Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamun aleyküm arkadaslar pc toplamak İstİyorum ama bİlgİm yok bu konuda ben twİch İcİn pc toplamak İstİyorum yanİ anlacaniz hem oyun hemde yayin pcsİ olucak bütcem 10 11 arası.
CPU : AMD Ryzen 7 3700X - 2.338 TL - Fiyatı şuan çok uygun.
Anakart : ASUS PRIME X570-P - 1.270 TL - Fiyatı şuan çok uygun. 1500 TL civarında normalde. MSI ürünlerde 2000 TL altındaki tüm ürün grubunda ciddi VRM sorunları var. Gigabyte modellerde pek tatmin edici değil. ASUS TUF ve bu PRIME modeli çok çok iyidir hiçbir eksikleri yok aksine fazlası çok ki şuan ki fiyatına zaten rakibi yok.
RAM;
XPG INVADER 2x120mm Fanlı Midi Tower ARGB Kasa Siyah - 499 TL - Benin favorim bu kasa ve şuan 200 TL indirimde. Çelik yapısı çok sağlam bir modeldir özellik olarak dolu dolu bir kasadır. 2 normal fan ile geliyor. Ön zaten görünmüyor RGB fan önemsiz önde ki alt kısımda ARGB led şerit var RGB efekti oradan kapatıyor. Siz bu 2 fanı öne alın sadece arkaya 1 adet RGB fan alın yeterli yada set alın fark etmez. Bu kasada yan bölmeye de fan eklenebiliyor görsel olarak güzel görünebilir.
NOT : Bu sisteme 600W bir güç kaynağı yeter ama bence 650W veya üzeri alın. Başında 2xEPS12V yazanlar X570 anakart ile uyumlu modellerdir ve her anakart ile sorunsuz çalışırlar. Her PSU modeli X570 anakartlara ile uyumlu değil.
2xEPS12V - Aerocool 1100W 80+ GOLD Strike-X Yarı Modüler - 709,14 TL - Şuan F/P kralıdır diyebilirim. Normalde bu markanın giriş segment ürünlerini önermem alternatif çok diye ama bu ürün özellilkleri ve kalitesiyle üst segment bir ürün yani alabilirsiniz. 1100W sizi korkutmasın 80+ sertifikasının anlamı verimlilik demektir GOLD segment olduğundan 90% verimli bir güç kaynağıdır. Yani sistem 300W güce ihtiyaç duyarsa prizden sadece 300W + 10% fazla güç çeker ki oda 330W yapar.
Soğutmalar;
NOT : Ekstra Soğutmaya gerek yok. 3700X ile gelen AMD Stok soğutma size yeterli performans sunar. Ama olsun derseniz aşağıdakileri alabilirsiniz.
NOT 1 : İlk 120mm model hariç üzerine çıkarsanız OC yapma gibi bir düşünceniz varsa alın yoksa boşa masraf olacaktır.
NOT 2 : Bu ürünlerden daha iyisi yok başka markalardan. Son 2 ürün ASUS 'un 2000 TL 'lik sıvı soğutucuları ile benzer sonuçlar verebiliyor yada diğer markaları geride bırakıyorlar.
Toplam : CPU + Anakart + RAM + AMD GPU + 2. SSD + 3. Kasa + 2. ARGB Fan + 3. PSU ile 10.389 TL tutuyor.
Toplam : CPU + Anakart + RAM + NVIDIA GPU + 2. SSD + 3. Kasa + 2. ARGB Fan + 3. PSU ile 11.081 TL tutuyor.
Ekstra monitör önerilerim aşağıda üzerine ekleyeceksiniz.
NOT : Monitör Panel teknolojisinde IPS paneller en iyi görüntüyü sunan ürünlerdir. Buradaki ürünlerden en iyi görüntüyü sunan ürün 4 numara. Sonra aydınlatma bakımından iyi olduğundan dolayı 2. numara ve 1. numara geliyor.
Samsung CFG73 1080p 24" 1ms 144Hz Curved SVA Panel - 1.508,04 TL - Bu ürün normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Amazonun kendisi yani güven sorunu olmasın. Bu model Samsung QLED aydınlatma teknolojisi kullandığı için VA paneller içinde daha iyi bir ürün diyebilirim ama 2. numaralı üründe gayet iyidir sadece QLED olarak ekstra bir aydınlatma kullanıyor bu ürün ki 350 nit parlaklığı var bu monitörün diğerleri 250 nit.
ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms Flat IPS Panel - 1.599 TL - Bu üründe normalde 2000 TL üzerinde fiyatı olan bir ürün şuan indirimde ve satıcı Hepsiburada yani güven sorunu olmasın. IPS Panel iş için çok çok daha iyidir yani bu monitör hem iş hem oyun için çok çok daha mantıklı bir model.
NOT 1 : Bu ürünlerden en iyi olanları IPS Panal olan modellerdir ki şahsi önerim değil bu genel olarak standart kalite olarak IPS Paneldir zaten. Öneri isterseniz Curved Panel için 5. numaralı IPS panel ürünü alırdım kesinlikle buranın en iyisi. Eğer düz panel olsun derseniz 4. numara en iyi model. Ancak bütçe çıkmıyorsa yine IPS 1. monitörü alabilirsiniz. Yok ben Curved istiyorum ama ucuz olsun derseni 2. numaralı ürün çok iyidir ki 32" olmasın derseniz 3 numarayı alabilirsiniz.