Bilgisayar Yüksek Performanslı Ekran Kartını Kullanamıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ChaoScream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]  Öncelikle merhaba. Ben laptop kullanıyorum ve 2 ekran kartı var. Birisi Nvidia GeForce GTX 930M diğeri de Intel(R) HD Graphics 520. Yaklaşık 3 gün önce PUBG oynarken birden bire oyun dondu ve beni oyundan attı. Sebebini anlayamadım ve bilgisayarı kapattım. Sonraki gün ise güncellemeyi yaptıktan sonra girmek istedim ve oyunu açtım. Oyuna girdikten sonra uçaktan atladım ve bir süre sonra yine aynı sorunla karşılaştım. Oyun dondu ve crash yedim. Daha sonra faklı oyunlara yöneldim. GTA IV ı açtım ve oyuna girdikten sonra ekran karardı ve yine beni oyundan attı. GTA V 'da da aynı şekilde. CS:GO vb. tüm oyunlarda (Sistem gereksinimi düşük oyunlar hariç) crash yiyordum.[/font]
[font=Georgia,]  Daha sonra aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağımı kontrol etmek için Sims 4'e girdim. Sims 4 de ise 'Harici ekran kartınız aktif olmadığından yüksek ayarlarda tam performans alamayacaksınız. Yine de devam etmek istiyor musunuz?' gibi bir uyarı aldım (Uyarı tam olarak böyle değildi ama buna yakındı.). Daha sonra aygıt yöneticisine girdiğimde ekran kartlarında bir sorun göremedim. İkisinde de 'Bu aygıt düzgün çalışıyor.' yazıyordu. İkisinde de güncelleme yoktu. Sorunun donanımsal olmasını bilmeme rağmen format attım ama atmama rağmen düzelmedi. Ne yapmam gerekir? Nereye götürmeliyim? Ne kadar maliyeti olur?[/font]
[font=Georgia,]Beni bilgilendirirseniz ve sorunu çözmeme yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.[/font]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam Nvdia ekran kartı diriverlarını kaldırın,kaldırdıktan sonra ise pcyi yeniden başlatıp güncel nvdia driverlarını indirin

KS

ChaoScream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam Nvdia ekran kartı diriverlarını kaldırın,kaldırdıktan sonra ise pcyi yeniden başlatıp güncel nvdia driverlarını indirin

Hocam yaptım ama düzelmedi maalesef. Format da atmıştım. Büyük ihtimal sorun donanımsal. Anlamadım bir türlü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer bu video bir işe yaramadıysa ana ekran kartını devre dışı bırakıp deneyebilirsin. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırak ve sadece harici kart kalacağı için belki ana GPU 'yu atlayıp NVIDIA ile çalışır.

KS

ChaoScream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer bu video bir işe yaramadıysa ana ekran kartını devre dışı bırakıp deneyebilirsin. Aygıt yöneticisinden devre dışı bırak ve sadece harici kart kalacağı için belki ana GPU 'yu atlayıp NVIDIA ile çalışır.

Maalesef olmadı. Dahili ekran kartını devre dışı bıraktığım zaman hiç bir ekran kartını görmüyor. :-/

ssm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ChaoScream' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam şu videoyu izleyerek bi denermisiniz olmaz ise geri dönüş sağlarsanız başka bir yöntem deneyelim

https://www.youtube.com/watch?v=1XpatcsGQg8

Bunu da denedim hocam. Hiçbir şey değişmedi  :(

sırf size yardımcı olmak için siteye üye oldum ve yazıyorum  :angel:

Konu biraz eskimiş ama çözdüyseniz siz bizi bilgilendirin, yoska bu işlemi aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda tekrarlayın.

Nvidia ve/veya geforce experience güncelleme yaptığında bazı oyunların hangi kartla açılacağı konusunda sorun çıkarabiliyor. Aygıtın düzgün çalıştığını söylediğiniz için, çözümün bu videoda olması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak bir de klavyeden windows tuşuna basıp "dxdiag" yazıp çıkan komutu çalıştırırsanız, orada da diğer sistem bilgilerinizle birlikte ekran kartlarınızı da bulabilirsiniz. Ama eminim ki orada da eksik bir şey olmayacak.

ufak bir detayı atlarsanız bu videodaki denediğiniz şey tam olarak doğru sonuç vermemiş olabilir: saydığınız oyunların hepsi steam üzrindeymiş gibi geldi bana :huh: eğer steam üzerinden oynuyorsanız, yüksek performanslı kartla açmak için seçtiğiniz oyun dosyası doğru olmayabilir. sağlamasını yapmak için şunları deneyebilirsiniz:

-videodaki oyun eklenen bölümde halihazırda herhangi bir yüksek performanslıyı kullan seçili olarak bulunan bir programı öğrenip, gidip onu çalıştırın. Sağ alttaki simgeyi kontrol edin.

Hiç birinde yüksek performanslı yoksa, steam uplay vb platformlar haricinde örneğin doğrudan masaüstünden tıklanarak açılan bir oyuna/programa sağ tıklayıp "grafik işlmeciyle çalıştır" ardından "yüskek performanslı" olanı seçip başlatın. Tekrar sağ alt köşedeki simgede değişiklik olup olmadığına bakın. 

Son olarak kendisini hiç sevmem ama bir de geforce experience var. Eğer bu zamana kadar bir şekilde kendisiyle tanışmamış olmayı başardıysanız :)  nvidia nın sitesinden indirebilirseniz. Kendisi normal şartlarda ekran kartınızla ve oyunlarınızla alakadar olacaktır.

KS

ChaoScream

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ssm' Alıntı:
ChaoScream' Alıntı:
Bunu da denedim hocam. Hiçbir şey değişmedi  :(

sırf size yardımcı olmak için siteye üye oldum ve yazıyorum  :angel:

Konu biraz eskimiş ama çözdüyseniz siz bizi bilgilendirin, yoska bu işlemi aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda tekrarlayın.

Nvidia ve/veya geforce experience güncelleme yaptığında bazı oyunların hangi kartla açılacağı konusunda sorun çıkarabiliyor. Aygıtın düzgün çalıştığını söylediğiniz için, çözümün bu videoda olması gerektiğini düşünüyorum. Ek olarak bir de klavyeden windows tuşuna basıp "dxdiag" yazıp çıkan komutu çalıştırırsanız, orada da diğer sistem bilgilerinizle birlikte ekran kartlarınızı da bulabilirsiniz. Ama eminim ki orada da eksik bir şey olmayacak.

ufak bir detayı atlarsanız bu videodaki denediğiniz şey tam olarak doğru sonuç vermemiş olabilir: saydığınız oyunların hepsi steam üzrindeymiş gibi geldi bana :huh: eğer steam üzerinden oynuyorsanız, yüksek performanslı kartla açmak için seçtiğiniz oyun dosyası doğru olmayabilir. sağlamasını yapmak için şunları deneyebilirsiniz:

-videodaki oyun eklenen bölümde halihazırda herhangi bir yüksek performanslıyı kullan seçili olarak bulunan bir programı öğrenip, gidip onu çalıştırın. Sağ alttaki simgeyi kontrol edin.

Hiç birinde yüksek performanslı yoksa, steam uplay vb platformlar haricinde örneğin doğrudan masaüstünden tıklanarak açılan bir oyuna/programa sağ tıklayıp "grafik işlmeciyle çalıştır" ardından "yüskek performanslı" olanı seçip başlatın. Tekrar sağ alt köşedeki simgede değişiklik olup olmadığına bakın. 

Son olarak kendisini hiç sevmem ama bir de geforce experience var. Eğer bu zamana kadar bir şekilde kendisiyle tanışmamış olmayı başardıysanız :)  nvidia nın sitesinden indirebilirseniz. Kendisi normal şartlarda ekran kartınızla ve oyunlarınızla alakadar olacaktır.

Maalesef sorun hala düzelmedi. Bilgisayarı servise yollamak için yazı bekliyordum. Haftaya servise yollayacağım bakalım neymiş sıkıntısı  :D . Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri