Bilgisayarım aniden kapanıyor

umutazrakpsd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 2ay önce yeni bir sistem almıştım. iki gündür bilgisayarim aniden kapanıyor. dün olduğunda, fişi ve güç kablosunu çekip başlatma tuşuna basılı tuttuğumda düzelmişti. tekrar aynisini yaptım ancak düzelmedi. elektrik cızırtı sesleri geldi fiş çekik halde bıraktım. ne yapmalıyım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Bilgisayarım aniden kapanıyor

PSU kalitesi veya kaliteli bile olsa arızalı çalışıyor olabilir, bölgenizdeki elektrik akımındaki düzensizlikler alçak veya yüksek voltaj sorunları yanı ve evinizde topraklama hattı yoksa bu sorun olabilir. İlk akla gelenler genelde bunlar olur. Bence PSU sıkıntılı gibi duruyor. PSU marka modelinizi paylaşır mısınız önce ve sonrasında eğer biliyorsanız evinizde topraklama hat var mı yok mu bunu yazın.

KS

umutazrakpsd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bilgisayarım aniden kapanıyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU kalitesi veya kaliteli bile olsa arızalı çalışıyor olabilir, bölgenizdeki elektrik akımındaki düzensizlikler alçak veya yüksek voltaj sorunları yanı ve evinizde topraklama hattı yoksa bu sorun olabilir. İlk akla gelenler genelde bunlar olur. Bence PSU sıkıntılı gibi duruyor. PSU marka modelinizi paylaşır mısınız önce ve sonrasında eğer biliyorsanız evinizde topraklama hat var mı yok mu bunu yazın.
psu, msi ın 550w lık bir psusu. Mag ile başlıyor. topraklama hat olduğunu bilmiyorum şuana kadar sıkıntı yoktu. aslında bugün. internette de sıkıntı var. ethernet ışığı yok tamamen. televizyon da gidip geliyor sürekli bir bağlantı olma ihtimali var mıdır acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bölgenizdeki elektrik akımında bir sıkıntı olabilir. Bu kadar şeyin üst üstte gelmesi normal değil. Başka bir elektronik eşyada sıkıntı var mı?

KS

umutazrakpsd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bölgenizdeki elektrik akımında bir sıkıntı olabilir. Bu kadar şeyin üst üstte gelmesi normal değil. Başka bir elektronik eşyada sıkıntı var mı?

son 15 20 dakikadır tvde bir problem yok. pc hala duruyor çalıştırmadım, deneyeceğim az sonra. farklı bir elektronik eşya çalışmıyordu bir bilgim yok

hocam pc çalıştı fakat fisi takarken cızırtılat geldi kıvılcımlar oluştu. başlatırken de öyle. bir sıkıntı yaşar mıyım acaba..

bunu yazarken yine sesler geldi ve kapandı..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Sanırım PSU hasar almış. Bölgenizdeki akım sorunu ciddi görünüyor. Size tavsiyem sistem bileşenlerini korumak için ya UPS yada Voltaj Regülatörü alın. PSU ve diğer bileşenleri korur bunlar.

KS

umutazrakpsd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sanırım PSU hasar almış. Bölgenizdeki akım sorunu ciddi görünüyor. Size tavsiyem sistem bileşenlerini korumak için ya UPS yada Voltaj Regülatörü alın. PSU ve diğer bileşenleri korur bunlar.

hocam son durumu yazıyorum. abim gece farklı bir 4lu priz/fis ile oyunu oynadı. ama sonra tekrar gidip geri gelmiş. sabah kontrol ettim çalışmıyordu. yeni bir 4lu priz + kablo ve fiş başlığı aldım. ramleri vs çıkartıp tekrar denedim çalışmıyor hocam. psunun garantisi duruyor. sizce ne yapmalıyım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bence PSU ürününü garantiye verin ve evinizdeki akımı kontrol ettirmek için bir elektrikçi çağırın. Eğer ciddi bir durum varsa akımda evin elektrik hattından yapılabilecek bir şey varsa yaptırın ama yok yapılabilecek bir şey yoksa bir UPS yada Voltaj Regülatörü alın bilgisayar için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri