi alırken bir almayı istediğim için ve marka takıntım da olduğu için diğer sistem parçalarını üst düzeyden seçiyordum.
fiyat aralığı 24000tl civarı iken kaliteli almak istedim.
ondan fiyat bu yükseklikte

hörstduesnicht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
hocam bayağı ucuza almışsınız. attığınız sisteme bir baktım. cidden iyi fakat ben rekabetçi oyunlar daha çok oynadığımdan intel işlemci sevmiyorum. keşke amd seçebilme olsaymış özelleştirme kısmında
Hocam ben üşenmesem sana ryzen 5600'Lü rx 6800 toplardım akakçeden üstelik bundan daha ucuza ama üşeniyorum. Akakçeden kendin toplarsan çok daha ucuza istediğin sistemi alırsın.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Arkadaşlar bu sistemi almayı bayağı mantıklı buldum.
İstediğim ekstradan parçaları ekleyince bile fiyat 22000TL üstüne çıkmıyor.
Sizin de bir görüşlerinize danışmak isterim.

Ram ile Ana kart değişimi yaptım.
Ana kart ''ASUS PRIME B550M-A (WI-FI) 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart''
Ram'ler ise ''HYPERX 8GB Fury RGB 3600MHz CL17 DDR4 Single Kit Ram × 2''

Şuan da stokta ram yok fakat gelir satın alacağım zamana kadar gelir diye düşünüyorum.
Ram'leri bilerek öyle seçtim, 3600mhz istiyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

Arkadaşlar bu sistemi almayı bayağı mantıklı buldum.
İstediğim ekstradan parçaları ekleyince bile fiyat 22000TL üstüne çıkmıyor.
Sizin de bir görüşlerinize danışmak isterim.

Ram ile Ana kart değişimi yaptım.
Ana kart ''ASUS PRIME B550M-A (WI-FI) 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart''
Ram'ler ise ''HYPERX 8GB Fury RGB 3600MHz CL17 DDR4 Single Kit Ram × 2''

Şuan da stokta ram yok fakat gelir satın alacağım zamana kadar gelir diye düşünüyorum.
Ram'leri bilerek öyle seçtim, 3600mhz istiyorum.
Hocam ana kart da arttırmaya gitmeye gerek yok + olarak wifi ekleniyor sadece onu da wifi usbleri ile haledebilirsiniz.
Ram olarak da seçince aşağıdaki gibi görünüyor.
Screenshot_1.png

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam aşağıdaki sistemi öneririm çoğu şeyini değiştirdim isterseniz bakabilirsiniz USB Adaptörü de hediye geliyor eğer wifi ye ihtiyacınız varsa ve ekran kartını 6800 yaptım eğer xfx markasını sevmiyorsanız ben bu kart dışında sevmiyorum (6800) Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6700 XT seçebilirsiniz.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam aşağıdaki sistemi öneririm çoğu şeyini değiştirdim isterseniz bakabilirsiniz USB Adaptörü de hediye geliyor eğer wifi ye ihtiyacınız varsa ve ekran kartını 6800 yaptım eğer xfx markasını sevmiyorsanız ben bu kart dışında sevmiyorum (6800) Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6700 XT seçebilirsiniz.
teşekkürler hocam, ekran kartını 6750 ye indirdim fiyat aralığı daha iyi bir seviyeye düştü. xfx severim ayrıca. kasa hakkında pek bir bilgim yok fakat sizce iyi midir? hava sirkülasyonu falan. serin tutar mı?

bir de siteye hard disk gelmesini bekliyorum da çok uzun zamandır ses seda yok.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
teşekkürler hocam, ekran kartını 6750 ye indirdim fiyat aralığı daha iyi bir seviyeye düştü. xfx severim ayrıca. kasa hakkında pek bir bilgim yok fakat sizce iyi midir? hava sirkülasyonu falan. serin tutar mı?

Hocam kasa diğer önerilen kasalara göre iyidir.
HDD olarak da isterseniz onu ayriyeten alabilirsiniz HDD önerisi içinde aşağıdaki önerebilirim belki başka sitelerde daha ucuzunu bile bulabilirsiniz 2.El hariç 2.El ürün almayın.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235

Kasa iyi fena değil ama fiyat farkı çok fazla. Aldıktan sonra Dark maxima V12 yada V20 modelleri ile değiştirmek çok daha mantıklı olur.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam kasa diğer önerilen kasalara göre iyidir.
HDD olarak da isterseniz onu ayriyeten alabilirsiniz HDD önerisi içinde aşağıdaki önerebilirim belki başka sitelerde daha ucuzunu bile bulabilirsiniz 2.El hariç 2.El ürün almayın.
hocam yani serin bir sistem de istemiyorum değil. uğur hocam bir kule tipi soğutucu da önermişti onu da yanında almayı planlıyorum. yani yük altında 60'ı 70'i geçmesin yeter.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
hocam yani serin bir sistem de istemiyorum değil. uğur hocam bir kule tipi soğutucu da önermişti onu da yanında almayı planlıyorum. yani yük altında 60'ı 70'i geçmesin yeter.
Hocam Kasayı beğeniyorum zaten yanında MSI psu'sunuda gönderiyorlar kule tipi önerisi de almışsınız eğer beğendiyseniz kararınızı verebilirsiniz yada başka bir sisteme bakarsınız orasını bilemiyorum.

KS

salep

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam Kasayı beğeniyorum zaten yanında MSI psu'sunuda gönderiyorlar kule tipi önerisi de almışsınız eğer beğendiyseniz kararınızı verebilirsiniz yada başka bir sisteme bakarsınız orasını bilemiyorum.
hocam sanırım gaming gen tr de ki sistem alacağım. umarım stoğu bitmezde tekrar buralara düşüp sizleri rahatsız etmem. teşekkürler hepinize.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri