Bilgisayarda ki oluşan aniden yavaşlama fark edilmeyecek derecede değil

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Fan devri düşük sayılmaz ama işlemcinin cayır cayır yandığı kesinleşti. Boşta bu değerleri görüyorsa,yükte 100 dereceyi bulur,tabiri caizse ,yumurta pişirir.
 Acilen soğutucuyu söküp,macunu bi yenileyin,bakalım bi faydası olacak mı.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil, sonucu bildirin. Çözülmesi gerek ancak çözülmez ise soruna yeniden çözüm önerileri ile devam ederiz.

Hocam Termal macun yeniledim ama hala sıcaklık fazla yüksek fps sorunu da hala aynı ne düşünüyorsunuz 15 dakika önce falan yeniledim macun açtım şimdi sonuç yine aynı 

lZGZ1X.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Macunu nasıl sürdünüz tamamen işlemciyi kaplayan ince bir tabaka halinde sürmeniz gerek eğer bu tarz sürmediyseniz sonuç değişmeyecektir ve bu değerler oluşacaktır. Bu arada kullandığın soğutucuyu kontrol edermisin 2258 RPM yazıyor ancak bu sistem tam tanımıyor olabilir gerçekten hızlanıyormu yoksa aynı hızdamı dönüyor bunu kontrol et. Hiçbirisi işe değilse sorunun sebebi 2 olasılık doğuyor. 1. si işlemcin 10 yıllık bir işlemci artık ömrünü tamamlamaya başlamış ve normal ısısının üzerinde çalışmaya başlamış buna DELİD ile müdahale edebilirsin ancak biraz profesyonel bir iştir işlemciyi tamamen çöp etme ihtimalin var bu işlemde. 2. si anakart sorunu buda işlemciye aktarılan gücü stabilize edemediği anlamına gelir bu anakart üzerindeki güç beslemelerinin ömrü ile alakalı bir durum anakart test edilmeli profesyonel tamir ekipmanları ile anca öyle anlaşılır. Son olarak soğutucu değişimi sıcaklığı düşürebilir ancak yukarıdakilerden birisi buna sebep oluyor ise fazla bir düşüş olmaz. Son bir olasılıkta sistemsel bir hata olabilir format işlemi ve BIOS resetleme ile temiz bir sistem halinde deneyebilirsin.

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Macunu nasıl sürdünüz tamamen işlemciyi kaplayan ince bir tabaka halinde sürmeniz gerek eğer bu tarz sürmediyseniz sonuç değişmeyecektir ve bu değerler oluşacaktır. Bu arada kullandığın soğutucuyu kontrol edermisin 2258 RPM yazıyor ancak bu sistem tam tanımıyor olabilir gerçekten hızlanıyormu yoksa aynı hızdamı dönüyor bunu kontrol et. Hiçbirisi işe değilse sorunun sebebi 2 olasılık doğuyor. 1. si işlemcin 10 yıllık bir işlemci artık ömrünü tamamlamaya başlamış ve normal ısısının üzerinde çalışmaya başlamış buna DELİD ile müdahale edebilirsin ancak biraz profesyonel bir iştir işlemciyi tamamen çöp etme ihtimalin var bu işlemde. 2. si anakart sorunu buda işlemciye aktarılan gücü stabilize edemediği anlamına gelir bu anakart üzerindeki güç beslemelerinin ömrü ile alakalı bir durum anakart test edilmeli profesyonel tamir ekipmanları ile anca öyle anlaşılır. Son olarak soğutucu değişimi sıcaklığı düşürebilir ancak yukarıdakilerden birisi buna sebep oluyor ise fazla bir düşüş olmaz. Son bir olasılıkta sistemsel bir hata olabilir format işlemi ve BIOS resetleme ile temiz bir sistem halinde deneyebilirsin.

Hocam Termal macunu kredi kartı gibi bir şeyle yüzeye tamamen yedirdim fanı sabitledim pcyi açtım fan hızlı dönüyor ve elimi yaklaştırdığımda ciddi anlamda soğuk üflüyor elime fanda da sorun yok şimdi virüs taraması yapıcam bir kaç programla sonra format atarım tekrar olmazsa dediğiniz gibi ömrü bitmiştir yapacak bir şey yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Söylediğim diğer şeyler ile alakalı bir problemin var sıcaklığın başka alternatif açıklaması yok. En azından FPS düzelmiş ama sıcaklıktan dolayı yine DROP yersin diye düşünüyorum.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Macun değişiminden sonra sıcaklık 2 katı yükselmiş bence işlemi yalnış yaptınız. Stok soğutucu mu var işlemcide ? İşlemci soğutucusunu sökün güzelce temizletin fanlarını ve bloğu güzelce silin toz bile kalmasın aralarında macunu da silin işlemciden kuru peçete ile tertemiz olsun kart ile yaymana gerek yok önermiyorum zaten macunu nohut büyüklüğü kadar tam işlemcinin ortasına sık hiç ellemeden soğutucu üstüne koy klipslerini de tak sabitleştir o kuvvet ile macunu kendi yayacak zaten benim dediklerimi yapıp tekrar ısıları kontrol edermisin bakalım ne durumda olacak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri