Bilgisayardan gelen sesler

HypErGunnEr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler öncelikle. Benim son 2-3 aydır belki daha uzun süredir bir sorunum var. Bilgisayarımın hoparlöründen garip garip sesler geliyor. Bir süre önce bu sesler kaybolmuştu ama bugün yine geldi. sesler takırtı, fan sesi gibi, bip sesi gibi değil. bildiğin durduk yere  hışırtılar geliyor, böyle boğazınız gıcıklandığında ıhım ıhım dersiniz ya öyle sesler geliyor. bugünki gelen ses bildiğin lip lüp lip lüp dile dil sesi. dil şapırtı sesi geliyor. bir 3 kere falab geldi. sonra gitti. 20 30 dk sonra  ard arda 8 -9 kere yine bu dil sesi geldi. ya acaba hani bir siteden vs mi geliyor bu ses dedim. sitelerde bazen küçük pencelerde reklamlar açılıyor ya onlar gibi bir ses mi acaba dedim. ama sekmeden ses gelse normalde sekmenin üstünde ses işareti olur. chromeda ve operada var bu özellik diğerlerinde de var mı bilmiyorum. bir sekmeden ses geliorsa sekme tuşunda ses işareti oluyor ama bu sesler bende gelmeye baladığında hiç bir sekmede ses işareti yok. arka planda bu sesi çıkarabilcek aktif bir uygulama yok. sadece lol açık, bir de opera tarayıcısı açıktı. bütün sesleri kapttım ses gitti. sonra tekrar açtım aynı ses gelmeye devam etti. Ses düzeyi karıştırıcıdan lolün sesini kapattım sadece hala devam ediyordu ses. sonra operanın sesini kpaattım ses kayboldu ama operanın seini geri açınca ses geri gelmedi. yani demiştim zaten bu ses bir süre geliyor sonra ses gidiyor. o gittiği sıraya denk gelmiş olabilir.  kısaca bilgisauarımdan bildiğin başka insan veya insanların sesleri geliyor durduk yere. bu bilgisayarımda casus bir yazılımvar da benim hoparlörümle ses mi gönderiyorlar bu anlama mı geliyor. böyle bir şey yapabiliyorlar mı bilmiyorum gerçi.  Antivirüs programları kurdum taramalar yaptım virüs vs de çıkmıyor. ne oluyor hiç bir fikrim yok. Bana bir yardımcı olabilir misiniz?  şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Bilgisayardan gelen sesler

Sadece hoparlöre özel bir durum mu bu kontrol ettiniz mi? Yani o hoparlörü çıkartıp kulaklık veya başka bir ses aygıtı ile denendi mi sistem? Yada aynı cihaz sistemdeki diğer JAK girişlerinde denendi mi?

KS

HypErGunnEr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarım laptop ve hem tek  jak girişi var hem tek hoparlörü var. ama kulakluk vs takılıyken denemedim veya denk gelmedim hiç bilgisayarın kendi içindeki hoparlörden geliyor bu ses. ben bu yorumu yaptıktan sonra bir kere daha oldu dediğim şey. dil atıyor biri resmen sinir oldum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Birisi sisteminize bağlanmış olmayabilir. Hoparlör türündeki cihazlar büyüklerse genelde çevredeki diğer cihazların veya frekansların seslerini aktarır kablosuz olarak. Böyle bir şey olabilir. O yüzden size daha ufak kulaklık tarzı bir şeyle denediniz mi diye sordum.

KS

HypErGunnEr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani kulaklığı sık kullanırım aslında ama kulaklık kullanırken hiç denk gelmedim ben o seslere. yani emin olmamakla beraber muhtemelen laptopun dahili hoparlörüyle alakalı. kulaklıkla da gerçekleşebilir belki ama henüz deneyimlemedim o durumu.

hoparlörü ne kadar büyük bilmiyorum laptopun içindeki dahili hoparlör. dediğiniz şeyi anladım ama hep aynı dil sesi geliyor bir ara da dediğim gibi ıhım ıhım gibi sesler geliyordu. insan sesi gibi hepsi. üst kattaki vs kişilerin cihazlarından ses aktarma ihtimali var yani. ilginç bir durummuş. peki eğer cihazıma bağlanmış birileri varsa herhangi bir yazılımla bu olayı onlar da yapabilirler mi, bu mümkün mü? mümkünse bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Siz Laptop cihazı içindekinden mi bahsediyorsunuz eğer öyleyse o kadar ufak bir cihazda dediğim şeyin pek olma ihtimali yok gibi bir şey yani o tarz ufak bir cihazda hiç denk gelmedim ben buna. %100 emin değilim ama cihaza biri sızmış olabilir diyeceğim ama sızsa kendisini belli edecek bu tarz şeyler yapmazdı. Ya dediğim şey gibi bir şey oluyor frekanslar karışıyor sizin cihazın içindeki hoparlörlere yada sizin insan sesi gibi dediğiniz şey cihazın içindeki elektriksel sesler ki buda cihazda bir devre problemi var demektir.

KS

HypErGunnEr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet laptop hoparlörü ve muhtemelen küçük bir cihaz bunun hoparlörü. Bilgisayardaki devre problemi buna nasıl sebep olabilir. insan sesi deiğim normal konuşma sesi yok. söylediklerim işte. lıp, lip, lup, lık, luk, şlup  gibi dil hareketi sesleri geliyor. bu bilgisayarın kendisinden gelebilecek bir ses mi devre sorunu da olsa.  daha önce de boğaz temizler gibi ıhığm ıhığm gibi sesler geliyordu.  Abi hiç bir fikrim yok bu ses neyden kaynaklı. Ama bilgisayar eski bir bilgisyar baya sıkıntısı da var. yani devre problemi olma ihtimali var. sadece devre probleminin nasıl böyle bir sese sebep olabileceğini anlamadım. 

ve acaba dediğim gibi biri sızmışsa sisteme bunu nasıl temizleyebilirim. yani o yazılımı nasıl temizleyebilirim. Eset Nod 32 ile temizlenmedi, tarama yaptım bulmadı bir şey, mccafe ile yaptım o da bişi bulmadı, kasperle de denedim. o da bulmadı. İndirdiğim şeyleri Virüstotalde taratmadan indirmeyen biriyim nasıl bulaştı onu da bilmiyorum ama hadi bulaştı diyelim nasıl bulup temizleyecem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ben birisinin sisteme sızdığını düşmüyorum ama ağ bağlı sisteminize bir karışma oluyor olabilir. Yani sisteminiz bu sesleri eğer insan veya bir oyuna özel sesse bir yerden çekiyor olabilir. Şu hoparlörlerde bahsettiğim şeyin bu tarz kompleks bir cihazda olma olasılığı düşük ama elektronikte kesin konuşamam küçük bir ihtimal olabilir. Devre problemi akım bazı elektronik sesler çıkartabilir ama (ıhım ıhım) :) diye bir ses çıkartmaz. Size ilk tavsiyem sisteme bir format atıp deneyin. Tüm diski temizleyin format atarken ve eğer C/D vs. diye diskleriniz varsa hepsini temizleyin. Ne var ne yoksa gitsin formatta. Sonuca göre ilerleriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri