Bilgisayar Toplamak için İşlemci-Anakart-Ram-Ekran Kartı Uyumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

halukkkkkkkkkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu verdiğin linkteki anakartın VRM ısıl değerlerine bakmıştım yükte 70-75 derecelere çıkıyor bu fazla bir rakam. Ama her işlemcide bu rakamlara çıkmaz işlemcinin gücüne bağlı bir durum 9900K ile bu sıcaklıklara çıkıyor baya baktım dün senden sonra anakartların VRM yapılarına ve ısıl değerlerine. VRM dediğimiz olay işlemci ve belleklere giden gücün doğru bir şekilde iletilmesinden sorumlular ve VRM yapısındaki kaliteleri farklı ve sayıları ise gücü aralarında dağıtmak için kullanılıyor. RDS gücün minimum iletimdeki kaybını belirler ve VGS ise gücün zamanında iletilmesinden sorumlu bir birim.

KS

halukkkkkkkkkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani İşlemciye gücü ileten, işlemcinin gücünü aldığı eleman bu Mosfetler dediğimiz sistem eleamanları. RDS vs VGS değerleri de bu gücün işlemciye zamanında iletilmesi ve bu iletim esnasında ne kadar güç kaybının oluştuğu ile ilgili değerler. Ve kapsam olarak bu sistemin adına da VRM(Voltaj Regulation Mode)(Voltaj Düzenlenme Modu) deniyor öylemi. Tam olarak böyle anladım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
VRM denilen sistem 4 parçadan oluşur. Kapasitörler, mosfetler,boğucu bobinler ve güç kontrolcüsü.
Hepsinin görevleri ayrı.

Burada önemli olan konu bu bileşenlerin kalitesi,bazılarının adetleri, ve mosfetlerin soğutulması. Diğer konular, elektrik -elektronik mühendisliği.Detaylar,son kullanıcı için fazla bi önem arz etmiyor.

Güç devrelerinin bu bileşenlerinin kalite toplamı da, size serin çalışan bi VRM ve watt değeri yüksek bi VRM olarak geri dönüyor.Serin çalışması içinde ,mosfetlerdeki soğutucu olması da ,olmazsa olmazlardan.

Yoksa,ben ,onu buna taktım ,sorun çıkmadı,kullandım demek , yüzeysel.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakacağın 3 olay var anakart alırken, öncelikle seçtiğin işlemcinin kaç W TPD değeri var buna bakacaksın ve buna uygun anakartı seçerken W değeri yüksek olan işlemciyi beslemek zor olacağı için mosfetlerin öncelikle kalitesine bakacaksın ki buna son kullanıcı iyice araştırmadan karar veremez. Burada marka bazlıda gitme, AsRock, MSI, GIGABYTE ve ASUS neredeyse giriş seviyesinden son seviyeye kadar her markası VRM yapısında kaliteli bileşenler sunuyor burada Mosfet, Kapasitör ve Bobinler sayıları önemli sayı arttıkça paylaşılan yük o kadar dengeye biner ama sayısı fazla olup göründüğü gibi işe yaramayanlarda var burada Mosfetlerin kaçı işlemci için kaçı RAM için bunada bakmak gerekli ve bunların soğutuluyor olması gerekli güçlü bir işlemcide bunlar önemli INTEL 'de K serisi olmayan işlemcilerde soğutucusuz tasarımlar kullanılabilir ama K serisi işlemcilerde kesinlikle Soğutuculu VRM yapısı tercih edilmeli. Özellikle O.C. yapılacaksa en önemli şey budur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri