Bilgisayarım açılmıyor.

Kromish

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, bilgisayarım açılmıyor. Neyde sorun olduğu hakkinda bir bilgim yok. Güç kaynağını sallayınca içinde ki bir parçanın sağa sola çarptığını duyuyorum. Ama Klavyemin ışığı yanıyor. Sorun onda mı bilmiyorum. Sorun neyde olabilir ? Sorunun neyde olduğunu nasıl anlarım ? Bugün İşlemci fanını ve Güç kaynağını temizledim. Fanın pinleri kırıldı. İşlemci fanı takmadığım için mi açılmıyordur sizce ? Güç kaynağının içini açıp onun da fanını güzelce temizlenmiştim. Sizce sorun neyde ? Dediğim gibi sorunun neyde olduğunu anlayabilir miyim ? Bana teker teker sorarsanız her şeyi test edebilirim. Lütfen bunu çözmeme yardımcı olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci ısındığı zaman sistem kendini korumaya alır ve açılmaz. İlk önce o fan bağlantısını yapın. İlle anakarttaki CPU fan soketine yapmanız gerekmez.

KS

Kromish

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci ısındığı zaman sistem kendini korumaya alır ve açılmaz. İlk önce o fan bağlantısını yapın. İlle anakarttaki CPU fan soketine yapmanız gerekmez.

Sadece güç kaynağını temizledikten sonra baktığımda hala çalışmıyordu. Yani işlemci fanı çalışırken o çalışmıyordu. Başka fikriniz var mı hocam ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU bağlantılarınızı kontrol edin. PSU içindeki sallanan parçalarda sorun olabilir ama durduk yere PSU birimini sertçe sarsmadıysanız veya içini açmadıysanız içinden bir şey kopması/kırılması zordur. Tüm sistemin güç ve genel kablo bağlantılarını ve montajını kontrol edin.

KS

Kromish

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU bağlantılarınızı kontrol edin. PSU içindeki sallanan parçalarda sorun olabilir ama durduk yere PSU birimini sertçe sarsmadıysanız veya içini açmadıysanız içinden bir şey kopması/kırılması zordur. Tüm sistemin güç ve genel kablo bağlantılarını ve montajını kontrol edin.

1 adet 4 pinli parçayı taktım. 1 adet hard diske taktığım var. 1 adette 20+4 Pine taktım. Doğru mu yapmışım ? Sanırım içini temizlerken bu kadar çok parça kırıldı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri