Bilgisayar Ram Hk.

Sincap0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba,

APU sistem kullanıyorum ve sistemimi toplarken büyük bir hata yapıp tek kanal 16gm ram aldım. Şuanda sistemimi çift kanal ram'e yükseltmek istiyorum ve alırken neylere dikkat edip almam gerektiği konusunda tam emin olamadım. Şuanda kullanmış olduğum ram Patriot marka 3600mhz modeli fakat sistemi ilk zamandan beri 3600mhz kullanamadım rami xmp açtığım zaman APU sistemin ekran kartı çöküyordu sistemi kullanamıyordum, bende elle oc yaparak 3333mhz gibi bir sayıda sorunsuz bir şekilde kullandım. Yeni alacağım rami aynısı almak istemiyorum çünkü şuanda bu model diğerlerinden çok daha pahalı açıkçası. 3200mhz Farklı bir 16gb ram aldığım zaman kullandığım ramide 3200mhz çekersem oc ile sıkıntısız çalışır mı. Alabileceğim ramleri atabilirseniz çok faydalı olur.

İyi forumlar.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Farklı özelliklerde birde farkı marka/model Ram almak sorun riskini arttırır. Pahalı olsa da benim düşüncem aynı üründen almanız olur. Farklı ürün çalışabilir de çalışmayabilir de. İade işleriyle bir ihtimal uğraşmayı kabul ederseniz aynı değerlerde farklı bir ürün alınabilir. CPU-Z üzerinden Ram bilgilerini yada tam modelini paylaşırsanız öneri yaparız.

KS

Sincap0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Farklı özelliklerde birde farkı marka/model Ram almak sorun riskini arttırır. Pahalı olsa da benim düşüncem aynı üründen almanız olur. Farklı ürün çalışabilir de çalışmayabilir de. İade işleriyle bir ihtimal uğraşmayı kabul ederseniz aynı değerlerde farklı bir ürün alınabilir. CPU-Z üzerinden Ram bilgilerini yada tam modelini paylaşırsanız öneri yaparız.
Hocam 600 lira fark oluyor arada. Ben aldığım zaman piyasadaki en ucuz 16gb olan ramlerdendi şuanda en pahalılardan :D. Akşama atacağım CPU-Z değerlerini

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri