Bilgisayar Toplamaya yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

taha.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı= AMD Radeon HD7350

Anakart= Pegatron  IPXSB-H16

RAM=8 GB

İşlemci=İntel(R) Pentium(R) CPU G860 @3.00Ghz (2CPUs)  3.0GHz

Kasa= Casper 

Arkadaşlar bilgisayarlar hakkında fazla bilgim yok bildiğim ve baktıgım kadarıyla özelliklerini yazdım.Oyunlarda en düşük ayarlarda bile kastığı zamanlar oluyor bıktım artık (2010 yılında almıştık bilgisyarı yanlış hatırlamıyorsam).Oyun için pc toplamak istiyorum.Parçaları tek tek ve param biriktikçe almayı planlıyorum nasıl toplayabilirim nelere dikkat etmeliyim?Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Sistem çok düşük güce sahip yetersiz gelmesi normal.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]En düşük bütçe ile bir oyun bilgisayarı özellikleri aşağıdaki parçalar ile mümkün olur.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]İşlemci: Ryzen 3 2300X[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Anakart: A320 ( İşlemci OC yapılmıyor tek eksiği bu ) / B350 yada B450 ( Bu kartlar ile OC yapılabilir )[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Ekran Kartı: RX 570 4GB yada 8GB ( 1080p oyun deneyiminde sorunsuz bir karttır. Düşük bütçeli sistemlerde biçilmiş kaftan. )[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]RAM: 8 GB ( Oyun deneyimine giriş için idarelik yeterli ama artık çoğu oyunda yetersiz 16 GB alınabiliyorsa alınmalı yoksa 8 GB ile idere edip ileride bir 8 GB daha eklenmeli )[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]SSD yada HDD: Şu şekilde bir kombinler yapılabilir. 240 yada 250 GB SSD + 1 TB HDD veyahut 480/500/512 GB sadece SSD ile bir sistem kurulabilir.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]PSU: 400W 80+ Kaliteli bir güç kaynağı bu sisteme yeterli ama ileride bir yükseltme ve OC düşüncesi için 450/500W 80+ bir PSU alınması gerekir.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Kasa önemsiz sayılır 2 şeye dikkat edilmeli kasa seçerken. Hava akışı önemli önden en az 1 fan hava almalı ve eğer önde CAM varsa 2 yan taraftan hava alacak bir yapısı olmalı. Zateb arkadan 1 fan havayı atacak o her kasada olan bir durum.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bu şekilde 3.000-3.300 TL civarına bir sistem toparlanır.[/font]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri