Bilgisayarı açılırken 3 4 saniye sonra kapanıyor.

Hakan Deniz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, dün oynadığım ama sorunun bugün sabah çıktığı bir olay. Sabah kalktığımda bilgisayarı açmaya gittim, bir baktım ki power tuşuna bastıkca açılmıyor, kabloları çıkarıp taktım bu sefer fanlar dönmeye başladı ama 3 4 sn sonra kendini kapadı, bu konu hakkında bana yardım edebilecek insanları bekliyorum, teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizi ne şekilde kapatmıştınız en son? Kapatma biçiminiz sisteme zarar verebilir ve açılışta bu tür sorunlara sebep olabilir. Birde bileşenlerinizi kontrol edermisiniz kısa devre olabilir sistemde veya koku vs. gibi bir durum varmı veya çıkmış bir kablo gibi sorunlar olabilir. Statik elektrik yüzünden sistem kendini kapatıyor olabilir. Statik elektrik boşaltımı aşağıdaki anlattığım şekilde yapabilirsin.

#1 : Bilgisayarınız açıksa önce kapatın.

#2 : PSU (Power Supply) 'ye bağlı güç kablonuzu çıkartın. Kasaya dışarıdan takılı olan bütün kabloları kasanızdan sökün. Yani kasanın ön ve arka paneline takılı olan kablolar ve monitör vs. tüm kabloları söküm kasanıza hiçbir kablo takılı olmasın.

#3 : Aşağıdaki ilk gördüğünüz resimde kontol kalemi mevcut bu işlemi sadece kontol kalemi ile yapabilirsin. Normal bir tornavidayla statik enerjiyi boşaltamazsınız. Kontrol kaleminin arkasında metal yassı bir yüzey vardır ve içerisi şeffaftır içinde tel vs. gibi şeyler vardır. Tepesindeki metal yassı yüzeye baş parmağınız değecek şekilde tutun ve kontrol kaleminin ucunuda güç kaynağınızın arkasında bulunan kablo taktığınız alanda 3 demir çıkıntılı metal vardır aşağıda örnek resim var. NOT: Resimdeki gibi PSU 'nuza bakın öyle numaraları kontrol edin bazı PSU 'larda şekil ters veya yan konumlandırılır. Önce 1 ve 2 yazan yerlerine değdirin ve ardından kasanızın power düğmesine 35-40 sn. kadar basılı tutun sonra parmağınızı power düğmesinden kaldırın tekrar aynı işlemleri bu sefer 1 ve 3 yazana daha sonra 2 ve 3 yazana uygulayın. Bu yöntemle bilgisayarınızdaki statiği boşaltmış olursunuz.

[img=512x512]https://image.ibb.co/g6fC99/fsp_fsp300_60ghs_300w.jpg[/img]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri