BİLGİSAYARDAN FAN SESİ ESKİSİNE GÖRE FAZLALAŞTI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MuyuX ProductioN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben geçen sene bu pc yi almıştım 
https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9939

yanına + olarak 1tb harddisk ve 2tane bu fanı almıştım
https://www.hepsiburada.com/dark-12...zi-ledli-kasa-fani-dkccfb122r-p-HBV000004WF30

dün kurutma makinesinin soğuk tarafıyla kasayı temizledim ama seste azalma olmadı sizce neden ses çıkıyordur İşlemci 35 derece iken fsp orijinal egzoz fanı 740rpm dönüyor işlemci fanı ise 1400rpm de dönüyo isizce ne yapsam ses azalır bios da optimize edilmiş ayarlara getir diye yazı var ona bassam düzelirmi veya bassam sıkıntı olurmu?
bugün düzelir belki diye bios güncellemesi yaptım f50 ye ama değişme olmadı.
Yardımcı olurmusunuz yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Eklemeyi unutmuşum ek olarak aldığım fanların etrafında titreşim önleyiciler var sizce buralara vida yı takarken cok sıkmalımıyım yoksa gevşekmi bırakmalıyım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi FAN sesi ise sorun öncelikle o fanın kaç dBi yani ses şiddeti olarak bir seviyede çalıştığını özelliklerinden bakın ki aldığınız Dark fanlar 23 dBi maksimum RPM seviyesinde ses şiddetine sahip ki zaten fanın RPM hızı 1000 RPM yani bu fan her halükarda orta seviyede yani 15 dBi ses şiddeti ile çalışıyordur x2 30 dBi diyebiliriz ortalama değer olarak. CPU stok fanı 2200G ile gelen Wraith Stealth fanı ise 1600 RPM maks. 1700 RPM dönen bir fan ve 55 dBi ses şiddetine yükselen bir fan yani bu fanı da 1400 RPM seviyesinde dönüyor diye düşünürsek sizin açıklamanıza göre 40 dBi civarı bir ses şiddeti ile dönüyor diyebiliriz. Yani toplamda CPU fanı ve kasa fanlar 70 dBi gibi bir ciddi fan sesine maruz bırakıyor sizi bu 2 fan genelde CPU fanına bağlı dönerler otomatikte olduklarında.

Şimdi size çözüm önerilerimi sunarsam şunları kontrol edin. Önce işlemci soğutucusunu söküp termal macunu daha kaliteli bir macun ile değiştirin. Önerim Noctua NT-H1 yada NT-H2 veya Cooler Master MasterGel Maker ürünlerinden birisi ile daha güçlü ısı transferi ve buna bağlı daha az fan dönüş devri elde edersiniz. Sonra BIOS 'a girip fanlarınızı otomatikten çıkartıp el ile sıcaklık ve yüzde eğrisini kullanarak bir fan devir ayarı yapmanız olacaktır. Eğer bunlar işe yaramaz ise kule tipi bir hava soğutma almanız gerekebilir bu ses ve sıcaklık seviyesini düşürür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri