Bilgisayarı Bir Saat Kullandıktan Sonra Siyah Ekran Veriyor

Alquist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba,

Ekran kartımı anakarta taktım ve bilgisayar açıldı yaklaşık 1 saat boyunca sorunsuz şekilde video izleyip oyun oynaya bildim ama sonra birden siyah ekran verdi ama bunu iGPU kullanınca yaşamıyorum sorunun ekran kartında olduğunu düşünerek götürüp stres testi yaptırdım ama sorun çıkmadı. Siyah ekran yedikten sonra restart attım Windows açıldıktan 10 saniye sonra yine siyah ekran verdi. Sorunun anakartta olma ihtimali var mı? (Gri plastiğin altındaki pinlerin bazıları demir renginde değil normal mi?)

Denediğim yöntemler:
RAM slotunu değişmek.
Ekran kartını çıkarıp takmak.
İşlemci termal macunu yenilemek.

Anakart: H81H3-M4

Ekli dosyalar

• IMG_20220715_175147.jpg
    IMG_20220715_175147.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 14
Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

Alquist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Genelde kartta sorun yoksa PSU bu sorunu yaşamanıza sebep olur. Bu arada kablo oda sağlamsa bu dediğim böyle.
Bir saatlik kullanımdan sonra siyah ekran yiyince res attım 10 saniye içinde siyah ekran verdi neden 1 saat daha gitmedi ki çok garip

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
450w çok az gibi hocam arkadaşım rx570 kullanıyor onda 550w vardı sonrasından 650w çıkardı bi sorun çıkmasın diye tabi birkaç bi şeyde eklemişti

KS

Alquist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
16A yazan soketten 192W ve 17A yazan soketten 204W veriyor ama toplamı 396W yapıyorken 360W yazmışlar. Ürüne pek güven olacağını sanmıyorum.
Sistemde 1 egzoz fanı 1 işlemci fanı, 1 HDD , 1 ddr3 ram, i5 4460 ,xfx Rx 470 var besleyemez mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart zaten 120 watt ama board power limit gpu-z de 87 watt gözüküyordu bundan az olursa performansı çok etkilemez mi
Sadece harici GPU biriminin gücünü biraz kısacaksınız. Soketten çekilen güç ile ile kablodan gelen güç farklı şeyler. Bunu yapmaktaki kasıt güç tüketimi azalınca sorun yaşayacak mısınız bunu öğrenmek. Eğer yine sorun olursa ama süre uzarsa kullanım süresi 2 ihtimal var ya PSU sıkıntı ya kart ki bana %90 PSU gibi geliyor.

KS

Alquist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sadece harici GPU biriminin gücünü biraz kısacaksınız. Soketten çekilen güç ile ile kablodan gelen güç farklı şeyler. Bunu yapmaktaki kasıt güç tüketimi azalınca sorun yaşayacak mısınız bunu öğrenmek. Eğer yine sorun olursa ama süre uzarsa kullanım süresi 2 ihtimal var ya PSU sıkıntı ya kart ki bana %90 PSU gibi geliyor.
Açtığım gibi siyah ekran yemezsem dediğinizi deneyeceğim

KS

Alquist

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bir sorum daha var oyuna girmemi önerirmisiniz TDP düşürdükten sonra

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri