bilgisayar yükseltme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abdkaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi günler,
5 yıllık bir bilgisayarım var ve artık eskisi gibi fps alamıyorum o yüzden yükseltmek istiyorum,
bir ara ekran kartını değiştirmeyi düşündüm ama genellikle 4-2 gb veya 12-24gb.... gibi ekran kartları var
benim niyetlendiğim 8 gb lık bir ekran kartı ama piyasada baktığım kadarıyla yok ve çok pahalı (alırsam vatandan alacam
şuan ki parçaları oradan aldım ve hiçbir sorun yaşamadım). Benim istediğim oynadığım oyunlarda yüksek fps ve güzel görüntü
genellikle ark,r6,lol,csgo,gta,overwatch vb oyunlar oynuyorum daha çok ark tarzı oyunlar oynuyorum ve arkta en düşükte oynayabiliyorum
costum bir şeyler yaparsam anca 55-50 civarı fps alıyorum bunu yükseltmek istiyorum cidden oyun çamur gibi oluyor.
Sizden rica ettiğim hangi parçayı değiştirmeliyim, yükseltmeliyim zaten şuanda ekran kartında sorun var onu tamire göndereceğim.(aklımdaki ekran kartları 1660 super,2060,2070 tek istediğim ekran kartında 6gb veya üzeri bir şey, ark ta güzel fps,görüntü)
Bilgisayar özellikleri:
MSI rx 480 8gb
Bazooka b250m
2x8=16gb ram
1tb disk
250gb ssd
psu: Dual forward power supply zm700-lx
i5-7500

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi GB yani VRAM boyutuna göre ekran kartı seçme devri geçeli çok oldu. Ana performans GPU gücünden gelir. GB olarak 1080p 4-6 GB , 2K için 6-8GB ve 4K için 8GB+ idealdir. O konuda kafanızdaki yanlış düşünceyi bir düzeltmek istedim. E.kartına gelecek olursak bu piyasada pek ucuz kart olmadığından incehesap indirimlerinden bir kart alabilirsiniz. Her hafta bakın bütçenize ne uyarsa artık.

İşlemci olarak i7 bir modele geçmeniz faydalı olur tabi anakartı değiştirmeden 7. nesil kullanabilirsiniz sadece.

RAM zaten DUAL ve 16GB onda da bir yükseltmeye ihtiyaç yok.

SSD var oda sorun değil.

PSU RTX 3070 kartına kadar yeterli düzeyde. 80+ sertifikalı sorun yok yani.

KS

abdkaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi GB yani VRAM boyutuna göre ekran kartı seçme devri geçeli çok oldu. Ana performans GPU gücünden gelir. GB olarak 1080p 4-6 GB , 2K için 6-8GB ve 4K için 8GB+ idealdir. O konuda kafanızdaki yanlış düşünceyi bir düzeltmek istedim. E.kartına gelecek olursak bu piyasada pek ucuz kart olmadığından incehesap indirimlerinden bir kart alabilirsiniz. Her hafta bakın bütçenize ne uyarsa artık.

İşlemci olarak i7 bir modele geçmeniz faydalı olur tabi anakartı değiştirmeden 7. nesil kullanabilirsiniz sadece.

RAM zaten DUAL ve 16GB onda da bir yükseltmeye ihtiyaç yok.

SSD var oda sorun değil.

PSU RTX 3070 kartına kadar yeterli düzeyde. 80+ sertifikalı sorun yok yani.

yani anakartı değiştirmeden i7 ye geçebiliyor muyum peki bunun bir faydası olur mu oyunlarda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
B250M BAZOOKA bu bağlantıda anakartınızın desteklediği tüm işlemciler var. i7 7700 bir işlemciye 7A70v11 BIOS sürümü veya üzerindeki bir sürüm ile geçebilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızın desteklediği işlemcileri yazdım size. Yorumumu ve bıraktığım linki kontrol edin. Zaten sorduğunuz işlemcinin uyumsuz olduğunu kendiniz göreceksiniz.

Bahsettiğiniz işlemciler 400 ve 500 serisi anakartlarda çalışan işlemciler.

KS

abdkaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınızın desteklediği işlemcileri yazdım size. Yorumumu ve bıraktığım linki kontrol edin. Zaten sorduğunuz işlemcinin uyumsuz olduğunu kendiniz göreceksiniz.

Bahsettiğiniz işlemciler 400 ve 500 serisi anakartlarda çalışan işlemciler.

hee tamamdır ya ben üzerine basmadım :D
tamamdır oradan bakarım teşekkür ederim iyi akşamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri