Bilgisayara fazla Voltage geliyor

Caner Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarıma çok falza Voltage geliyor vs cs go oynarken fps düşüklüğü fps drop yaşamaya başladım Eskiden bu sorunum yoktu son zamanlarda olmaya başladı.Garantisi hala duruyor fakat korona zamanı garantiye versem ne zaman geleceği belli değil.Bu sorunun nedenini veya çözümünü bilen birisi var mı acaba?

896e6187-2659-4c4a-b464-e166c8f8aa20.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU için Core Voltage 4.064V yazıyor. Bu şaka mı gerçek mi? 3 tane işlemci besler o voltaj. Kim yükseltti bunu siz mi yani bir ayara bastınız kendisi mi oldu yoksa hiç dokunmadınız otomatik mi oldu?

İşlemciniz nedir bilmiyorum ama ortalama olarak 1.1V ile 1.4V arasında işlemcinize göre değişen bir voltaj verilmesi gerekir normalde. Size tavsiyem önce anakart BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp ayarları kaydedin ve bakın değişiklik var mı yok değişmez ise önce bir BIOS güncellemesi var mı bakın anakartınıza varsa yapın yoksa voltajı siz manuel olarak söylediğim voltaj değerleri arasında bir ayara manuel düşürün. Ayrıca işlemciniz nedir yazın.

KS

Caner Yıldız

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Caner Yıldız' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarıma çok falza Voltage geliyor vs cs go oynarken fps düşüklüğü fps drop yaşamaya başladım Eskiden bu sorunum yoktu son zamanlarda olmaya başladı.Garantisi hala duruyor fakat korona zamanı garantiye versem ne zaman geleceği belli değil.Bu sorunun nedenini veya çözümünü bilen birisi var mı acaba?

896e6187-2659-4c4a-b464-e166c8f8aa20.jpg
CPU: Intel Core i7 8700K
GPU: ASUS GeForce GTX1080 8GB STRİX
MOTHERBOARD: ASUS PRIME Z370-P Intel Z370
MEMORY: GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3000Mhz
SSD: Samsung 250GB 860 Evo mSata SSD
HDD: SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar
PSU: CORSAIR VS650 650W 80PLUS PSU pc özelliklerim bunlar
Dediklerinizi denedim fakat sonuca ulaşamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Core Voltage değerinizi düşürmeyi denediniz mi? Düşürmüş olsaydınız voltaj bazlı sorun kalkardı. İşlemciniz 1.1V ile 1.2V arasında çalışabilen bir işlemci. Bu 2 değer arasında bir değere çekin işlemci voltajınızı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri