Bilgisayarda oyun oynarken anında kapanıyor

BilalG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar babamın şirketinde bir bilgisayar vardı  onun anakartını işlemcilerini ve ekran kartını aldım kendimde bir kasa sıvı soğtucu ve ssd aldım pc çok oyun oynayınca kapanıyor yardım ederseniz sevinirim (yazılımım yeni)

pc özellikleri
Soğtucu: Cooler Master pro 280 sıvı soğutucu
RAM: Corsair (8GBx4) 32GB 
Kasa: Frisby Raptor
PowerSuply: Corsair 850W
SSD: EZCOOL 250GB
HDD: 3TB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözüm önerilerim aşağıda deneyip sonuçları bildirirsiniz.

1. İşlemci sıcaklığını boşta ve yükte HWMonitör uygulaması ile ölçüp yazın bakalım sıcaklık bir etken mi değil mi.
  2. İşlemci macununu düzgün ince ve az bir şekilde sürdüğünüzden emin olun.
  3. Soğutucu pompa ve fan bağlantıları doğru yerlerde mi ve pompa çalışıyor mu bunu kontrol edin ki pompada titreşim varsa ve sıvı akış sesi geliyorsa sorun yoktur ama yineden kablo bağlantılarını kontrol edin. Aşağıdaki resimde anakartınızın pompa ve fanların bağlantılarını belirttim kontrol edersiniz.
  4. Anakarta BIOS güncellemesi yapın.
  5. RAM 'lerde XMP ayarı aktifse onu devre dışı bırakın yada tam tersi şekilde deneyin.
  6. Eğer montajı siz yaptırsanız RAM ve Ekran kartı gibi bileşenleri doğru taktığınızdan emin olun ve söküp sarı olan kısımlarını kuru bir fırça (diş fırçası olabilir) ile temizleyip tekrar teker teker takıp deneyin.
  7. Sistemdeki güç ve veri kablolarının eksiksiz doğu yerlere ve tam oturmuş şekilde takıldığından emin olun.
Screenshot-1.png

CPU_OPT yazana POMPA bağlantısını CPU_FAN yazan kısmada FAN bağlantılarını yapın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri